Bilim Treni Havelsan Ekspresi'nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu

Ankara'dan yola çıkan Bilim Treni HAVELSAN Ekspresi'nin durağı Elazığ oldu. Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde HAVELSAN ekibi ve yolculuk boyunca yapay zeka alanında yarışan öğrenciler tren garında karşılandı ardından da ekip Fırat Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Bilim Treni Havelsan Ekspresi'nin Bu Defaki Durağı Fırat Üniversitesi Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknolojiyi ve inovasyonu teşvik etmeye devam eden HAVELSAN, bu kez yapay zeka ve trenleri bir araya getiren heyecan verici bir hackathon düzenledi. İlk kez 2022 yılında yola çıkan ve açık kaynak kodlu yazılım alanında teknoloji yarışmasına ev sahipliği yapan HAVELSAN Ekspres, bu kez yapay zeka temasıyla yola çıktı. TCDD Taşımacılık ile işbirliğinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında HAVELSAN Ekspres’in durağı Fırat Üniversitesi oldu.

HAVELSAN YETKİLİLERİ VE YARIŞMACI ÖĞRENCİLER, TREN GARINDA KARŞILANDI

Havelsan Ekspresi'yle gelen 35 yarışmacı öğrenci ve 15 yönetici, Havelsan Ekspres isimli özel trende gerçekleştirilecek Hackathon Etkinliği’ne katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Sınırlı süre içerisinde ve baskı altında yeni fikirler ve ürünler geliştirmek, marka, şirket tanıtımı yapmak anlamına gelen Hackathon yarışmasına, Fırat Üniversitesi’nden de 2 öğrenci yarışmacı olarak katıldı.

Ankara’dan Elazığ’a gelinceye kadar tren içerisinde yapay zeka alanında yarışan öğrenciler; Elazığ Tren Garı’nda Fırat Üniversitesi yetkilileri tarafından karşılandı. HAVELSAN ekibi ve yarışmacı öğrenciler daha sonra Fırat Üniversitesi’ne geçti.

HAVELSAN YETKİLİLERİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Kongre Merkezinde HAVELSAN A.Ş İnsan Kaynakları Direktörlüğü işe alım uzmanları Abdurrahim Enes ÇALIŞ ile Abdulkadir İLGİ öğrencilerle bir araya gelerek, HAVELSAN’da işe alım süreçlerini ve çalışma koşullarını anlattı.

Düzenlenen programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZKAN, HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel AKSÖZ, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Şinasi KAZANCIOĞLU, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru AKPINAR, HAVELSAN yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğe katılan HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZKAN, Hackathon yarışmasıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “İnşallah bunun devamını diğer illerimizde de yaparak bu konudaki bilim treni şenliğimizi artıracağız. Türk silahlı Kuvvetleri Güçlenme Vakfının bir firması olan Havelsan, inşallah bu yıl Temmuz ayında 40'ıncı yılını kutlayacak. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türk Silahlı Kuvvetler Güçlendirme Vakfı'nın üyesi olarak bir yazılım firmasıyız. Yüzde yüzü yerli ve milli bir firmayız. Bugün Elazığ’da olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Programda bir konuşma yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Şinasi KAZANCIOĞLU ise "Trenimiz hakikaten bilim treni. Trende çok değerli yarışmacı gençlerimiz var. Trendeki değerlerimizi, güzergâhlarımızdaki değerlerimizle tanıştırmak istedik” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ da Fırat Üniversitesinde HACKATHONU organizasyonunu gerçekleştirdikleri için HAVELSAN'a, yönetim kuruluna ve TCDD'ye teşekkür etti.

HAVELSAN A.Ş İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞYERİ EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Öte yandan Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Fırat Üniversitesi ile savunma, bilişim ve siber güvenlik alanlarında yeni nesil teknolojiler üreten HAVELSAN A.Ş arasında İşyeri Eğitimi iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZKAN, DDY Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Şinasi KAZANCIOĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ile HAVELSAN yetkilileri katıldı.

Eğitim – öğretime ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek, araştırma geliştirme faaliyetleri ile ortak proje yürütmek amacıyla hazırlanan protokol; HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZKAN ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ arasında imzalandı.

İmzalanan protokol ile üniversitenin lisans öğrencilerinin işletmede mesleki eğitimlerini, iş yeri eğitimi ve bitirme projelerini HAVELSAN ile işbirliği içinde yapmaları, iki kurumun birlikte gerçekleştirecekleri bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik projeler ve buna dayalı patent, faydalı model, yayın, makale konularında çalışmalar ile Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinde eğitim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 olan HAVELSAN A.Ş tarafından seçilecek öğrencilerin iş yeri eğitimi yapmalarını kapsıyor.