Bir Başarı Hikayesi

Görev süresinin üçüncü yılına üç ay kala Başta Yeraltı Otoparkları, Fuar Merkezi, Yeni Terminal Binası, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kent-Köy, Kentsel Dönüşüm, Yeni Bulvarlar, Devasa Parklar ve Sosyal Alanda birçok projeleri hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yeni projeleriyle de şehrimizi bölgesinde örnek bir İl konumuna yükseltmeyi hedefliyor…

Bir Başarı Hikayesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Görev süresinin üçüncü yılına üç ay kala; Başta Yeraltı Otoparkları, Fuar Merkezi, Yeni Terminal Binası, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kent-Köy, Kentsel Dönüşüm, Yeni Bulvarlar, Devasa Parklar ve Sosyal Alanda birçok projeleri hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yeni projeleriyle de şehrimizi bölgesinde örnek bir İl konumuna yükseltmeyi hedefliyor…

BİR BAŞARI HİKAYESİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve başladığı Nisan 2019 tarihinden itibaren hayata geçirdiği projeler ile halkımızın günlük yaşamının her alanına değen projeleri ve sosyal-kültürel hizmetleri ile bir başarı hikâyesi yazmaya devam ediyor.

DEPREM VE PANDEMİYE RAĞMEN…
Göreve başlamasından kısa bir süre sonra yaşadığımız 24 Ocak depremine ve hemen ardından baş gösteren pandemi döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen hizmetlerini aksatmayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  bu süreçleri fırsata dönüştürerek birçok projeyi hayata geçirdi.

DAHA İLK ÜÇ YIL GEÇMEDEN HAYATA GEÇEN PROJELER
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, görev süresinde üç yılına üç ay kala birçok projeyi hayata geçirmekle kalmadı, bundan sonra hayata geçireceği projelerle de şehrin ülkeye örnek bir hal alacağının da ipuçlarını veriyor.
İşte Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçirdiği projeler:

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ 
Toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otopark yer alacak.

15 TEMMUZ YER ALTI OTOPARKI VE MEYDAN DÜZENLEMESİ 
Şehrimizin öteden beri en büyük ihtiyacı olan otopark sorununa en önemli neşterin atıldığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi inşa çalışmaları hızla ilerliyor.
Proje kapsamında, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa ediliyor, alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenleniyor.

900 ARAÇLIK AHMET AYTAR YERALTI OTOPARKI VE KENT MEYDANI
Şehrin kadim sorunu olan otopark problemine ikinci neşter ise Mehmet Akif Lisesi alanı ile Ahmet Aytar meydanının birleştirilmesi ile oluşan yaklaşık 38 bin metrekarelik alanda meydan düzenlemesi ve 22 bin metrekare alanda ise 900 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edilmesiyle vuruldu. 
Alanın üst kısmı ise Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde Kent Meydanı olarak düzenlenecek.

YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ 
Mevcut otobüs terminalinin şehir içinde kalması ve günün ihtiyaçlarına cevap verememesi, yeni bir şehirlerarası otobüs terminal binasına olan ihtiyacı gören başkan Şerifoğulları, Güney Çevreyolu üzerinde bu çalışmayı başlattı. İnşa edilen yeni otobüs terminal binası, 8.348 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ 
Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298,53 m² alan üzerinde 6175 m² kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa ediliyor. Çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; KENT-KÖY PROJESİ 
Elazığ Belediye Başkanı şahin Şerifoğulları’nın hemen her yaştan insanımızın ilgisini çeken ve beğenisini kazanan en önemli hizmetlerinden biri de Kent-Köy projesi oldu. Köy yaşamını kent hayatı ile harmanlayıp otantik bir atmosfer sunan Kent-Köy,  Çayda Çıra Mahallesinde toplam 45.527 metrekare alan üzerinde inşa edildi ve hizmete sunuldu.

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI 
Harput’un turizm potansiyeline değere katacak Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi, hem hemşerilerimizin hem de il dışından gelen misafirlerin ilgi odağı ve uğrak merkezi haline geldi.

KAPALI ÇARŞI RESTORASYONU 
Tarihi Kapalı Çarşı, bünyesindeki 116 dükkân ile zemin yenilendi. Cephe giydirmeleri ile çarşı, tarihi görünümünü yeniden elde etti ve bu çalışmalar  100 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI 
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda inşa edilen 439 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Abdullahpaşa Mahallesinde ise inşaatlar yükseliyor.

MİNİ TERMİNAL 
Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası mevcut yerinde yeniden inşa edilerek hizmete sunuldu. 

TARİHİ HARPUT- HÜSEYNİK YOLU 
Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

HARPUT KONUK EVİ 
Harput girişinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediye’sine ait beş adet tescilli konak, Belediye Konuk Evi olarak düzenlendi.

ULUKENT KANAL BOYU ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI
Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi tamamlandı. 

DOĞUDA YENİ YAŞAM ALANI 
Elazığ Belediyesi tarafından Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi ve Salıbaba mahallerinden geçen ve yıllardan bu yana başta bu mahalleler olmak üzere şehrin en büyük problemlerinden birini oluşturan kanal sorunu çözüme ulaştırılarak, yepyeni bir yaşam alanı olarak düzenlendi.

AKSARAY MAHALLESİ MESİRE ALANI
Aksaray Mahallesi’nde 17 bin metrekarelik yeşil alan, yeniden düzenleniyor. 

GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ BELEDİYE EK HİZMET BİNASI 
Elazığ Belediyesi tarafından Gümüşkavak Mahallesi’nde inşa edilen ek hizmet binası inşa çalışmaları tamamlanarak, hizmete sunuldu.

AKPINAR MUHTARLIK VE TAZİYE EVİ 
Mevcut yerinde yeniden inşa edilen Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziye Evi hizmete sunuldu. Toplam 1133 metrekare alan üzerine 516 metrekare kullanım alanına sahip olarak inşa edilen Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziye Evi bünyesinde;  bay-bayan taziye evi ile muhtarlık ofisi yer alıyor.

DİJİTAL KÜTÜPHANE
Elazığ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, hizmete sunuldu. Toplam 1.900 metrekare alan üzerinde, 650 metrekare inşaat alanına sahip olacak şekilde inşa edilen kütüphane bünyesine 40 adet bilgisayar ile donatılan 2 adet salon yer alıyor. 

HER MAHALLENİN KÜTÜPHANESİ VAR
Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ferah ve donanımlı çalışma ortamları hazırlamak amacıyla 10 yeni semt kütüphanesini hizmete sunuldu.

HARPUT SERGİ SALONU HİZMETE SUNULDU
Harput’un sivil mimarisini yansıtan 19. yüzyıla ait önemli bir eser olan ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Sunguroğlu Konağı’nın bodrum katı, sergi salonu olarak hizmete açıldı.

YENİ ODUN-KÖMÜR AMBARI 
Karşıyaka-Beyyurdu yolu üzerinde yeni odun ambarı alanı oluşturuldu. 

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KOMPLEKSİ
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Belediyemize ait 7.000 metrekare alanda yapımı başlanan Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Hizmet Binası ve camii hizmete açıldı.

ŞEHİT FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ 
Elâzığ Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Külliye bünyesinde toplantı, konferans, sergi salonları, 4 adet atölye, mesleki eğitim ve beceri kursları da yer alacak.

HİLALKENT SOSYAL HİZMET BİNASI
Hilalkent Mahallesi’nde toplam 2100 metrekare alan sahip olacak yeni yaşam merkezi inşa çalışmalarında sona gelindi. Merkez bünyesinde; 3 adet 45’er metrekarelik derslik, spor salonu, bay-bayan taziye evi, okuma evi, muhtarlık ofisi, kafeterya ve 55 metrekare alana sahip 5 adet işyeri  yer alıyor.

SPOR VE YAŞAM MERKEZLERİ 
Bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma imkanı  sağlanan 19 yeni spor yaşam merkezi şehrin dört bir yanında hizmette 

SOSYALHANE 
Toplam 650 metrekare yerleşkede inşasına başlanan Sosyalhane bünyesinde, kütüphane, ofis, kafeterya, atölye, çok amaçlı salon ve robotik kodlama uygulama alanları yer alıyor. 

AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM 
Şehir merkezindeki trafiğin kontrolünü sağlamak, trafikteki bekleme sürelerini düşürerek yakıt tasarrufuna katkı sağlamak ve karbon emisyonunu en aza indirmek amacıyla şehir içi trafik yükünün yoğun olduğu Tofaş, Hazardağlı, Çayda Çıra, Orman, Karayolları, Ahmet Aytar, Stadyum, Kültür Park, SGK, Çimento, Ali Rıza Septioğlu ve İtfaiye Kavşağı olmak üzere toplam 12 kavşakta Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi hayata geçirildi.

AKILLI DURAK SİSTEMİ 
Yolcuların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayan sistem doğrultusunda şehrin 4 ayrı noktasında Akıllı Durak kurulumu gerçekleştirildi. (Öğretmenevi, Elazığ Belediyesi Otobüs Amirliği, Yeni Camii, Fethi Sekin Şehir Hastanesi) 
 

YAHYA KEMAL CADDESİ YENİLENDİ
Şehrin ana arterleri arasında yer alan 520 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki Yahya Kemal Caddesi, 4 şeritten altı şeride çıkarılarak aydınlatıldı. 
 

VEYSEL KARANİ SOKAK 
Ulukent Mahallesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan 665 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki Veysel Karani Sokak 4 şerit olarak düzenlendi.
 

TAHİR ŞAŞMAZ CADDESİ 
Tahir Şaşmaz Caddesi gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının ardından 2.200 metre uzunluğunda 25 m genişliğinde 6 şerit olarak hizmete sunuldu. 

CUMHURİYET MAHALLESİ – SALİM HAZARDAĞLI CADDESİ 
550 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki Cumhuriyet Mahallesi Salim Hazardağlı Caddesi yenilendi.
 

KANAL BOYU YOLU
Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Yıldızbağları mahalleleri üzerinden Harput yoluna ulaşan toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 6 şerit olarak düzenlenen Kanal Boyu Yolu tamamlandı. 
 

KANAL BOYU PROJESİNİN 3. ETABI TAMAMLANDI
Kanal Boyu Projesinin 3. etabını oluşturan ve Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne akıcı ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla başlatılan 6 şeritli yeni yol çalışması tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 900 metre uzunluğundaki açık kanal, 2x2000’lik beton borular döşenerek, kapatıldı. 
 

ÇAYDAÇIRA MAHALLESİ-ŞAHİNKAYA BAĞLANTI YOLU
Çayda Çıra Mahallesi ile Keban Yolu ve Şahinkaya Köyü bağlantısını sağlayan 2 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yeni yol 3 şerit olarak hizmete sunuldu.
 

KEBAN YOLU ALTI ŞERİDE ÇIKTI
Yoğun trafik akışına sahip şehrin ana arterlerinden Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde (Keban Yolu) yol genişletme çalışması gerçekleştirilerek, yol 6 şerit olarak düzenlendi.

İL ÖZEL İDARE-ADLİYE ARKASI YENİ İMAR YOLU 
Cumhuriyet Mahallesi Adliye arkası-Keban Yolu bağlantısını sağlayan 1 kilometre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki 3 şeritli Sağlık Çalışanları Caddesi tamamlanarak hizmete sunuldu. 
 

SULTAN FATİH CADDESİ YENİLENDİ
Olgunlar Mahallesi Sultan Fatih Caddesi’nde asfalt yenileme çalışması gerçekleştirildi. Toplam 900 metre uzunluğundaki Sultan Fatih Caddesi asfalt yenileme çalışmasının ardından hizmete sunuldu. 
 
TEKNOKENT KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI
Alpaslan Türkeş Bulvarı Adnan Kahveci Bulvarı bağlantısını sağlayan 350 metre uzunluğundaki bağlantı yolunda yol genişletme çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla 22 metre genişliğinde düzenlenen yol çift şeride çıkarılarak, hizmete sunuldu.
 

YENİ BAĞLANTI YOLLARI
Ataşehir-Hicret mahalleleri güney çevre yolu bağlantısı, Aksaray mahallesi güney çevre yolu bağlantısı, Toki- Fırat anaokulu üstü-Şahinkaya bağlantı yolu, Cezaevi yanı yeni imar yolu, Çaydaçıra-Şahinkaya bağlantı yolu, Pertek yolu-Kanalboyu bağlantısı yol genişletme çalışması tamamlanarak hizmete sunuldu.

TRAKTÖRCÜLER SİTESİ
Mevcut terminal binası yanında bulunan alanda inşa edilen ve  13 bin 600 metrekare arazi üzerinde, toplam 6 bin 112 metrekare inşaat alanına sahip olacak Traktörcüler Sitesi, bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak.

1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ 
Bitkisel atık yağ, pil, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç gibi atıklar ile büyük hacimli atıkların evsel atıklarla karıştırılmadan ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulum çalışmalarına başlandı. Toplam 3 bin metrekare alan üzerinde kurulacak tesis, 2022 yılında faaliyete geçecek. 

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ(CBS) 
Elazığ Belediyesi şehir genelindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarına ait verilerin dijital ortama aktarılmasını sağlayan Coğrafi Bilgi Sistemi’ni (CBS) hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını başlattı.  
 

SPOR VE YAŞAM MERKEZLERİ 
Bay ve bayanlara hafta içi uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor yapma olanağı sağlanan 20 yeni spor yaşam merkezi şehrin dört bir yanında hizmete sunuldu.
 

ZORLUKLAR, BİRLİKTE AŞILDI
Belediyecilik hizmetleri yanında başta deprem ve sonrasında yaşanan pandemi döneminde de hemşerilerinin yanında olan Elazığ Belediyesi,  deprem süresinde yaptığı sosyal yardımlarla halkımızın sıcak aşı ve yuvası oldu.
Pandemi döneminde iş yerleri kapalı olan esnaflarımız ile bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitim sisteminden faydalanamayan öğrencilerimize tablet dağıtarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini veren Başkan Şerifoğulları, birçok kesime de destek sağladı.
 

YENİ PROJELER YOLDA
Görev süresinin daha üç yılı dolmadan birçok projeyi hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı şahin Şerifoğulları, bundan sonra hayata geçireceği vizyoner projelerle şehrimizi bölgesinde yıldızı parlayan bir şehir konumuna yükseltmeye devam edecek.
 

Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi
Bir Başarı Hikayesi