Bir Garip Ters Yön Hikayesi

Elazığ'ın en kalabalık ve gözde muhitlerinden Elysium Avm otopark girişinin bulunduğu Üniversite sokakta her gün yaşanan trafik keşmekeşi vatandaşların isyanına sebep oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bir Garip Ters Yön Hikayesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhit sakinleriyle yapılan görüşmede özellikle öğleden sonra başlayarak, avm’nin kapanma saati olan 22:30’a kadar otopark girişinin bulunduğu Üniversite sokakta ısrarla ters yönden gelen sürücülerin trafik güvenliğini tehlikeye attığını, doğru yönden gelen araç sürücülerinin haklı isyanına sebep olduklarını, bu problemin kesintisiz her gün yüzlerce kez yaşanmasının gürültü kirliliği ve bağırışmalara sebep olmakla birlikte, sürücüler arasında zaman zaman  sopalı kavgalara da sebep olduğu ifade edildi.

TERS YÖN TABELALARI YETERİNCE GÖRÜNEBİLİR DEĞİL

Çoğu sürücünün gayri ihtiyari olarak Şehit Korg. Hulusi Sayın Blv. istikametinden ters yöne girip, Üniversite sokaktan avm otoparkına giriş yapmak istediklerini belirten vatandaşlar, trafik işaret ve işaretçilerinin daha gözle görünür şekilde konumlandırılmasını, eğer çözüm sağlanamaz ise yetkililerin bu istikamete Mobese ya da kapan bırakmalarını istediklerini belirttiler. 

SOKAKTA HUZUR KALMADI

Vatandaşlar avm olması sebebiyle Elazığ’ın en kalabalık ve işlek sokaklarından biri olan Üniversite sokakta yaşanan bu keşmekeşin hem muhit sakinlerinin huzuru açısından, hem de ilimizin trafik bilinci ve yaşanılabilirlik imajı açısından dışarıdan gelen yerli ya da yabancı turistlerde bırakacağı olumsuz intibanın ilimiz yöneticileri tarafından göz ardı edildiğini, yüksek sesle müzik çalıp, patlak egzozlarla gürültü kirliliği yapan, başıboş, bilinçsiz araç sürücülerinin uğrak mekanı olduğunu belirttiler.

KİME GÖRE TERS YÖN?
İşin gülünç tarafı, ekseriyetle ters yönden gelen araç sürücüleri ters istikamette olduklarını kabul etmiyor, karşıdan gelen ve doğru yönde ilerleyen araç sürücülerinin hatalı olduğunu iddia edip, uzun süren tartışmalar sonucunda bunu da karşıya kabul ettiriyorlar.  

İHBARLARIMIZ SONUÇSUZ KALIYOR

Söz konusu Üniversite sokakta bugüne kadar hiçbir denetim, uygulama, ya da trafiğin aksamasına sebebiyet verebilecek durumların önüne geçmeyi amaçlayan çalışmanın yapılmadığını belirten Ç.K. 
“-Burası şehrin en canlı noktalarından biri. Asayiş bakımından anlık herhangi bir sorun olmasa dahi, önlem maksadıyla bir ekip otosunun ağırlıklı olarak bu muhitte bulunması gerekir diye düşünüyorum, ancak her gün bu sokakla ilgili acil çağrı merkezine defaten aramalar yapıldığını gördüğüm halde, ilimiz yöneticilerinin bu kadar ilgisiz kalmalarına anlam veremiyorum, özellikle akşam saatlerinde korna ve bağırma seslerinden evlerimizde oturamaz olduk. İşin ters tarafı emniyet de yapılan çağrılara çok aldırış etmiyor, çünkü aramalar sonrasında ben hiçbir gün ekip otosunun gelip tıkanan trafiği açmaya çalışmasını ya da cezai işlem uyguladığını görmedim” dedi.