Çalışma Mı Şov Mu?

Ülkemizin birçok bölgesi gibi şehrimiz de kar altında.

Çalışma Mı Şov Mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok kurum ve kuruluşumuz kendi görev alanına giren güzergâhlarda karla mücadele çalışması yapıyor.  Birçok kurum görevini ciddiyetle ve ivedilikle yaparken Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, sık sık kapanan ya da vatandaşı mağdur eden yolları açmak yerine kendini gösterme ve reklam yapma peşine düşmüş. Nasıl mı?

Sayın Valimiz, yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Karayolları ekiplerinin Diyarbakır güzergâhındaki Maden ilçesi ve Gezin beldesi bölgesinde yapılan karla mücadele çalışmalarını incelemek için bölgeye gitti.
Ancak Sayın Vali, güzergâhta yapılan çalışmaları ve sonuçlarını görmek yerine, tüm iş makinaları ve karla mücadele ekipleri saatler önce görev alanlarını terk edip Vali'yi karşılamak ve görüntü vermek amacıyla  hazır kıta bir noktada toplanmış bir manzara gördü.
Sayın Vali, çalışmaları yerinde incelemek istedi lakin tüm ekibi,  komutan karşılama içtima gibi bir resmi görmek istemedi. Zira karla mücadelede bir dakika bile önemliydi ve tüm ekipler değil 3 saat bir dakika bile zaman kaybedilmeliydi.
Karayolları yetkilileri, asıl görevlilerini ve görev alanlarını terk ederek böylesine bir zamanda Vali karşılama seremonisi yapmaları, İmamoğlu’nun balık keyfinden daha büyük bir hatadır...
 Vali Toraman çalışan ekibin şevkini kırmamak adına bekli sessiz kalmayı tercih etti ama bu manzara karşısında sorumlu ve tecrübeli bir mülki amir olarak hiç de memnun olmadı(!)
Bu yanlışı gören alt yöneticiler durur mu? Onlar da atraksiyon gösterdiler. Karayollarının fedakâr karla mücadele ekipleri zorlu coğrafyalarda ve zor şartlar altında karla mücadele yaparken,Bölge Müdür Yardımcısı ve bir Şube müdürü, ellerine aldıkları kar küreme aletiyle takım elbise, kravatla kurum bahçesinde poz verip güya karla mücadeleye destek verip çalışanlara moral oluyorlarmış. Peh, peh peh…
Nedir bu şehrin başına gelenler anlamak mümkün değil. Kardeşim, siz işinizi iyi yapın, zamanında müdahale edin yeter. Reklam kokan hareketleri zaten çokça izliyor bu halk. Sizin göreviniz vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede dindirmek, şov yapmak değil. Vali Toraman’ın da halkın da böylesi ucuzluklara karnı tok...