Çemişgezek'e Somyürek Statükosu

31 Mart yerel seçimleri öncesi Çemişgezek ilçesi ilginç gelişmelere sahne oluyor. Çemişgezek'in mevcut Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız'ın ceza aldığı ancak, üst düzey siyasilerin yargı sürecine müdahalesi sonucu bekletilen bir dava dosyası sebebiyle aday olmayacağı biliniyor. Seçimlerde ilçe halkının adını torpilli atamalarda sıkça duyduğu ve kısa sürede hem siyasi hem de istisnai kadrodan Elazığ Valiliği'nde memur yapılıp KPSS'siz devlet memuru olan beyaz Ak Parti'li Enes Somyürek, Ak Parti'den Çemişgezek Belediye Başkan adayı adayı oldu. Önce Çemişgezek Kaymakamlığında Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden işe alınan, akabinde Ak Partili Mazgirt Belediyesinde Büro Memuru olarak kadro açılan, daha sonra Tunceli Dsi'de işe başlatılan Somyürek'in son durağı Elazığ Valiliği oldu.

Çemişgezek'e Somyürek Statükosu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İLÇENİN TEK ADAY ADAYI SOMYÜREK OLDU

Gençlerin yıllarca alın teri ve göz nuru akıtarak devlet memuru  olma gayretleri ve emeklerini yok sayıp, sırf siyasi makamlarda ki üst düzey insanlara yakınlığı sebebiyle önce dönemin Tunceli Valisine teklif edilen, ancak devlet adamı ciddiyeti ve ilkesiyle bağdaşmadığı gerekçesi ile rededilmesinin ardından Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın onayı ve imzası ile istisnai kadrodan Elazığ Valiliği'nde bir günde devlet memuru yapılan Enes Somyürek, Ak Parti İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Tunceli Ak Parti il Başkan Yardımcılığı görevlerinin ardından Belediye başkanlığına da aday adayı oldu.
Yasa gereği kamudaki memuriyetten istifa eden Somyürek, Ak Parti'nin önemli isimlerinden olan Mustafa Ataş’ın da desteğini alarak Belediye başkanlığı için halktan destek almaya çalışacak. 

Hozat ilçesinde de AK Parti'den, ismi hep olumsuz işler ile anılan müteahit Hakkı Balık'ın aday yapılacağı iddiaları gündeme geliyor. 
Her iki isim de Mustafa Ataş’ı tatil yaptığı Sakarya’daki konutunda ziyaret edip, desteğini alarak mutlu bir şekilde objektiflere poz verip, ilçelerine döndüler.

AYLAR SONRA İL BAŞKANLIĞINA ATAMA

Bir çok olumsuz konuyla gündeme gelen ve Tunceli kamuoyunda hangi başarısı ve yeteneğiyle İl başkanı olduğu sürekli konuşulan, covid döneminde doktorların istifa etmesinin uygun görülmediği zamanda devlet memurluğundan istifa ederek Ak Parti Tunceli İl baskanlığı görevine getirilen Dr.Sercan Özaydın'ın Tunceli Belediye Başkanlığına aday adayı oluyorum bahaneli istifasından sonra İl Başkanlığı koltuğu boş kaldı.Bu süre sonunda Ak Parti Tunceli İl Başkanlığına İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Bülent Sümer atandı.
Mustafa Ataş’ın yoğun gayret ve isim arayışlarına rağmen aylarca İl Başkanı atayamayan Ak Parti’nin, sıra Enes Somyürek’e gelince anında istifa ettirip belediye başkan adayı yapması da gösteriyor ki Mustafa Ataş,  Somyürek’i Belediye Başkanı yapma uğruna bu kez Çemişgezek’in kaybedilmesinin de sebebi olacak!


BAŞKA ADAY ADAYI ÇIKMASINI İSTEMEDİLER!

Çemişgezek ilçesinde Enes Somyürek’i Belediye Başkanı yapmak amacıyla Ak Partili Mustafa Ataş ile mevcut Belediye başkanı Metin Levent Yıldız’ın kurguları ve siyasi hesapları, ilçe halkının tepki ve nefretini çekmiş durumda.
Ovacık, Hozat ve Ak Parti’nin kazanma ihtimali sıfır olan ilçelerde 4-5 aday adayı çıkarken, Çemişgezek’te sadece Enes Somyürek’in aday gösterilmesine tepki gösteren Ak Parti tabanı, bu dayatmaya dur demek ve Mustafa Ataş ile Metin Levent Yıldız'ın tüm etki ve izlerini ilçeden silmek için en güçlü adayı destekleyerek Ak Parti’ye ders vermek adına sabırsızlanıyor.

BELEDİYE BİTMİŞ DURUMDA!

Gelirleri oldukça az olmasına rağmen sadece son bir kaç ay içinde 15’e yakın personel alımı yapan Belediye, yaklaşık 15 aydan bu yana personellerin büyük bir çoğunluğu yarım maaş alırken, imtiyazlı ve torpilli personeller tam maaş almakta zorluk yaşamıyorlar.

HİZMET DEĞİL KEYFİYET BELEDİYECİLİĞİ 

Çemişgezek Belediyesinde Metin Levent Yıldız'ın yaptığı usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların ortaya çıkmaması için kendilerine biat eden Enes Somyurek'i öne çıkaran  bu yapının halka ve hukuka hesap vermeden kaçmak için böyle bir yola başvurdukları ilçe kamuoyunda sesli bir şekilde ifade ediliyor.

STATÜKONUN ADAYI SOMYÜREK!

Çemişgezek Belediyesi son beş yıldan bu yana hizmet eksenli değil, keyfiyet eksenli bir anlayışla yönetiliyor.
Bu durumu gören mevcut belediye başkanı ile Çemişgezek üzerindeki vesayeti devam eden siyasi oyuncuların amaçlarının belediyenin içine düştüğü durumdan kurtulması için kendi gösterdikleri adayın kazanması gerektiği şeklinde bir algıyı halka yayarak, Çemişgezek'te Somyürek statükosunun oluşturulduğu nitelendiriliyor. 

Çemişgezek'e Somyürek Statükosu