Chp İl Başkanı Duran 'Bir okul da siz yapın teşekkür edelim'

İl Başkanı Duran: 'İmamoğlu'nun kentimizde yoğun ilgi görmesini hazmedemeyenler, yalan sözlerle partimize yönelik algı oluşturmaya çalışarak siyasi rant peşindeler.'

Chp İl Başkanı Duran 'Bir okul da siz yapın teşekkür edelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Iışıkver'in 'İmamoğlu'nun Elazığ ziyareti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı okul ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. 

Başkan Duran, 'Bu şehrin İmamoğlu'nun yaptırdığı yaptıracağı bir okula ihtiyacı yok' açıklamasını trajikomik olarak niteleyerek Elazığ'da okul sorunun devam ettiğini ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver'in de Elazığ'da bir okul yapması gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlunun Elazığ ziyareti hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. 

İl Başkanı Duran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisinin ilimizdeki yükselişi bazı siyasi mecralarda kaygı yaratmış olacak ki partimizin yaratmış olduğu rüzgâr sonrasında üst üste açıklamalar gelmeye başladı. 24 Ocak depreminin ardından devletimizin tüm imkânlarını seferber etmesine rağmen kentimizdeki okul sorunun çözüme kavuşması adına Milletvekilimiz Gürsel Erol’un çağrısıyla Büyükşehir Belediyelerimiz kentimizde bazı bölgelerde okul yapımını üstlenmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ise depremde ağır hasar gören okulun tekrar yapılmasını üstlenmiş ve bu karar oy birliği ile belediye meclisinden geçmiştir. Kararın ardından ise geçtiğimiz hafta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında protokol imzalanmıştı. Gerek CHP’li bir Büyükşehir Belediyesinin kentimizde okul yapması gerekse Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kentimizde yoğun ilgi görmesini hazmedemeyenler, yalan sözlerle partimize yönelik algı oluşturmaya çalışarak siyasi rant devşirmeye çalışanları maalesef acı bir şekilde görmekteyiz.  

Kentimizde yaşanan onlarca sorun karşısında sesi çıkmayan MHP İl Başkanı Sayın Semih Işıkver, siyasi nezaketten uzak bir şekilde partimize yapmış olduğu yakıştırmaları kendisine aynen iade ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partimizi terörle aynı cümle içerisinde geçirmek kimsenin haddi değildir. Terör bir insanlık suçudur, bununla ilgili düşüncelerimiz ve parti politikamız çok açıktır."


"BU ŞEHRİN İMAMOĞLU’NUN YAPTIRDIĞI YAPTIRACAĞI BİR OKULA İHTİYACI YOK” ÇIKIŞI MAALESEF TRAJİKOMİK BİR AÇIKLAMADIR" 
Başkan Duran açıklamasının devamında ise şunları söyledi: "MHP İl Başkanı Sayın Semih Işıkver’in, okul projemizle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Allah kendisinden razı olsun’ dememizi kimse beklemesin, bu şehrin İmamoğlu’nun yaptırdığı yaptıracağı bir okula ihtiyacı yok” çıkışı maalesef trajikomiktir. Kaldı ki Elazığ’da siyaset yapan tüm il başkanları bilir ki devletimizin okul yapımları girişimlerine rağmen kentimizde okul sorunun halen devam etmektedir. Işıkver, ne yıkılan okul sayısından, ne de yapımı tamamlanamayan okulların öğrencilerinin başka bir okulda toplanmak zorunda kaldığından haberdardır. Baskil’de bir okul içerisinde 5 okulun eğitim görmesi de bunun en somut örneğidir. Sayın Işıkver  şehrimizde ticaret yapmaktadır, siyasi kimliği olan bir iş insanın kentimizde bir okul yapması da büyük önem arz etmektedir.   Şehrimizde öğrencilerimizin fiziki koşulları iyi olan okullarda eğitim görmesi ve okul sıkıntımızın çözülebilmesi adına MHP Elazığ İl Başkanı Sayın Semih Işıkver’in de taşın altına elini koyması ve okul sorunu yaşanan bir bölgede okul yapımını üstlenmesi konusunda CHP olarak kendisine çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımıza olumlu karşılık vermesi durumunda kendisine teşekkür edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz"dedi.