CHP'li Belediyede En Düşük İşçi Maaşı 33 bin Lira Oldu

Tunceli'nin CHP'li Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşmede işçilere yüzde 115 zam yapılarak 16 bin lira olan maaş 33 bin liraya çıkartıldı. Bununla beraber personellerin okuyan çocukları için eğitim yardımı yapılması kararlaştırıldı.

CHP'li Belediyede En Düşük İşçi Maaşı 33 bin Lira Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ovacık ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yetkilileri arasında toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmede işçilerin maaşlarına yüzde 115 zam, personellerin okuyan çocuklarına eğitim yardımı ve personel maaşlarının asgari ücretin yüzde 150'sinin altında kalamayacağı maddesinin eklenmesine karar verildi.

“KISITLI İMKANLARIMIZA RAĞMEN BU KADAR İYİLEŞTİRME YAPABİLDİK”

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş’ın haberine göre, Yapılan sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Başkan Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

“Ovacık Belediyemiz ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan anlaşmayla kadrolu işçilerimizin maaşlarını yüzde 115 zam yaparak 15 bin lira olan maaşları tüm sosyal haklarıyla beraber 33 bin liraya çıkarttık.

Aynı zamanda belediyemizdeki işçilerin üniversitede okuyan çocuklarına yılda bir kere bin 200 lira destek veriyorduk onu da yüzde 400 artırıp 5 bin lira yaptık.

Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan Tunceli'de bu rakam bile belki emekçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayabilir çünkü ülkede maalesef enflasyon o kadar yüksek ki insanlar nasıl ay sonunu getireceklerinin çarelerini aramaya başlıyorlar.

Ancak bizde kısıtlı imkanlarımıza rağmen işçilerimizin alın terinin karşılamak ve bir nebzede olsa ekonomik açıdan rahatlamaları için maaşlarını ancak bu kadar iyileştirebildik. Tabi önemli bir madde daha ekledik protokole.

Bundan sonra kadrolu işçilerimizin maaşları bundan sonra asgari ücretin yüzde 150'sinin altında kalamayacağını yazdık. Bu madde belediyemizde bir ilk olarak hayata geçti.”