Değişim Devam Edecek Mi ?

İlimizde siyasileri de zora sokan başarısız, halktan kopuk ve heyecanını yitirmiş bürokratların değişim süreci başladı. Afad ve Sağlık Müdürlüğü'den sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürü değişti. Değişimin diğer İl Müdürlüklerinde de devam etmesi bekleniyor

Değişim Devam Edecek Mi ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 ve 2023 depremlerini yaşayan ilimizde halkımızın en çok şikâyetçi olduğu kurumların başında AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü geliyordu.
Hükümetin ve siyasi iradenin halkın sorunlarını kısa sürede çözme ve mağduriyetleri giderme noktasındaki hassasiyetlerine karşın ilimiz bürokratlarındaki iş bilmezlik, hantallık, heyecansızlık ve halktan kaçar bir yönetim anlayışı, vatandaşlarda tepkilere sebep olmuş ve bu konuda medyaya da yansıyan çok sayıda olumsuzluk yaşanmıştı.

SİYASİLER DUYARLI
Halka hizmet etme konumundaki kamu kurumlarının görevlerini hakkıyla yapmadıkları gibi halka tepeden bakmaları ve sorunları çözme yerine problem oluşturmaları siyasileri de zora sokuyordu. 
Halka sık sık bir araya gelen, ilçe ve köy gezileriyle vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen milletvekillerine kamu kurularıyla ilgili şikâyetler sıklıkla dile getiriliyordu.

MİLLETVEKİLLERİNİN KAMU KURUM ZİYARETLERİ
Milletvekilleri hem oluşan problemlerin giderilmesi hem de kurumların yürüttükleri hizmetler ile planladıkları projelerle ilgili bilgi almak ve vatandaşlar tarafından kendilerine iletilen problemlerin çözümü noktasında istişareler yapmak ve bürokratların bakanlıklardaki taleplerini takip edip hızlandırmak adına kurum ziyaretleri yapıyorlar.
Milletvekillerinin ziyaretlerinde sundukları brifing raporlarında her şeyin yolunda gittiği ve hizmetlerin vatandaşa kusursuz olarak götürüldüğünü şişirme rakam ve grafiklerle sunan bürokratlara rağmen halkın nabzını tutan milletvekilleri,  bürokratlarla ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetler, kendi gözlemleri ve bulunduğu görevde başarı ortaya koyup koyamaması gibi kriterleri dikkate alarak ajandalarına not ediyorlardı.

İLK DEĞİŞİM AFAD’DA OLDU
14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinin ardından ilimiz bürokrasisinde ilk değişim AFAD İl Müdürlüğünde yaşandı. Deprem sürecine en yoğun şikâyetlerin yaşandığı dönemde İl Müdürü olan Osman Pıhtılı Manisa'ya atanırken Elazığ AFAD İl Müdürü olarak Dr. Cafer Giyik atandı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞİŞİM
Genel seçimlerden sonra ilimiz bürokrasisinde ikinci, değişim İl Sağlık Müdürlüğünde yaşandı. 
Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat'ın istifasının ardından uzun süre boş kalan bu göreve geçtiğimiz haftalarda başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Emrah Gecekuşu atandı. 

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK’TE İSABETLİ ATAMA
İlimiz bürokrasisindeki son değişim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Müdürlüğünde yaşandı. Bakan Kurum tarafından imzalanan atama kararnamesiyle Hikmet Şişecioğlu'nun yerine Elazığ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevine İl Müdür Yardımcılığı görevinde başarılarıyla öne çıkan ve halkın problemleriyle yakından ilgilenen Fatih Önalan getirildi.
Deprem kaynaklı sorunları hala yaşayan ve birçok problemin devam ettiği bir süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Elâzığ İl Müdürlüğü’ne Fatih Önalan’ın atanması şehirde memnuniyet yarattı.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK
14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinden sonra ilimiz bürokrasisinde değişim yaşanan üç il müdürlüğünün ardından bürokrat değişiminin devam edeceği ifade ediliyor.
Özellikle bulunduğu görevde bir sinerji oluşturamayan, başarısızlıkları  “ödeneğimiz yok” gerekçesi ile perdelemeye çalışan, şehrin mevcut potansiyellerini değerlendirmede ve bunu ekonomiye kazandırmada yetersiz kalan il müdürlerinin önümüzdeki süreçte değişmesi bekleniyor.

FATURA SİYASİLERE ÇIKIYOR
Bürokratların başarıldıkları ve bulundukları görevde şehir daha ötelere taşıma heyecanı ve hevesi kalmamış, enerjisi tükenmiş ve elde ettiği kadronun imkân ve konforunu sürmekten öte bir vizyonu bulunmayan bürokratların önümüzdeki günlerde değişeceğine yönelik halkın da beklentisi oldukça yüksek.
Şehre herhangi bir katkısı olmayan bürokratların başarılılıkları siyasileri de zor durumda bıraktığı ve fatura siyaset kurumuna çıkarıldığı için, milletvekillerinin de önümüzdeki süreçte değişim için aktif rol alacakları ve şehirde yeni bir heyecan ve hizmet hamlesi için ilgili Bakanlıklara değişim önerisinde bulunacakları ifade ediliyor.