Deprem Konutlarının İnşası Hızla Devam Ediyor

2020 Elazığ depremi sonrası kentsel dönüşüm sürecinin başladığının altını çizen Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, 2020 yılında 305 konut ve 86 iş yerinin yapımının tamamlanıp vatandaşlara teslim edildiğini şimdi ise 5. Etap kentsel dönüşümle 410 konut 24 iş yerinin yapılacağını söyledi.

Deprem Konutlarının İnşası Hızla Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Sivrice İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk’ü ziyaret etti. Kaymakam Şahin ilçede yapılan çalışmalarla ilgili Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesine açıklamalarda bulundu.  Sivrice’de en önemli gündem maddesinin deprem konutları olduğunu söyleyen Kaymakam Şahin, TOKİ ile beraber yeni konutların yapım sürecine başlanacağının müjdesini verdi.

KÖYLERDE 190 CİVARINDA KONUT YAPILIYOR

Sivrice Kaymakamı Şahin,” 2020 depreminde ilçemiz sıkıntılı bir süreç yaşadı.  Ağır hasarlı yapılar vardı bunların yıkım süreçleri başladı. Bir kısmı halen daha tamamlanmadı. Önümüzdeki dönemlerde yıkımlarımız tamamlanacak. Tabi bu ağır hasarlı yapılardan sonra kentsel dönüşüm süreci başladı. Özellikle ilçe merkezinde birinci kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Ben gelmeden önce 2020 yılında 305 konut 86 iş yeri vatandaşlara yapılıp teslim edildi. Şimdi 5 etap kentsel dönüşümümüz devam ediyor. 410 konut 24 iş yeri yapılacak. Binalar yükseliyor hızlı gidiyor. AFAD köylerimize yönelik konutların bir kısmını ilk etap ihalelerinde tamamlanarak vatandaşlara teslim etti. Köylerimizde ise şu anda AFAD tarafından 190 civarı konut yapılıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde çoğunu teslim etmiş olacağız. İlçe merkezinde AFAD 132 dairelik ağır hasarlı yapılara ilişkin konut projesi var.  Konutların yapımı devam ederken 6 Şubat 2023 de çok büyük bir deprem daha geçirdik. O depremde de ilçemizde 331 tane ağır hasarlı yapı teslim edildi.  Ağır hasarlı yapılarında yıkımı tarafımızca yapılmakta onların hak sahipleri süreçleri var. Onları takip ediyoruz.  Hak sahipleri süreçleri tamamlandıktan sonra afetzede vatandaşlarımız içinde ilerleyen dönemde TOKİ ile beraber yeni konutların yapım süreci ve projelendirme başlayacak” ifadelerini kullandı.

BÖLGE YENİ YATIRIMLAR İLE AKTİVE EDİLEBİLİRSE DAHA FAYDALI OLUR

Sivrice’nin yaz ve kış turizmiyle ilgili açıklamalarda bulunana Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin,” Sivrice’de yaz ve kış turizmi konusunda çalışmalarımız var. Fakat önümüzün açılabilmesi için depremle ilgili süreçleri tamamlamak zorundayız. Bölge kışın kayak tesisi vasıtasıyla turizme açık yazın ise Hazar Gölü etrafında bulunan kamu tesissileri ve özel tesissileriyle turizme elverişli. Bu nedenle kışın Kayak merkezini yazın ise macera parkını aktive edebilirsek ilçe açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Zaten Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz bu konuda çalışıyor” dedi.

SİVRİCE’DE İŞSİZLİK SORUNU VAR

Sivrice’nin tarım ve hayvancılıkta elverişli bir bölge olduğunu ifade eden Kaymakam Efecan Şahin, vatandaşlardan özellikle kışın Sivrice’yi terk etmemelerini istedi.

Kaymakam Şahin açıklamasında şu ifadelere yer veri; “ Bölgede işsizlik sorunu var aşılaması çok kolay bir husus değil benim Sivrice özelinde dikkatimi çeken konulardan biri de vatandaşların kışın bu bölgeyi terk etmeleri genelde yazın gelmeleri oysa bizler vatandaşımızın yaz kış bu bölgede ikamet etmesini istiyoruz. Çünkü Bölgemiz tarım ve hayvancılık konusunda elverişli bir bölge bu nedenle vatandaşlarımızdan tarım ve hayvancılığı terk etmemelerini istiyoruz. Tarım ve hayvancılık ülkemiz açısından stratejik bir öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörü olmadan memleketin bir tarafı eksik kalır. Her zaman bu çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

DEVLET HASTANEMİZİN YAPIMIYLA İLGİLİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Sivrice’deki devlet hastanesiyle ilgili sürecin devam ettiğini dile getiren Kaymakam Şahin,” Devlet hastanemizin yapımıyla ilgili konuşacak olursak Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürümüz süreci takip ediyor. Yazın nüfusumuz çok artıyor bu nedenle devlet hastanemiz yapılırsa vatandaşımız ve ilçemize gelen misafirleriniz için daha sağlıklı bir hizmet sunacağımız düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 OKULLARIMIZIN BAKIM VE ONARIMI YAPILMIŞ DURUMDA

Sivrice’de deprem sonrası okullarda çok ciddi bir problem karşılaşmadıklarını dile getiren Kaymakam Efecan Şahin,” Okullarımızda ufak tefek hasarlar oldu.  Onunda onarımını İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla hızlıca yaptırdık. Şu anda okullarımızın bakım ve onarımları yapılmış durumda okullarımızla ilgili herhangi bir olumsuzluğumuz yok”  açıklamalarında bulundu.

HABER/AYLİN SOLMAZ