Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)

Elazığ depremi ve Maraş depremlerinden sonra ağır hasar görüp yıkılan binaların mevzuata uygun olarak yıkılmaması tehlikelere davetiye çıkarıyor.

Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin ana arterlerinden olan Kültür Mahallesi Şehit İdris Doğan Caddesi üzerinde ki binanın yıkımından sonra hasarlı olmayan bina üzerinde bırakılan hafriyat parçaları büyük tehlike arz ediyor. Hasarsız bina üzerinde kalan inşaat parçaları çevreye savrularak büyük tehlike saçıyor. Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri ve esnaflar bu aksaklığın giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet ettiler. Şehit İdris Doğan Caddesi’ndeki esnaflar şu açıklamalarda bulundu; “Büyük depremler atlattık, bunun akabinde ağır hasarlı binalarımız ilgili özel firmalar tarafından yıkıldı. Yıkım esnasında bir sürü problem yaşadık. Bu işi gerçek anlamıyla yapan firmalarımıza sözümüz yok, ama amatörce çalışıp birilerinin referansını kullanarak ihaleyi alan firmaların beceriksizliği birilerinin canlarına sebep olabilir. Bizler gerek Cimer olsun, gerek ilgili kurum ve kuruluşlar olsun yazılı ve sözlü olarak müracaatlarda bulunduk. Maalesef geldiğimiz noktada herhangi bir işlem yapılmadı. Bu gördüğünüz alanda ki hasarsız bina üzerindeki hafriyatlar ve inşaat parçaları tehlike saçıyor. Farklı zamanlarda defalarca caddeye ve arabalara düştüler. Bunun altında biri kalsa ve ölse bunun hesabını kim verecek acaba? Neden insanlar işlerini düzgün olarak yapmıyorlar, neden ilgili kurum ve kuruluşlar kontrol yapmıyorlar? Bu konuda sizlerin aracılığıyla Şehit İdris Doğan Caddesi’ndeki bu tehlikeli duruma bir an önce önlem alınmasını talep ediyoruz” dediler.

DİĞER MAHALLELERDE DE BENZER SORUNLAR VAR

Aynı sıkıntının yaşandığı muhitlerden biri ise Nailbey Mahallesi Bahçeli ve Bağlar sokak. Yine ağır hasarlı binalar yıkıldıktan sonra hasarsız binalar üzerinde bırakılan inşaat parçaları büyük tehlike arz ediyor. Nailbey Mahallesi’nde mikrofon uzattığımız mahalle sakinleri konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundular;

Mahallemiz büyük depremlerden sonra eski yapılaşmalardan ötürü büyük bir yara aldı. Yıkımlar aynı şekilde devam ediyor. Ağır hasarlı bina sayımız mahallemizde çok fazla. Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğu için sokaklarımız çok dar. Hizmet alma noktasında sınırlıyız. Geçtiğimiz aylarda yıkımı biten ağır hasarlı binaların sağlam binalara vermiş olduğu zararın akabinde, düzgün şekilde yıkılmamasından dolayı inşaat parçaları muhtelif zamanlarda büyük kütleler halinde yere düşüyor. İnsanlar işlerini neden düzgün yapmıyorlar, neden insanların hayatını tehlikeye atıyorlar? Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Gördüğünüz gibi elektrik trafoları mahallemizde olduğu gibi açık, çocukların çok kolay erişebileceği bir vaziyet ve konumda. Bu aksaklığın, bu tehlikenin kimin canıyla sonuçlanacağını bilemiyoruz. O kadar vurdumduymaz kurumlar var ki, telefon açmamıza rağmen gelip bununla ilgili herhangi bir tadilat ve onarım yapmıyorlar. Trafoların kapıları boydan boya açık. Allah muhafaza burada birinin İlla ölmesi mi gerekiyor? Yine yollarımızla ilgili zaman zaman alt yapının vermiş olduğu sorunlardan ötürü tamiratlar oluyor. Bu tamiratlar yapılırken kimse işini düzgün yapmıyor, işlem bittikten sonra üstü alelade örtülüp gidiliyor. Herhangi bir onarım yapılmıyor. Her taraf çukur gördüğünüz gibi. Kaldırımlar sökülmüş, kimse gelip kontrol etmiyor, herkes seçim havasına kapılmış. Böyle olur mu? Biz insan değil miyiz? Neden ilgili ve kurum kuruluşlar vatandaşın sesini duymuyor? Her mahallede aksaklıklar vardır elbette ancak, en çok Nailbey Mahallesi’nde var diye düşünüyoruz” dediler.

 

 

Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)
Dikkat Hafriyat Düşebilir (!)