Elazığ'a Özel İlgi

İlimizin yaşadığı ve geride çok sayıda ağır hasarlı bina bırakan iki deprem sonrasında halkımızn yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi için canla başla mücadele eden ve 2020 depremi sonrası iki ay ilimizde kalarak çalışmaları bizzat koordine eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci bakanlık döneminde de ziyaret ettiği ilk illerden biri de Elazığ oldu.

Elazığ'a Özel İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ; biri 24 Ocak 2020 diğeri de 6 Şubat 2023 olmak üzere iki büyük deprem yaşadı.
6.8 şiddetindeki 24 Ocak depremin yaşanmasından saatler sonra ilimize gelen ve arama kurtarma çalışmalarında bizzat bulunan Bakan Kurum, enkaz kaldırma çalışmalarının ardından hak sahiplerine verilmek üzere hızlı bir yapılaşma sürecinin başlamasını sağlamıştı.

2020 ve 2023 depremlerinin yaşandığı dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinde bulunan ve uzun süre ilimizde kalarak yaraların kısa sürede sarılması konusunda yoğun bir çaba ve emek harcayan Bakan Kurum, yeniden aynı bakanlığa atanmasının ardından ilk ziyaretlerini deprem illerine yaptı. Bu kapsamda ilimize gelen Bakan Kurum, Bakanlığının deprem sonrası yaptıkları çalışmaları yerinde inceleyecek.

KURUM’UN ELAZIĞ’A ÖZEL İLGİSİ

2020 ve 2023 depremlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak hep Elazığlıların yanında olan ve yaralarımızın sarılması amacıyla aylarca ilimizde kalan ve geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden bu bakanlığa atanan Murat Kurum’un ilk ziyaret ettiği iller arasına Elazığ’ı da alması şehirde memnuniyetle karşılandı.

ELAZIĞLILAR BAKAN KURUM’U, KURUM DA ELAZIĞLILARI SEVDİ
İlimizin yaşadığı depremler sonrası şehrin bir an önce yaralarının sarılması ve ayağa kaldırılması konusunda hep Elazığlıların yanında olan Bakan Kurum, gerçekleştirdiği bu emek ve gayretlerinden dolayı şehir halkının gönlünde taht kurdu.

24 Ocak 2020 depreminden saatler sonra ilimize gelen ve aralıksız iki ay ilimizde kalan, mahalle mahalle gezerek hemşerilerimizin sorunlarını dinleyen ve enkazların hızlı bir şekilde kaldırılıp gerek yerinde dönüşüm gerek kentsel dönüşüm gerekse rezerv alanlarında hızlı bir şekilde inşaatların yapılmasını sağlayan ve bakanlık süresi boyunca sayısız kez ilimize gelerek çalışmaları denetleyip halkı dinleyen Bakan Kurum, Elazığlıların çok sevdiği, takdir ettiği bir Bakan olarak gönüllerde taht kurmuştu.

KISA SÜREDE YENİ BİR ŞEHİR DOĞDU

2020 ve 2023 depremlerinden sonra kısa süre içerisinde ilimizde yaklaşık 26 bin konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Bu süreçleri bizzat takip eden Bakan Kurum, ilgili firmaların binaları zamanından önce bitirip teslim edilmesini sağladı.

TOKİ MAHALLELERİ ŞEHRİN EN GÖZDE MEKÂNLARI OLDU
Şehrin değişik bölgelerine hızla yükselen TOKİ konutları, hem sağlamlığı, hem yeşil alanları hem de sosyal donatılarıyla ile yepyeni bir yaşam merkezi oluşturdu.
Kısa sürede evlerine taşınan Elazığlılar, bu süreçte desteklerini her zaman yanlarında gördükleri Bakan Kurum’a her fırsatta dua ve teşekkür ediyorlar.

TOKİ TARAFINDAN YAPILACAK “BASIN SİTESİ” SÖZÜ VERMİŞTİ

Elazığ’ın yaşadığı depremde aylarca ilimizde kalan ve sorunları yakından gören Bakan Kurum’un ilimize ziyarette yeni müjdeler vermesi bekleniyor.
Özellikle ilk bakanlık döneminde kendisine dönemin Fhgc Başkanı Fırat Gazetesi imtiyaz sahibi Semih Erdem tarafından sunulan ve olumlu bakılan gazeteci meslektaşlarımız için TOKİ tarafından yapımı planlanan “Basın Sitesi’nin yapılması konusundaki talepler yeniden kendisine sunulacak ve destek istenecek.

FHGC BAŞKANI GÜRTÜRK DOSYA SUNACAK

İlimizde zor şartlar altında ve düşük ücretlerle çalışan medya mensuplarının TOKİ aracılığı ile konut sahibi olmalarına yönelik geçmiş yıllarda şifahi olarak yapılan ve olumlu bakılan “Basın Sitesi” konusunda ısrarcı olan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyet Başkanı Serkan Gürtürk’ün Bakan Kurum’a bu taleplerini içeren dosya vererek somut adımların atılması konusunda girişimde bulunacak ve sonucu meslektaşlarıyla paylaşacak.
Bakan Kurum’un TOKİ aracılığıyla yapılacak Basın Sitesi konusunda gerekli talimatları vermesi bekleniyor.