Elazığ Barosundan Basın Açıklaması: Yaşanan Üzücü Olayla Sarsıldık

Elazığ Barosu olarak, son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet olaylarını derin bir üzüntüyle izliyoruz. Bu tür şiddet eylemleri insanlık dışıdır ve kesinlikle kabul edilemez. Bugün, bir kez daha toplumun bir parçası olarak sesimizi yükseltiyor, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.

Elazığ Barosundan Basın Açıklaması: Yaşanan Üzücü Olayla Sarsıldık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu vahşi eylemler sadece bireysel bir kadının hayatını sona erdirmekle kalmaz, aynı zamanda toplumun temel değerlerine ve insanlık onuruna da zarar verir. Kadına yönelik şiddetin köklerini araştırmalı, eğitimden yasal düzenlemelere kadar her düzeyde etkili çözümler üretmeli ve uygulamalıyız.

Toplumun her kesiminden ve her düşünceden insanları, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmamaya, şiddeti kınamaya ve önlemek için birlikte çalışmaya çağırıyoruz. Bizler, adaletin sağlanması ve kadınların güvenliği için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kadına yönelik şiddetin son bulması için hep birlikte çalışmalı, toplum olarak daha güvenli ve daha adil bir gelecek için birlikte hareket etmeliyiz. Bu trajik olayların bir daha yaşanmaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimiz.

Kadın haklarının onuruna ve saygınlığına yönelik bu korkunç saldırının failinin gereken cezayı alması için Elazığ Barosu olarak konunun takipçisi olacağız. Başta kadın cinayetleri olmak üzere her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu ve caydırıcı cezalar olması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağımızı bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Elazığ Barosu olarak kadınlara yönelik bu vahşeti şiddetle kınıyor ve genç yaşında kadın cinayetine kurban giden Burcu Demir’e Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.