Elazığ'da 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi Elazığ 4.0' programı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0' Projesinin tanıtımı gerçekleşti.

Elazığ'da 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi Elazığ 4.0' programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından ’Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0’ Projesinin tanıtımı gerçekleşti.

Elazığ’da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından ’Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0’ Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Bir otelde düzenlenen programda, kız öğrencilere teknoloji alanında kariyer yapmaları için donanımlı hale getirmeyi ve kadınların ekonomik güçlenmeleri anlatıldı. Ortaklaşa hayata geçirilen programda öğrencilere eğitim, staj ve iş imkanı sunulacak, donanım kazanmış şekilde teknoloji sektöründe istihdama katılmaları sağlanacak.

Yıldırım Vakfı Direktörü Zeycan Rochelle Yıldırım, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Vakıf olarak toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı altında, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının ekonomik olarak güçlenmesine yönelik çeşitli çalışmalara yoğunlaştıklarını vurguladı. Yıldırım, ’’Mevcut verilere göre Türkiye’de toplam istihdamın yüzde 30’unu kadınların oluşturuyor. Erkek egemen olan teknoloji sektöründe kadınların varlığının güçlendirilmesi için buradayız. Bu tarz projeler için genellikle Türkiye’nin batı bölgeleri seçilir ama biz özellikle Elazığ’ı seçtik. Çünkü burada harika bir potansiyel var. Kız öğrenciler öncelikle Eti Krom’da staj yapacaklar, sonrasında da proje eğitimlerine katılacaklar. Başarılı olanlara ise Yıldırım Grup bünyesinde iş teklif edeceğiz" dedi.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Bahar Demirel, ’’Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi ve Elazığ 4.0 Projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. İlk etapta bilişim alanında ki kız öğrencilere kariyer fırsatlarını sunmayı amaçlayan, uzun vadede ise kadınların finansal güçlenmesine katkıda bulunmayı ve dijital platformlarda kadın temsil oranının artmasını sağlamayı hedeflemektedir. Bu proje, teknoloji fakültemiz Fırat Üniversitemiz ve Yıldırım Holding Şirketler grubunun ortak evladıdır. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, 7+1 eğitim programını ilk kez hayata geçiren, iş yeri eğitimi dersiyle öğrencilerini farklılaştıran bir fakültedir. Elazığ 4.0 kız çocuklarımızın verimli çıktılarla sonuçlanacağına ve çok fazla iş imkanı bulacaklarına inancımız tamdır’’ diye konuştu.

Program, soru cevap ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.