Elazığ'da Su Ürünleri Fakültesinde 41. Yıl Etkinliği

Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 41. yıl etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte, dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya'nın çektiği fotoğraflar sergilendi.

Elazığ'da Su Ürünleri Fakültesinde 41. Yıl Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 41. yıl etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte, dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya’nın çektiği fotoğraflar sergilendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 41. yıl etkinlikleri gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, kurdele kesiminin ardından dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya’nın çektiği fotoğraflar katılımcıların beğenisine sunuldu. Daha sonra Fırat Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Nıno Kvatchantıradze tarafından katılımcılara piyano resitali sunuldu. Program daha sonra protokol konuşmalarıyla devam ederken katılımcılara Japonya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan suşi ikram edildi.

Elazığ bölgesine geldiklerinden bu yana 3 yıllık bir çalışmaları olduklarını belirten dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya, ’’Doğa altı florası ve kültür varlıklarının görüntülemelerini çektik. Su ürünlerinin 41. yılıyla birlikte çektiğimiz fotoğrafların sergilenmesini istedik. Şu anda fotoğraf sergimiz gösterime açıldı. Büyük bir ilgi görüyoruz. Bölgenin su altı varlıklarını dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu sergide sergilenen iki tane fotoğrafımız da uluslararası online sergide sergilenmektedir. Kültür varlıkları olarak da bölgemiz çok zengin. Fırat ve Dicle’nin kültürleri çok zengin olduğu için buralarda dalış yaparak bu varlıkları ortaya çıkartmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde birçok projemizi faaliyete geçireceğiz” dedi.

Etkinliğe, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, dalış eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Nizam Kaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.