Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaza Hareketli Giriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılışı yapıldı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaza Hareketli Giriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde 37 farklı branşta ücretsiz olarak verilecek spor eğitimlerinin açılış törenine Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Sn. Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Vali Yardımcı Sn Oltan Bayraktar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Abdulsamet Eren, ASKF Başkanı Sn. Mustafa Gür, Spor Taban Birlikleri, Antrenörler, Veliler ve Sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan açılış töreni sporcuların gösterisiyle ve İl Protokolünün stant ziyaretleriyle son buldu.

İlimiz de yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kapsamında; atıcılık, dart, step aerobik, fitness, satranç, cimnastik, atletizm, sutopu, basketbol, badminton, boks, eskrim, futbol, güreş, hentbol, judo, badminton, masa tenisi, okçuluk, taekvondo, tenis, paletli yüzme, wushu, olimpik okçuluk, voleybol, karate, yüzme, geleneksel okçuluk, kick boks yönelik kurslar verilecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde eğitimler ile 6-15 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 29 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi ve Tesisler’ de alınacaktır.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’ in yaptığı açıklamada; Bakanlığımızın 81 ilde ücretsiz olarak hem çocuklarımızın hem de gençlerimizin bilişsel, psikolojik ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak için 12 ay devam eden ve yaz aylarında çocuklarımızın zamanlarını daha verimli kullanması için bu etkinliklere uzman kadroyla devam ediyoruz. 10 ilçemizde, il merkezimiz de toplamda 45 tesisimiz de, 37 farklı branşta, 234 uzman antrenör ile gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunuyoruz.

Uzman ekiplerimizle spor okullarımıza yazılan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı olmaları için onları takip edecek ve uzman antrenörlerimizle başarılı sporcularımızı müsabakalarda ve spor faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. GSB spor okullarına kayıt ettiğiniz için hem şükran hem de minnet duyuyoruz.

Tüm velilerimizi tebrik ediyoruz, çocuklarımızın gelişi çok önemli bir ülkenin gelişimi insanlarıyla insanların gelişimleri sporla sağlanmaktadır. Bu anlamda çocuklarımızı sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirdiğiniz için hepinizi ayrı ayrı kutluyoruz.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış törenine katılım sağlayan Vali Yardımcımıza, milletvekillerimize, spor taban birliklerimize, velilerimize, sporcularımıza saygılarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. "ifadelerine yer verildi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı yaptığı açıklamada; Kıymetli genç kardeşlerim eğitim bir süreç işi, emek işi, zaman işi ben de buradaki çok kıymetli velilerimiz gibi kendi evlatlarımı sporcu yetiştirmek için çok gayret gösteren bir veliyim. Buradaki genç kardeşlerimden hepsinden birer Türkiye şampiyonu Dünya şampiyonu olabilmeleri için çok önemli fırsatlar var. Bu sene ilk defa 10 ilçemizde birden açılan bu yaz okullarıyla beraber Elazığ'ımıza yeni yeni sporcular kazandıracaz ve bununla beraber biz abilerinizde bu sporcuların gelişimleri için takipçi olacaz sizlerle beraber gayret göstereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu güzel organizasyonunda emeği geçen bütün kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum tüm sporcularımıza başarılar diliyorum, hocalarımızada şimdiden emeklerine sağlık diyorum.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı açıklamada; ''Elazığ geçmişten bu güne Türkiye' de her alanda isminden söz ettiren önemli güzide bir il ve bu ilde yaşayan her bir kardeşimiz de özel. Elazığ son 22 yılda inanılmaz tesisleşme yönünden önemli yatırımlar aldı ve iddamız şudur ki Elazığ spor tesisleşmesi anlamında Türkiye de belkide en zirvede olan illerden bir tanesidir. Bu alt yapılar sayesinde ilimiz son yıllarda Türkiyede ve Avrupada dereceye giren sporcular çıkarmaktadır bu ilimiz adına ve bizler adına onur verici bundan gurur duyuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaz okullarıyla birlikte evlatlarımızın zihinsel, fiziksel ve sosyal imkanlara kavuşup kendilerini geliştirmeleri, spor tesislerimizden faydalanabileceği imkanlara sahibiz. Velilerimizden istirham ediyoruz çocuklarımızı bu konuda teşvik edelim. Bu etkinlikten dolayı İl Müdürümüz Abdulsamet Eren'e sayın Valimize ve emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.