Elazığ TSO'da Bayramlaşma Töreni

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel bayramlaşma törenini gerçekleştirdi.

Elazığ TSO'da Bayramlaşma Töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayramlaşma törenine Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Gebze Ticaret Odası Başkanı hemşerimiz Abdurrahman Aslantaş, Meclis Başkanı Sedat Karataş, Meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile oda üyeleri katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, bayramı sadece sosyal medyada süslü ve güzel sözlerle değil; yaşayarak, paylaşarak, garip-gurebayı sorup onların dualarını alarak geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bayramı; kırık kalpleri onarıp küslükleri sonlandırmanın bir fırsatı olarak görüp en büyük servetin dost kazanmak olduğu gerçeğini bilerek geçirilmesi temennisinde bulunan Karataş, bayramın başta Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyalarına barış ve huzur getirmesini diledi.

BAŞKAN ALAN:

“BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMELİ”

Konuşmasına kendilerini ziyaret eden Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Arslantaş’a teşekkür edip başarılarıyla gurur duyduklarını ifade ederek başlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, şunları söyledi:

“Bizleri bugünlere eriştiren ve bu çatı altında bayramlaşma için toplanmamıza vesile olan Rabbimize sonsuz şükürler ediyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası ailesi olarak aldığımız acı bir haber bizleri ziyadesiyle üzdü.

Odamız Meclis Başkan Vekili değerli Fehmi Ortaç'ın kardeşi ve kendisi de Odamız üyesi Cihan Ortaç kardeşimizi kaybettik.

Bu vesile ile Merhum Cihan Ortaç'a Allah’tan rahmet, basta Meclis Başkan vekilimiz Fehmi Ortaç olmak üzere Ortaç ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim mekanını cennet makamını ali eylesin.”

“BAYRAM, İSLAM DÜNYASININ BARIŞ VE HUZURUNA VESİLE OLSUN”

Bayramların, insanların dayanışma ve paylaşma içerisinde girdiği, birlik ve beraberliğin en zirvede yaşandığı özel günler olduğuna dikkat çeken Başkan İdris Alan, “Bu bayramın, başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere Dünyanın çeşitli bölgelerinde savaş ve zor şartlar altında yaşayan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

Bu kardeşlerimizin barışa, huzura ve insanca yaşam şartlarına bir an önce kavuşmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” Dedi.

“ELAZIĞ YATIRIMCILAR İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN”

Elazığ’ın, yatırımcılar için güvenli liman olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Alan, “İlimizin 2. OSB’si olan TEKNOVA’da parsellerimiz tükenmek üzere. Şehri için, şehrinin her alanda kalkınması için, yüreğini ortaya koyan ve önemi başarı hikâyeleri yazan siz değerli üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Üretim ve istihdamınızla şehrin ekonomisi yanına şehrin sosyal ve kültürel hayatına da önemli katkılar sunuyorsunuz. Bu özelliğinizle şehrin çekici gücü ve lokomotifi sizlersiniz.

Ben bu duygularla mübarek Kurban Baymanızı kutluyorum. Birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.

Kurban bayramının, büyük Milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.” Dedi.

GEBZE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ASLANTAŞ:

ELAZIĞ TİCARET ODASIYLA KARDEŞ ODA OLARAK PROJELER YÜRÜTECEĞİZ”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın bayramlaşma törenine katılan Gebze Ticaret Odası Başkanı hemşehrimiz Abdurrahman Aslantaş, memleketi Elazığ’da ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın bayramlaşmasında bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“İş dünyası ve yatırımcılarımız, ülkemizin üretim ve istihdam üreten ve ihraç eden önemli kesimidir. Dolayısıyla ülkemizin kalkınmasında birinci öncelikli olan bir kesimden bahsediyoruz. Allah sayılarınızı artırsın gücünüze güç katsın. Çünkü dünya kuruldu kurulalı dünyaya hükmedenlerin gücü elinde bulunduranların olduğunu görüyoruz. Yine gücün medeniyet üretemeyeni insani değerlerden yoksun toplumların eline geçtiği zaman da dünyanın nasıl kan ve gözyaşına bulandığını görüyoruz. Dolayısıyla bizler gibi bizim toplumumuz gibi bizler gibi medeniyet üreten toplumların çok çalışması çok güçlü olması gerekiyor. Bu anlamda hepinize kolaylıklar diliyorum. Kardeş ticaret odaları olarak Gebze ile Elazığ arasında karşılıklı işbirliği ve gönül köprüleri kurarak önemli projeleri hayata geçireceğiz. İdris Başkanımızla birlikte yatırımcılarımıza yönelik birçok ortak projeyi hayata geçireceğimize inanıyor bu vesile hepiniz bayramını tebrik ediyorum”

Yapılan konuşmaların ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, misafirler ve üyelerle tek tek bayramlaştı.