Elazığlı Cimnastikçiler 2024 Yılını Es Geçerek Hiçbir Resmi Organizasyona Katılamadılar

YARIŞMALAR İPTAL OLDU Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat, 2024 yılında hiçbir yarışmaya katılamadıklarını ve bu durumun sporcular üzerinde büyük üzüntüye yol açtıklarını vurguladı.

Elazığlı Cimnastikçiler 2024 Yılını Es Geçerek Hiçbir Resmi Organizasyona Katılamadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polat, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’2024 yılı için Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig’in) ertelendiği ve kulüp yarışmalarının da minikler kategorisinin iptal olması nedeniyle kız ve erkek sporcularımız hiçbir yarışmaya katılamadılar. 2022 yılında Analigde yarı finale yükselmemiz ve akabinde yaşanan pandemi sonucu yılı tek yarışla tamamladık. 2023 yılında da çalışma tempomuzu artırdık ve elde edilen başarılarla kız ve erkek evlatlarımla Elazığ tarihinde bir ilki başararak Analigde Türkiye Finallerine katılma başarısı elde etmiştik. Başarı çizgimiz gün geçtikçe arttıkça antrenörlerimiz de bu doğrultuda antrenman sayısını 6 güne çıkartarak büyük bir emek sarf ettiler. Erkek ve kız evlatlarımız bu yılda tekrardan Türkiye finalleri ve kulüp yarışmalarında da farklı bir arenaya çıkmak için çalıştılarsa da bakanlık nezdinde yapılan açıklamada tüm branşlarda Analig yarışmaları ertelendi. Akabinde de geçtiğimiz hafta federasyon tarafından yapılan açıklamada kulüp yarışmalarının minikler kategorisini iptal etmesi bizleri, aileleri, antrenörlerimizi ve en önemlisi evlatlarımızı üzdü. Yani kısacası 2024 yılını hiçbir resmi yarışmaya katılamayıp sezonu bir şekilde tamamlayacağız’’ dedi.

Polat, yaşanan olumsuz durumları avantaja çevirmek için antrenörlerin çalışmalara devam ettiğini ve sporculara bu durumu yavaş yavaş anlatarak morallerini düzeltme yoluna gittiklerini ifade etti.