ELOVA Yönetim Türkiye Tesis Federasyonu Derneği'ne Destek Verecek

ELOVA Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Tınarlı apartman ve tesis yönetimlerini bir çatı altında toplama üzere kurulan Türkiye Tesis Federasyonu Derneği'ne destek vereceklerini açıkladı.

ELOVA Yönetim Türkiye Tesis  Federasyonu Derneği'ne Destek Verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELOVA Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Tınarlı açıklama yaptı. Tınarlı Türkiye Tesis Federasyonu Derneği’ne destek vereceklerini söyledi. Elazığ’daki firmalar adına bir açıklama yapan Elova Yönetim Kurulu Başkani Ümit Tınarlı Elazığ adına kurulan federasyona destek verdiklerini ifade ederek Elazığ’da siteleşmenin hızla ilerlemesi ve merdiven altı firmaların çıkmasından dolayı bu federasyona destek verdiklerini ifade etti.

“TÜRKİYE'DEKİ BU ALANDA ÇALIŞAN TÜM DERNEK YÖNETİCİLERİ KATILACAK”

Türkiye Tesis Yönetim Derneği Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Sitelerin yönetimlerini ele geçirerek fatura ve aidatlarla haksız kazanç elde eden şebekelere karşı federasyon kuruluyor. 25 site derneği bir araya geldi. Federasyonun adı 'Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak. Site yönetimlerini ele geçiren şebekelerin mağdur ettiği kişiler mahkemelik hatta icralık olduklarını ifade etti. İstanbul'daki bazı site yönetimlerini yasadışı yollarla ele geçirerek site sakinlerinden fazla aidat ücretleri isteyen şebekeler, tutarlara karşı çıkanlara baskı yapıyor. Apartman ve site sakinleri, yöneticilerin WhatsApp gruplarından, aidat borçlularının isimlerini paylaşmasından da rahatsız. Yöneticilerin site ve apartman ilan panolarına daire adı, isim ve miktar belirtilerek, aidat borç listesi asıldığı ifade ediliyor. Mağdurlar kişisel bilgilerinin açık alanda paylaşılmasından şikayetçi. Tüm bu sorunların çözümü için 25 dernek yöneticisi bir araya gelerek, Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruyor. Federasyon, 14 Eylül'de Tesis Yönetim Derneği Başkanı Başkanı İbrahim Bozan ve KentsGoel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı öncülüğünde kurulacak. Federasyonun kuruluşuna Türkiye'deki bu alanda çalışan tüm dernek yöneticileri katılacak” ifadelerini kullandı.

SANDALCI: MAFYATİK DURUMLARDAN KURTULMUŞ DEĞİLİZ

Kentsel Tesis Yönetim Derneği Suat Sandalcı, site ve apartmanlarda yaşanan sorunlara kaşı 25 derneğin bir araya gelerek federasyon kuracağını belirterek, "Biz bu çete diye tabir ettiğimiz mafyatik durumlardan kurtulmuş vaziyette değiliz. 2 bin dairelik konutta 5 bin 6 bin kat malikinin çocukların ve insanların yaşadığı bir toplulukta bu çeteler cirit atabiliyor. Dolayısıyla usulsüz yönetim tarzı, kat mülkiyeti dışında uygulanan fonksiyonlar, giderlerin gelişi güzel başkalarına peşkeş çekme yoluyla ciddi bütçeleri sıkıntıya sokuyor. Kat maliklerini borçlandırma hareketleri, dolayısıyla site görevlilerinin, güvenlik personellerinin izinsiz çalıştırılması gibi birçok usulsüz davranışlar, bizleri hem ülkemizde tesis yöneticilerinin bir karneye standartlarının oluşturmaya itti. Bu sektörde de herkes yöneticilik yapamasın" dedi.

SANDALCI: 25 DERNEK BİR ARAYA GELEREK FEDERASYON KURUYORUZ

 Sandalcı, yöneticilerin eğitime tabi tutulması gerektiğini belirterek, "Bundan sonra ülkemizde hizmet veren tesis yönetim şirketleri veya kurumlar artık bu sınavlara girsin. Bu sınavların da bir zorluğu olsun, karne sahibi olsunlar. Dolayısıyla sizler sitelerde, kat maliklerimiz sitelerde otururken asansör hizmetleri alıyorlar, bakım hizmetleri alıyorlar, havuz hizmetleri alıyorlar, kimyasal temizlik maddesi ve hukuk hizmeti de alırken, iş güvenliği hizmeti de alırken biz de dedik ki hem tesis yönetim dernekleri hem de tedarikçi dernekler bir araya gelerek artık sesimizi kat malikleri ve memleketimiz için tek bir ağızdan haykırarak sektörde hayal ettiğimiz eğitimleri, sektörde hayal ettiğimiz karne sistemini mevzuatları hayata geçirmek için önümüzdeki günlerde 25 dernek bir araya gelerek federasyon kuruyoruz. Bu sayede bu kat maliklerimiz de çetelerle mafyatik gruplarla karşı karşıya kalmayacaktır. Ankara Üniversitesi ile görüşmeler halindeyiz. Artık işinde uzmanlaşmış tamamen avrupa standartlarında eğitilmiş insanlar bu üniversitelerin hocalarından destek alabilecekler" diye konuştu.