Erol: 'Aday Çıkartsınlar Görelim'

Saadet Partisi İl Başkanının 14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin oylarının iki kat artmasında kendi katkı ve oylarının olduğuna yönelik açıklamasına CHP milletvekili Gürsel Erol'dan hodri meydan cevabı geldi.

Erol: 'Aday Çıkartsınlar Görelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti lideri Meral Akşener, yaptığı açıklamalarla Millet İttifakı içinde olmanın zararlarını gördüklerini ve yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere hiçbir parti ile ittifak yapmayacaklarını dile getirirken, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ittifak içinde sadece İyi Parti seçmeninin 14 Mayısta kendilerine oy verdiğini, Saadet Partisi seçmeninin ise CHP’ye değil Yeniden Refah Partisi’ne oy verdiğini ifade etti.

Fırat Gazetesi’nden Kübra Türkan’ın sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Gürsel Erol, Saadet Partisi İl Başkanı ve 14 Mayıs seçimlerinde CHP ikinci sıra milletvekili adayı Abdullah Akın’ın seçimlerde 72 bin oyda kendilerinin ciddi katkıları olduğu sorusu üzerine tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

“ADAY ÇIKARSINLAR ALDIKLARI OYLARI GÖRELİM”

Türkkan’ın; “Her ne kadar sizler Saadet Partisi’nden sizlerin adaylara pek oy geçmediğini ifade etmiş olsanız da genel seçimlerde seçim listelerinizin 2. Sıra Milletvekili Adayı Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, CHP’nin oylarının iki kat artmasında kendi etkileri olduğunu iddia etti. Bu konu özelinde ne diyeceksiniz?” sorununa Erol şu cevabı verdi:

“Bu bir iddiadır. Madem öyle bir güçleri var. O zaman yerel seçime çıkarlar, oylarını alırlar, aldıkları oylar kadar da görürüz ki biz bize o kadar oy çıkmış. 2018- 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir tespit yaparak; “İstanbul seçimlerinde eğer biz CHP ile ittifak yaparsak, bizim seçmenimiz oy vermez. Biz ayrı aday çıkaralım” dedi. 2019 seçimlerinde ayrı adayla Saadet Partisi 100 bine yakın oy aldı. Bizim seçmenimiz ile Saadet Partisi seçmenin oy geçişkenliği; İYİ Parti ile CHP seçmeni arasındaki oy geçişkenliği kadar rahat değil. Kendine göre böyle iddiaları olan arkadaşlar varsa o güçleri göstermek adına seçimlerde aday olsun. Mademki bize oy almışlarsa kendilerine oyu getirmeleri daha kolay. Elazığ kamuoyuna bunları aktarsınlar oy alsınlar bizler de onlara teşekkür edelim.” Dedi.

İYİ PARTİ SEÇMENİ BİZİ DESTEKLEDİ

Parti kurultayı sonuçlanmadan yerel seçimlerde yapılacak ittifaklarla ilgili bir yorum ve değerlendirme yapmanın çok doğru olmadığını dile getiren CHP Milletvekili Erol, “Ama bana sorarsanız; burada ittifak olmalı derseniz doğru adayın çok daha etken olduğunu geçen belediye seçimlerinde yaşayarak gördük. İYİ Parti ile CHP ittifak yaptı ama aday her iki partinin oy potansiyelinin yarısı kadar oy alabildi. Demek ki yerelde ittifaktan çok aday önemli. Adayın vizyonu, yaratıcılığı, şehrin dinamiklerini harekete geçirmesi gibi değerler önemli. Makul bir aday üzerinde anlaşabilirsek, ittifaka destek verebiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmasını isteriz. Tercihimizde bu yöndedir. Ama o günün koşullarına, genel merkezin kendi aralarındaki konuşmaya göre bu durum değişebilir. İttifaklara kapalı değiliz.  Ama biz kendi içimizde herkesin uzlaştığı bir aday bulursak onunla yol almaktan memnun oluruz.” Dedi.

“SAADET TABANI BİZE OY VERMİYOR”

Bir önceki yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Elazığ Belediye Başkanı Adayı olan Haluk Arslan’ın CHP’den aday gösterebileceği ile ilgili soruya ise Erol şu cevabı verdi:

“Bize öyle bir teklif gelmedi. Sadet Partisi ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Tabanı bize oy vermiyor. Saadet Partisi ile ittifak konusunu kendi adıma doğru bulmam. Bizim tabanımızla örtüşen taban İYİ Parti’nin tabanı. Bu seçimlerde İYİ Parti’nin tabanı ağırlıklı olarak bize oy verdi. İYİ Parti ve CHP seçmeni daha bir örtüşüyor. Bu minvalde doğru bir aday çıkarılırsa daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyorum. Ayrıca yerel seçimlerde adayların kendilerine göre iddiaları olması olağandır. Ama şu aşamada Saadet Partisi ile ittifak yapmak yerine, İYİ Parti ile ittifak yapmanın Elazığ seçmeni nezdinde daha doğru olacağını düşünürüm. Çünkü geçen yerel seçimlerde aday İYİ Parti’nin olmasına rağmen bizim seçmenimiz adaya full oy verdi. Bizim seçmenimiz oy veriyor ama biz karşı tarafın oyunu alamıyoruz. Sorun da orada.”

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI AKIN: “İSTİKRARI OLMAYANIN İSTİKBALİ OLMAZ”

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın’ın “CHP oylarının iki kat artmasında bizim katkımız var” yönündeki açıklamalarına yönelik “aday olsunlar da görelim ne kadar katkıları olmuş” beyanına Saadet İl Başkanı Akın’dan imalı ve giderli yanıt gecikemedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, sosyal medya hesabından; “Milletimizin geleceğini duygularına göre değil akıl, ahlak ve veriye dayalı olarak yönetmek bir siyasetçinin temel itkisi olmalıdır. Aksi halde o siyasetçi rüzgârda savrulan bir yaprak gibi nereye gideceğini bilemez. Bir gün bakarsınız karaya ak demiş, iyiye kötü demiş. İstikrarı olmayanın istikbali olmaz” cümlelerini paylaştı.

Akın’ın bu ifadeleriyle CHP Milletvekili Gürsel Erol’un hangi eylem ve söylemini kastederek “istikrasız” kelimesini kullandığı merak ediliyor.