Erol Havlu Mu Attı ?

Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un, yeni dönemde sorunları Elazığ'da dinleyen bir Milletvekili değil, parlementoda çözüm arayan siyasi bir yol izleyeceğini açıklamasının ardından Mhp Elazığ Milletvekili Semih Işıkver 'Sen Bugüne kadar hangi Bakanla Görüştün, Şehrin Hangi Müşkülünü Giderdin?' sorusunu sordu. Erol İse bugüne kadar yaptığı görüşmeleri sıralayarak cevap verdi. Elazığlılar bu tartışmadan 'Gürsel Erol'un Elazığ siyasetine havlu attığı'sonucunu çıkardı.

Erol Havlu Mu Attı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim sürecinde milletvekili adayları ve siyasiler arasında yaşanan polemikler, seçim sonrasında da devam ediyor. 
Geçmişte de aralarında sık sık tartışma, polemik ve iddialaşmalar yaşayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver arasında yeni bir tartışma yaşanıyor.

SOKAK DEĞİL, PARLEMENTO SİYASETİ 

Tartışma CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un  gazeteci Furkan Dilaver’in sunduğu Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Son Baskı programında ki açıklamalarıyla başladı.
 Erol, programda Elazığ’ın tüm sorunlarını bildiğini, bu nedenle yeni dönemde sorunları dinleyen değil, parlementoda çözüm arayan bir siyasi yol izleyeceğini açıkladı.

“ŞEHRİ KARIŞ KARIŞ GEZDİM, SORUNLARI BİLİYORUM, ÇÖZÜMDE ETKİLİ OLACAĞIM”

Geçmiş dönemde Elazığ’ı karış karış gezerek sorunlarını ve beklentilerini dinlediğini belirten Milletvekili Erol, artık sorunları dinlemeye ihtiyacı olmadığını, tüm sorunları tek tek bildiğini bu nedenle sorunları dinlemek yerine, Ankara’da çözüm arayan bir siyasi yol izleyeceğini söyledi.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”

Seçimin yapılıp bittiğini, seçim döneminde  partilerimiz, vaatlerimiz ve siyaset anlayışımızla ilgili her şeyi konuşup tartıştıklarını ifade eden Erol; “Sonuçta vatandaş sandığa gitti, tercihini yaptı. Hem ülkenin yeni yönetim kadrosu, hem Cumhurbaşkanı, hem de ilimizin milletvekilleri ile ilgili tercihlerini kullandılar. Bizler de gidip mazbatalarımızı alıp görevlerimize başladık. O dönem kapandı. Yeni bir dönem başladı. 

“BEN, DİĞER VEKİLLERDEN DENEYİMLİYİM”

Bu yeni dönemde Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar karşısında Elazığ’ın sorunlarını nasıl çözebiliriz gündemini konuşması gerektiğini dile getiren Erol; “Benim diğer milletvekili arkadaşlarımdan deneyimim farklı. Ben 3 dönemdir parlementodayım.Aktif bir milletvekiliyim. 5 yıldır Elazığ’ın her sokağını, sorunlarını, sıkıntılarını biliyorum. Bu nedenle benim artık çok sokak gezmeme gerek yok. Artık sorunları dinlemek yerine çözümlerini bulabilmek için parlemento çalışmalarına ağırlık verip, diğer milletvekili arkadaşlarımızı doğru yönlendirmek için çalışmamız gerekiyor. Bir de hem yaş, hem de deneyim itibari ile bir ağabeylik misyonumuz var. Ben diğer milletvekili arkadaşlarımızdan biraz daha tecrübeliyim. 

“AYNI SORUNLARI DİNLEMEME GEREK YOK”

Kendisinin şehrin 5 yıldır, A’dan Z’ye yatırımlarını, kalkınma planlanmalarını, talep ve beklentileriyle, vatandaşın deprem süreciyle ilgili mağduriyetleri gibi konularda her şeyi tek tek zaten bildiğini dile getiren CHP Milletvekili Gürsel Erol; “Benim yeniden aynı sorunları dinlememin bir anlamı yok. Benim bu sorunların çözümüne katkı vermem lazım ama bu arkadaşların halkın arasına girerek ilçe ilçe, köy köy gezerek bu sorunları ilk aşamada doğru tespit edip, ikinci aşamada da artık dinleyen değil, çözüm üretme noktasında olmaları gerekiyor çünkü iktidar partisi onlar. 
Vatandaş tercihini onlardan taraf kullandı. Onların yükü biraz daha ağır olacak. Ben sahiplenme, yönlendirme, gündeme getirme noktalarında olacağım.

MHP MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: “SON BEŞ YILIN TADINI ÇIKAR”

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bu açıklamalarından sonra MHP Milletvekili sosyal medya hesabından Erol’a bugüne kadar şehrin hangi sorununu çözdüğünü ve hangi müşkülünü giderdiğini sormakla kalmayıp, “son beş yılın tadını çıkar, zira hak geldi, batıl zayi oldu” diyerek vekillikte son dönemini yaşadığını ifade etti
İşte o paylaşım:
“Bir milletvekili yerel televizyonlarımızda açıklama yapmış ‘Ben artık sahada olmayacağım, yeni milletvekilleri sahayı gezsin, ben 5 senedir karış karış gezdim, artık Ankara’da kalıp Elazığ’ın bakanlıklardaki işlerini takip edeceğim’ diye..
Sen hangi bakanlıkta bu şehrin hangi işini çözdün ki şimdiye kadar?
Hangi bakanla görüştün?
Bu şehrin hangi müşkülünü çözdün?
Söylesen de bir bilsek..
Tavsiyem şudur ki;
Şu 5 senenin tadını iyice çıkar Sn.Vekil..
Zira;
Misafirliğinin sonuna geldik..
HAK GELDİ BATIL ZAYİ OLDU. 
GEÇMİŞ OLSUN"

EROL: “İŞTE ŞEHİR İÇİN YAPTIKLARIM”

MHP milletvekili Semih Işıkver’in sorduğu sorulara cevap gecikmedi. CHP Milletvekili Gürsel Erol’un cevapları şöyle:
“Bir milletvekili benim hangi bakanlıkta bu şehrin hangi sorununu çözdüğümü ve hangi bakanla görüştüğümü sormuş.
Cevap 1 
-    6 Şubat günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, Elazığ’ın “Afet Bölgesi İlan Edilmesi” için Sn. Cumhurbaşkanı ile görüşüp sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım.
Cevap 2 
-    10 Haziran günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Mehmet ÖZHASEKİ ile telefonla görüştük. Elazığ’ın taleplerini iletmek için kendisinin uygun göreceği tarihte ziyaretine gideceğim.
-    17 Haziran günü Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet ŞİMŞEK ile telefonla görüşüp, Elazığ’ın sorunlarını anlatıp çözüm önerilerimi paylaşmak üzere randevu talebinde bulundum.
-    20 Haziran günü İçişleri Bakanı Sn. Ali YERLİKAYA ile Elazığ’ın deprem sonrası hak mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlık makamında görüşme gerçekleştirdim.
-    23 Haziran günü Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin KOCA ile Eski SGK Hastanesi yerine, yeni sağlık kompleksinin yapılması ve Eski Devlet Hastanesine yeni işlev verilmesi hususunda görüş ve önerilerimi ilettim.
-    28 Haziran günü Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Osman Aşkın BAK ile  Elazığ Stadyumuna, “Atatürk Stadyumu” isminin verilmesi talebimizi görüştüm. 
-    5 Temmuz günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY ile Elazığ’a yeni bir müze yapılmasını ve Harput’un turizme kazandırılmasını görüştüm.
-    11 Temmuz günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih KACIR ile Elazığ’da Yeni Organize Sanayi Bölgelerinin yapılmasını ve Yeni Sanayi Sitesinin kurulmasının hızlandırılmasını görüştüm.
Şimdi ben soruyorum;
Sayın Vekil, milletvekili olduğu süre içinde Elazığ’ın hangi sorununu gündeme getirmiş, soruna ilişkin çözüm üretmiştir? Milletvekili olduğu günden bugüne kadar hangi bakanlarla, hangi sorunları görüşmüştür? Ben muhalefet milletvekili olarak Elazığ’ın sorunlarını TBMM’de gündeme getirip, Bakanlıklardan çözüm için girişimlerde bulundum. Sıra sizde !!! Ayrıca Elazığ’da haber konusu olabilmek adına şahsımı gündeme getirmek, benim üzerimden prim yapmaya çalışmak yerine bir milletvekili olarak kendi yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmalısın.”

EROL, ELAZIĞ SİYASETİNİ BİTİRDİ Mİ?
CHP Milletvekili Erol’un bundan sonra Elazığ’a sık sık gelmeyeceğini, saha ve sokak siyaseti yapma yerine parlemento milletvekilliği yapacağını açıklaması, kamuoyunda “Gürsel Erol, Elazığ siyasetini tamamladı ve artık parti içi yeni yapılanma ve değişim taleplerinde yeni bir konum ve misyon elde etmekle ilgili çalışmalara yoğunlaştı yorumlarını da beraberinde getirdi.

BAKANLIKTAN DÜZ VEKİLLİĞE

14 Mayıs seçimleri öncesi halka büyük umutlar veren ve kendisinin bakan olacağına dair algıyı üst seviyede tutan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bakanlık hayalleri suya düştüğü gibi partinin TBMM görevlendirilmelerinde de umduğunu bulamadı.
Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un bakanlıkla başlayan hayalleri düz milletvekili olarak son buldu.
Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesiyle kabinede bakan olarak yer alacağını sıklıkla ifade eden ve bunu Kılıçdaroğlu’na bağlandığı ilimizin bir televizyon kanalında dikte ettiren Erol, daha sonraki açıklamalarında ise kendisinin bakan olmasını CHP’nin çıkartacağı ikinci vekil şartına bağladı ve bu tavrıyla ilk güven kaybını yaşadı.
14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakının çoğunluğu elde etmediğini görünce ve Kılıçdaroğlu’nun da seçimleri kazanamayacağını anlayınca kendisinin bakan olma söylemini unutan Erol, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz İbrahim Çanakçı’nın bakan olacağını açıklayarak bugüne kadar ortaya koyduğu söylemlerini reddeden ve bu polemiklerin uzağında olduğu algısını oluşturmaya çalışan bir şark kurnazlığı rolüne bürünmüştü.
Bakanlık hayalini bir başka bahara bırakan Erol,  CHP’nin TBMM Grubu Meclis Başkanvekili ve Grup Yönetiminde de beklediği görevleri alamadı.
Parti üst yönetiminde de hedeflerine ulaşamayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un hiç bir plan ve beklentisi tutmadı. 

BÜYÜK GÜVEN KAYBI VE HAYAL KIRIKLIĞI

Elazığ’lı seçmenlere bakan olma vaadi veren ve Elazığ’ın sesi olduğu sloganıyla seçim propagandası yapıp değişik kesimlerden oy alan Gürsel Erol’un şehre yaşattığı bu hayal kırıklığı sonrası Elazığ'lıların güvenini kaybetti.
Erol’a bakan olacağı düşüncesiyle oy veren birçok Elazığlı, verdiği oydan pişmanlık duyarken, Erol’un CHP içinde de itibarını kaybettiğini, bu konumu ile şehre artık hiçbir vaadi olamayacak düz bir milletvekili olduğunu dile getiriyorlar.

KILIÇDAROĞLU’NA BAĞLI, İMAMOĞLU’NUN YANINDA!..

CHP içindeki değişim taleplerinde de ince bir siyaset izleyen Gürsel Erol, Kılıçdaroğlu’na karşı olduğu ve değişmesinden yana olmasına rağmen bu görüşünü yüksek sesle ifade etmemekle birlikte, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber hareket ediyor.
Kongreye kadar sivrilip öne çıkmayı düşünmeyen Gürsel Erol, kongre sonu oluşacak tabloya göre konum ve siyaset belirlemeyi planlıyor.