Erol Keleş Basın Mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ Türk basınından sansürün kaldırılmasının 116. yıl dönümü nedeniyle Basın Mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı.

Erol Keleş Basın Mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, ülkemizde basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin önemini hatırlatan bir gündür. 1908 yılında İkinci Meşrutiyet'in ilan edilmesiyle basından sansür kaldırıldı. Bu, gazetecilik mesleğine gönül verenlerin daha demokratik ve özgür bir ortamda görev yapmaları için önemli bir adım olmuştur. Özgür ve hür basın; güçlü, sağlıklı ve demokratik bir toplumun temellerini oluşturur. Basın; kamuoyunu aydınlatarak, doğru ve tarafsız haber akışını sağlayarak, eleştirel bakış açısını hâkim kılarak ve toplumun tüm seslerini yansıtarak demokrasinin işlemesine katkı sağlar.

Gazetelerden televizyonlara, radyolardan dijital platformlara kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren basın, aynı zamanda toplumu bir arada tutan bir araçtır. Bu nedenlerle basının özgür, bağımsız, objektif ve tarafsız olması; toplumsal huzurun temini ve demokratik düzenin korunması için büyük bir öneme sahiptir.

Bu sorumlulukların bilinciyle çalışan, etik kurallara ve meslek ilkelerine bağlı yayıncılık yaparak kamuoyunu tarafsız, hızlı ve doğru biçimde bilgilendiren değerli basın mensuplarımızın; görevlerini dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı duyarlılıkla yerine getirmeye devam edeceğine inanıyorum.

Bu vesileyle Elazığ’ımızın gelişip kalkınmasına destek veren yerel basınımız başta olmak üzere, gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor; sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyorum.