Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Dünya Diyabet Günü' Etkinliği

Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kurulan stantta, vatandaşların kan şeker ölçümleri yapıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Dünya Diyabet Günü' Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde kurulan stantta, vatandaşların kan şeker ölçümleri yapıldı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde stant kurularak hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz kan şeker ölçümleri yapıldı. Ölçüm sonuçlarına göre vatandaşlar bilgilendirilerek ilgili alanlara yönlendirildi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya da standı ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelirken, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zühal Karaca Karagöz tarafından diyabet hakkında bilgiler verildi.

Dünyada diyabet sıklığının giderek arttığını belirten Doç. Dr. Zühal Karaca Karagöz, "Ülkemizde yaklaşık 11 milyon üzerinde diyabetli vardır. Diyabet kronik bir hastalıktır. Pankreastaki beta hücrelerinin insülin salgısının üretimin azalmasıyla ya da üretimin yeterli düzeyde olmasına rağmen organlarda yeterince fonksiyon görememesine bağlı olarak kan şekeri yüksekliğiyle seyreden kronik bir hastalıktır. Kronik hastalık olduğu için ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Bütün sistemleri etkilemektedir. Bütün organları etkilemektedir. Ciddi organ kayıpları mesela en fazla gözdeki görme kaybına, ayakların kesilmesine kadar neden olmaktadır. Hatta ölümcül komplikasyonlara da neden olmaktadır. Normalde bu hastalığın sıklığının artması obezitenin artması; obezite de teknolojinin hayatımıza girmesi, hayatımıza yer alması, katkı maddeleri, işlenmiş gıdaların olmasından dolayı obezite sıklığının artmasına bağlı olarak diyabet sıklığı artmıştır. Normalde diyabet kronik bir hastalık olduğu için erken teşhis ve takiplerle önlenebilen bir hastalıktır. Yani diyabetten korkmayalım, erken tanı takip bizim için önemli olduğu için yaşam kalitemizin düzetmek açısından takip ve kontrollerimizi düzenli yapalım” dedi.