Fetö Ağzıyla İhanet

FETÖ'nün kaset kumpasıyla CHP Genel Başkanlığını ele geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, bunun diyetini ödemek amacıyla FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da da gündeme getirdiği yalana sığındı. Yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencileri için Ensar Vakfı ve TÜRGEV'in yaptığı yurtlar için yapılan bağışları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışına kaçış planı gibi akla ziyan bir iddiada bulunan Kılıçdaroğlu'na kendi camiasından bile tepki yağdı.

Fetö Ağzıyla İhanet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisini bu makama getiren FETÖ yapılanmasının söylemleriyle saldıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yurtdışına kaçacağını sıklıkla dile getirdikleri halde kendileri bir bir firar eden FETÖ’cü teröristlerin söylemi ve bu çevrelerce kulağına fısıldanan saçma sapan iddialarla bir skandala daha imza attı…
 

FETÖ’NÜN SÖZCÜSÜ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün sözcüsü oldu. Geçtiğimiz hafta yine FETÖ örgütünün kendisine servis ettiği  SADAT yalanları ile hükümeti hedef alan Kılıçdaroğlu, bu kez de kültür ve eğitim faaliyetleri ile FETÖ’ye ABD’de ağır darbeler vuran TURKEN Vakfı’na saldırdı. 
 

RESMİ BELGELERİ GİZLİ BELGE OLARAK SUNDU
ABD makamlarıyla paylaşılan ve kamuoyuna açık yayınlanan belgeleri gizli belgeymiş gibi servis eden Kılıçdaroğlu, önüne gelen herkese de tehditler yağdırdı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ’nün Türkiye’den sonraki en büyük yapılanması ABD’ydi. Eğitim almak için Türkiye’den ABD’ye giden öğrenci/akademisyenler burs, barınma ve rehberlik konusunda FETÖ’ye mahkûm oluyordu. Ensar Vakfı ve TÜRGEV, örgütün bu hâkimiyetini kırmak için harekete geçti 2014 yılında TURKEN Vakfı’nı kurdu.

FETÖ’CÜLERİN DOLDURUŞUNA GELEN DİRATEYSİZ SİYASETÇİ
Siyaset ve ülke sorunlarına çözüm üretemeyen ve FETÖ’cülerin yıllardan beri tekrar ettikleri; “Erdoğan kaçacak” söylemine sarılan Kılıçdaroğlu,  aynı iftira ve hezeyanlarını  bir kez daha tekrarladı. 
Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor” dedi. 

İFTİRANIN SINIRI YOK
Yasal olarak kurulmuş ve tüm maddi kayıtları herkese açık Türk vakıflarının herkes tarafından takdir edilen çalışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile fertlerine de iftira atan Kılıçdaroğlu, “Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkarma istiyorlar paravan yapı üzerinden” hezeyanını kustu.
 Kılıçdaroğlu, yayınladığı video ile Erdoğan ailesinin ABD’de bir vakıf kurarak Türkiye’deki TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığıyla bu vakfa 1 milyar lira aktardığını, bu transferlerin belgelerinin elinde olduğunu iddia etti. 
 

FETÖ’NÜN KOVANINA ÇOMAK SOKULDU
15 Temmuz hain kalkışmasından sonra ülke içinde faaliyet yapamayan FETÖ; bu faaliyetlerini ABD başta olmak üzere yurt dışında yapmaya devam ediyor. 
TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın, FETÖ’nün Amerika ve İngiltere’deki yurtlarında okumak istemeyen öğrencilerin barınması  için 2014’te kurduğu TURKEN vakfı ile ilgili iddialar 2019 yılında da gündeme gelmiş, iddiaların kaynağının ABD’de FETÖ’nün programlarında boy gösteren CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan olduğu ortaya çıkmıştı.
 

ABD HUKUK DEVLETİYMİŞ
Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ve ailesinin neden başka bir ülkeye değil de ABD’ye kaçacağına ilişkin “Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler, Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkede hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti” şeklindeki ifadeleri ise sosyal medyada alay konusu oldu. 
Türkiye Cumhuriyetini darbe ile yıkıp, vatansever insalarımıızn direnci ile karşılaşan ve 251 şehit verilmesine sebep olan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i Türk hükümetinin iade talebini yıllardan beri görmezden gelen ve bu yapılanmaya her türlü desteği verip güvenliğini alan ABD’nin Kılıçdaroğlu tarafından “hukuk devleti” olarak tarif edilmesi dahi, nasıl bir FETÖ propagansitti olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
 

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU
Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları  sosyal medyada da alay konuus oldu.
Bazı sosyal  kullanıcıları “Suçlu insan hukuk devletine mi kaçar, madem hukuk devleti değil Katar’a kaçsın” derken, bir kullanıcının “Suç ortağı yapmaya kalkarken bile Biden’ı küstürme korkusundan yağcılığa devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 

2014’TE DE AYNI SAKIZI ÇİĞNEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, 19 Mart 2014’te FETÖ’ye ait kapatılan Samanyolu TV’deki programda, “Emin olun yurt dışına kaçmaktan başka bunun bir çaresi yoktur. Erdoğan için söylüyorum. Kaçsa da onu bu ülkeye getireceğiz. Yargılanacak bu, bunun kurtuluşu yok” ifadelerini kullanmıştı.
 

“KAÇACAK” YALANI FETÖ’CÜLERİN SÖYLEMİ
Fetö’cülerin,  17-25 Aralık emniyet-yargı darbesi sürecinde dillendirdiği “Erdoğan’ın helikopteri hazırda bekliyor”, “Malezya’ya kaçacak”, “Yunanistan’dan sığınma istedi” gibi yalanlarını CHP hem sahiplenmiş hem de sık sık tekrar etmişti.
Özellikle FETÖ’nün sosyal medya trolü Fuat Avni üzerinden kurgulanarak servis edilen ve örgütün medya kanallarında tekrarlanarak gündemde tutulan söz konusu yalanı hep CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dillendirmişti.
 

15 TEEMMUZ GECESİ DE AYNI YALAN
15 Temmuz darbesine kalkışan hain ve üniformalı, eli kanlı FETÖ’cüler ise telsizlerden “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı”na dair kara propaganda yapmışlardı. 
Jandarma Genel Komutanlığını işgal eden hainler, gecenin ilerleyen saatlerinde halkın ve polisin baskısına karşı dayanamayıp dağıldıkları anlarda telsizlerden, “Ankara garnizonunda bulunan tüm jandarma birlikleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda Almanya’ya kaçmış durumda. Bu bilgiyi bütün jandarma birliklerine yayalım lütfen” anonsu geçerek darbecilere moral vermeye çalıştığı kayıtlara geçmişti. O saatlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise Bakırköy’de Belediye Başkanı’nın evinde kahvesini yudumlayıp gelişmeleri televizyondan seyretmekle yetinmişti.
MUHARREM İNCE: “KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce  tepki gösterdi.
İnce konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun  yayımladığı video ile ilgili "Vakıf bizim geleneklerimizde var. Osmanlı, vakıflar devleti. Vakıf şimdi paravan olarak kullanılıyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Ancak bunu kaçacaklar diye anlatmayı da doğru bulmuyorum. Bu vakıf sistemine karşı değilim. Niye Çağdaş Yaşamı Destekle Derneği'ne kan kusturuyorlar da diğer vakıflara milyon dolarlar gidiyor." açıklamasını yaptı.

ÇELİK: “ÇEVRE KİRLİLİĞİ”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Meclis Grup Toplantısında yaptığı Erdoğan’ın ‘kaçış planı’ iftiralarına AK Parti’den sert cevap geldi.  Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka bir şey üretmemiştir. Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili ‘kaçacak’ ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür.” dedi.
 

VAKIFLARDAN AÇIKLAMA

Yurt dışında FETÖ yapılanmasının engellenmesine önemli katkılarda bulunan bundan dolayı da Kılıçdaroğlu’nun hedefinde olan TÜRGEV ve Ensar Vakfından  iddialara tepki geldi.

“LEKELEME KAMPANYASININ PİYONU”
TÜRGEV ve Ensar Vakfı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini hedef alan iddialarına ilişkin açıklama yayımladı. Yapılan duyuruda, "Amerikan makamları ile paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir havayla adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz" denildi.
TÜRGEV ve Ensar Vakfından yapılan açıklamada, ilim mertebesinin en yüksek mertebe olduğuna asırlardır inanan Türk toplumunun öğrenci okutma misyonunu çoğunlukla vakıflar aracılığıyla yürüttüğü, bu çerçevede pek çok vakıf gibi TÜRGEV ve ENSAR Vakfının da bu misyonla kendi öz kaynaklarıyla bugüne kadar on binlerce öğrenciye eğitim desteği sağladığı belirtildi.

"DÖKÜMANLARA HERKES ULAŞABİLİR"
TÜRGEV ve ENSAR Vakfının kuruldukları günden bu yana değişmeyen vasıflarının, gençleri çağın değişen şartlarına göre desteklemek ve her dönemde karşılaştıkları meydan okumalar karşısında yanlarında olmak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Devletimizin yurt içinde ve yurt dışında çeşitli projelerle ve burslarla desteklediği gençler, kendi alanlarında en yetkin üniversitelerde, kurumlarda ve enstitülerde eğitim görmekte, bu çerçevede Amerika Birleşik Devletleri'ne de her yıl çok sayıda gencimiz gitmektedir. Bugünün şartlarında, kendisini bölgesel ve küresel bir güç olarak tanımlama iddiasındaki ülkesine, iddia sahibi olduğu her alanda katkı vermek isteyen ve bu nedenle yurt içinde ve yurt dışında eğitim olanaklarının ardına düşmüş olan dinamik genç nüfusumuzun başta ABD olmak üzere birçok ülkede güvenli ve sağlıklı barınma ve burs imkanlarına kavuşturulması TÜRGEV ve ENSAR Vakıflarının, durmaksızın güncellenen toplumsal fayda yaklaşımları içerisinde de yerini almıştır. Bu çerçevede bu iki vakıf güçlerini birleştirmiş ve ABD'de yerleşik Türk toplumunun da taleplerini ve desteğini arkasına alarak TÜRKEN Vakfının kuruluşuna önderlik etmiştir. Amerikan makamları geçtiğimiz yıl, ABD'de Türk vatandaşları tarafından yönetilen TÜRKEN Vakfını yasal çerçeve içerisine almak istemişler, bu çerçevede gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde kayıt işlemini tamamlamışlardır. Bu kayıt işlemi ABD yasalarına bağlı çalışan vakfın, denetime açık ve şeffaf yapısının doğal bir sonucudur ve dileyen herkesin ulaşabileceği dokümanlar Amerikan Adalet Bakanlığının sitesine yüklenmiştir."

AMERİKA’DA 14 YURT AÇILDI
Türkiye’den özel ve tüzel kişilerin bağışları ile çalışmalarına başlayan vakıf, kısa sürede Bostan’dan Chicago’ya, Manhattan’tan Washington’a kadar birçok şehirde 14 adet kız ve erkek öğrenci yurdu açtı. ABD’ye giden binlerce öğrenciye de burs imkanı sağlandı. Çalışmalar bununla da sınırlı kalmadı. New York Manhattan’da merkezi bir konumda bir arsa satın alınarak, içerisinde öğrenciler için konut evi, kütüphane, konferans salonları ve ders çalışma salonlarının olacağı 21 katlı bir binanın inşaatına başlandı.

ERDOĞAN, YAKINDAN TAKİP ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da inşaat çalışmalarını yakından takip etti ve “Bizim örgütlere kaptıracak tek bir gencimiz tek bir evladımız yoktur.” diyerek çalışmalara destek verdi. TURKEN’e yapılan her kuruş bağış, harcamalar şeffaf bir şekilde ABD Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bildirildi. Bu belgeler Adalet Bakanlığı tarafından da Yabancı Kayıt Kanunu (FARA) kapsamında internet üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

FETÖ’NÜN HEDEFİNDE
Vakıf kurulduğu 2014 yılından itibaren FETÖ’nün hedefi oldu. Örgüte ait yayın organlarında Nisan ayında da ‘TURKEN Vakfı’na kaynağı belirsiz bağış’ başlıklı haberler yer aldı. TURKEN tarafından yapımı devam eden 21 katlı bina da FETÖ’nün engelleme girişimlerine maruz kaldı. FETÖ’nün şikâyet ve lobi çalışmaları neticesinde inşaat çalışmaları New York Belediyesi tarafından bir süre durduruldu. 15 Temmuz’dan 1 gün önce Pentagon’da gizli görüşmeler yapan, FETÖ ve CIA ile ilişkileri ile tanınan CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan da yine FARA belgeleri üzerinden defalarca asılsız iddialarda bulundu.
 

ERDOĞAN DAVA AÇTI
Terör örgütüne alternatif olsun diye kurulan vakıf için “paralel öğrenci vakfı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, 14 yurt ve 21 katlı binanın yapımına harcanan paraların da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi için aktırıldığı yalanını ortaya attı. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatları akıl almaz iddialarla ilgili dava açtı.