Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden Açıklama

Fırat Üniversitesi Hastanesi bazı medya organlarında yer alan Fırat Üniversitesi Hastanesinde yeteri derecede sedye ve tekerlekli sandalye olmadığı, hastaların bu nedenle karga tulumba bir şekilde taşındığı haberleriyle ilgili açıklama geldi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı medya organlarında yer alan Fırat Üniversitesi Hastanemizde yeteri derecede sedye ve tekerlekli sandalye olmadığı, hastaların bu nedenle karga tulumba bir şekilde taşındığı haberleriyle ilgili kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama yapılması gerekliliği oluşmuştur.
Söz konusu haberlerde bahsi geçen videonun yeni olmadığı ve daha önceki süreçlerde çekildiği tespit edilmiş olup, hastanemizde yeteri derecede sedye ve tekerlekli sandalye olmadığı iddiaları tamamen asılsızdır.
Hastanemizde acil ve poliklinik girişlerinde 71 adet tekerlekli sandalye, 19 adet sedye olduğunun ve her an hastalarımızın hizmetinde olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Şuana kadar görevlilerimizden istenen ne tekerlekli sandalye, ne de sedye talebi geri çevrilmemiştir. Söz konusu hastanın yakınları tarafından kendi istekleri ile araca taşındığı anlaşılmıştır.
Bazı medya organlarında yer alan söz konusu haberlerle ilgili hukuki haklarımıza başvuracağımızı bildirir, kamuoyuna saygıyla duyururuz''denildi.