FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE SİBER GÜVENLİK FARKINDALIK EĞİTİMLERİ VERİLDİ
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği 'Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimleri' Fırat Üniversitesi bünyesinde verilmeye başlandı.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimleri” Fırat Üniversitesi bünyesinde verilmeye başlandı.
Düzenlenen eğitim programına, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Teknoloji Fakültesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Elazığ, Malatya Bingöl ve Tunceli illerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında bilişim faaliyetlerini yürüten çalışanlar katıldı.
Eğitim programının açılış konuşmalarında Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, yapılacak eğitimlerin faydalarının altını çizerek, verimli geçmesi temenni ettiler.
İlki düzenlenen eğitim programında, SWORDSEC firması CEO’su Seyfullah Kılıç eğitmen olarak katıldı.
Eğitim de katılımcılara siber güvenliğin temel kavramları, siber saldırılar ve güvenlik önlemleri anlatılarak, gerçek örnekler üzerinden uygulamalar gerçekleştirildi.
Eğitim faaliyetleri kapsamında Ülkemizin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi baz alınarak;
Ulusal siber uzayın tamamını kapsamak şartıyla, bilgi teknolojileri üzerinden sağlanan her türlü hizmet, işlem ve bilgi/veri ile bunların sunumunda kullanılan sistemlerin güvenliğinin, gizliliğinin ve mahremiyetinin sağlanması,
Siber güvenlik olaylarının etkilerinin en düşük düzeyde kalmasına, olayların ardından sistemlerin en kısa sürede normal çalışmalarına dönmesine yönelik stratejik siber güvenlik eylemlerinin belirlenmesine ve oluşan suçun adli makam ve kolluk kuvvetlerince daha etkin araştırılmasının ve soruşturulmasının sağlanması,
Siber güvenliğin, gizliliğin ve mahremiyetin sağlanmasında kritik teknolojilerin ve ürünlerin ülkemizde üretilmesine, üretilemiyorsa, dışarıdan alınan teknoloji ve ürünlerin salt bu maksatla ve güvenle kullanılabilmesini sağlayacak önlemlerin alınması konularına değinildi.