'Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor' Ödül Töreni Düzenlendi

Elazığ Bilim Merkezi'nde 'geleceğin mühendisleri tasarımlarını yarıştırıyor' proje yarışmasının sergi ve ödül töreninin üçüncüsü yapıldı. Elazığ Özel İdare Bilim Merkezinde gerçekleştirilen programa Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş ve davetliler katıldı.

'Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor' Ödül Töreni Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

78 PROJE BAŞVURUSU OLDU…
BİREVİM ve HEFİAD’ın sponsorluğunda üçüncüsü gerçekleştirilen proje yarışmasına 78 başvuru oldu. 78 başvuru içinden ön değerlendirmeyi geçenlerden 20 tanesi Bilim Merkezi’ne davet edilecek değerlendirildi ve ödüllerini aldı. Ödül almaya hak kazanan projelerden TEKNOFEST’e uygun olanlar, Uluslararası İpekyolu Gençlik ve Çocuk Merkezi’nin proje merkezinin de destekleri sağlanarak ilerlemelerine fırsat verilecek.  

PROJE YARIŞMASI ELAZIĞ İÇİN ÇOK DEĞERLİ…
Jüri Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu programda yaptığı değerlendirmede “Proje başvurusunda bulunan çalışmalardan 20 tanesini sergiye davet ettik. Bu proje yarışması bizim ve ilimiz için çok önemli. Geçmişte burada derece alan projelerin TEKNOFEST’te de Türkiye birinciliği ödülleri alması buradaki yarışmanın niteliğini ortaya koyması açısından da çok önemli. Yereldeki bu yarışma bir anlamda bizim TEKNOFEST’imiz olarak ön plana çıkmakta. Bu yarışmanın düzenlenmesinde başta valiliğimiz, üniversitemiz ve tüm destekleyen kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ELAZIĞ TSO OLARAK HER ZAMAN GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ…
Programa katılan ve burada bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, Elazığ TSO olarak her zaman girişimleri desteklediklerini belirterek; “Yarışmaya katılan çok kıymetli geleceğin mühendislerine Odamız ve şahsım adına selam ve saygılarımı sunuyorum. Geleceğin projesi bizler için çok önemli. Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Gençlerimize bizleri daha ileri muasır medeniyet seviyelerine getirecek çalışmaların çok değerli olduğunu biliyoruz. Odamız tarafından özellikle savunma sanayi alanında yapılacak çalışma ve projelerin desteklenmesi hususunda çok önemli çalışmalarımız oldu ve halen Savunma Sanayi Başkanlığımızın alt şirketlerinde önemli tedarikçi üyelerimiz var. Bu yarışma içerisinde özellikle savunma sanayimize yönelik hazırlanan projeleri görünce mutlu oldum. Bu projeler ile ülkemizin savunma sanayinde dünyada çok önemli bir güç haline geldiğini görüyoruz. Havada, karada ve denizde üstün bir güç olmak ancak bu çalışmalarla mümkün oluyor.  Daha az şehit vererek veya hiç can kaybıyla üstünlük elde edecek projeleri üretmelerinden dolayı genç kardeşlerimizi hasetten tebrik ederim” ifadelerinde bulundu. 
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren projeler ödüllendirildi.