Güney Çevre Yolu Trafik Işıkları Kazalara Davetiye Çıkartıyor

İlimizin trafik yoğunluğunu önemli oranda azaltan ve şehirlerarası yolcular yanında şehir halkının da sıklıkla kullandığı önemli güzergahlardan olan Güney Çevre yolundaki trafik sinyalizasyon ışıkları, zaman ayarlarındaki düzensizlikler sebebiyle kazalara yol açıyor.

Güney Çevre Yolu Trafik Işıkları Kazalara Davetiye Çıkartıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney çevre yolunda belirli bir hızla ilerleyen trafik akışında, yeşil ışık ile kırmızı ışık arasındaki sürenin oldukça kısa olması, kırmızı ışığa geçiş aşamasında yeşil ışığın birkaç saniye öncesinden yanıp sönmesi gibi bir uyarıcı önlem olmadığı ve şehir içi trafik ışıkları gibi anında kırmızı ışığa geçiş yapması, hızla gelen ve çoğunluğu ağır vasıta ve otobüs olan araçların durmasını mümkün kılmıyor.

Kısa süre içerisinde yeşilden kırmızıya geçişin yaşandığı güney çevre yolunda bulunan trafik sinyalizasyon ışıklarındaki bu düzensizlik, bazıları ölümlü olmak üzere, sık sık kazaların yaşanmasına sebep oluyor.

YETKİLİLERİN HABERİ VAR MI?

Güney çevre yolundaki trafik sinyalizasyon ışıkları sebebiyle hemen hemen her gün trafik kazaları yaşandığını dile getiren vatandaşlar, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün sorundan haberinin dahi olmadığını ifade ediyorlar.

Sorunun giderilmesi için yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, bu problemin giderilmesi halinde birçok kazanın da önüne geçilebileceğini ifade ediyorlar.