'Haddinizi Bileceksiniz'

Siyaset dili, tarzı ve üslubu ile farklı bir Milletvekili profili çizen Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sınır ötesi tezkereye Hdp İle Birlikte 'Hayır' oyu veren Partisinin tavrına rağmen Hdp'ye yönelik sert çıkışı ile takdir topladı.

'Haddinizi Bileceksiniz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İlimiz siyasetine farklı açılımla kazandırdığı gibi kndi partisi olan CHP içinde de paertisi,nin genel kanaat ve söylemlerine rağmen özellikle terör örgütleri, devletin kurumları, demokrasi ve inanç özgürlüğü konusunda farklı yorum ve çıkışları olan ilimiz milletvekili Gürsel Erol, HDP milletvekillerine yönelik sert söylemleri takdirle karşılandı.

GEÇMİŞİN RÖVANŞI MI?
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de yaptığı konuşmada kendisini eleştiren HDP’li Tunceli Milletvekiline cevap verirken ortam bir anda gerildi. HDP Milletvekilleri, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un konuşmasına müdahale edince Milletvekili Gürsel Erol, HDP sıralarına dönüp sert bir dil kullandı. Geçmişte Tuncelililerin desteği ile CHP milletvekili seçilerek HDP'ye bir milletvekili kaybettiren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, mecliste HDP'lilere ateş püskürdü ve geçmişin rövanşını almak isteyen HDP'lilere 'buna müsaade etmeyeceğim' çıkışında bulundu. 
 

“HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ”
Elazığ CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM'de HDP’lilerin haksız iddia ve ithamlarına karşı ise şöyle seslendi: "Bana karşı haddini bileceksiniz, Tunceli'de size yaşattığım mağlubiyetin rövanşını almak için Elazığ'da seçimi kaybetmem için elinizden geleni yaptınız ama size karşı o bölgede asla taviz vermeyeceğim" 
 

YOĞUN ALKIŞ 
Milletvekili Erol’un HDP sıralarına yönelik bu sert ve yürekli çıkışı, HDP dışındaki tüm milletvekillerinden yoğun alkış aldı. Erol’a CHP sıralarından da yoğun alkış gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

NE OLMUŞTU?
Tunceli’de yaşayanların kutsal kabul ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği Ana Fatma Ziyareti yerleşkesinin bakımsızlığını ve kurban kesim alanlarının yetersizliği sebebiyle bu alanda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimleri ve katkıları ile çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışması yapılmıştı. 
 Yapılan çalışmalarla ilgili olarak Erol’un bilgisi dışında düzenlemeyi yapan taş işçisi tarafından tabela konmuş, yapılanın yanlış olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yazının kaldırılması talimatını vermişti.
CHP'li Gürsel Erol, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Ana Fatma hepimizin değeridir. Ziyaret yerinde, taş ustasının adımı yazdığı levha istemim ve bilgim dışında gelişen bir durum. Bu durumla ilgili eleştirilerin haklı olduğuna ben de katılıyorum. Onarım sonrası ziyaret yerine gittiğimizde arkadaşlarımızla konuştuk, levhanın kaldırılmasını istedik. Levha en kısa sürede kaldırılacak. Ancak eleştiri konusunda oldukça istekli bazı kimselerin inanç merkezlerimize karşı da aynı hassasiyeti göstermelerini, kutsal mekânlarımızın bakım onarımı için bir çivi çakmalarını isterdim" dedi.
CHP Milletvekili Gürsel Erol, açıklamasının ardından tabelayı kaldırtmıştı. 
 

ELAZIĞ’DA MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
CHP Milletvekili Gürsel Erol’un HDP milletvekillerine yönelik sert sözleri ve çıkışları, ilimizde memnuniyetle karşılandı. Ülkemizin bütünlüğünü ve terör tehlikesini bitirmek üzere geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülen sınır ötesi harekât izni tezkeresine HDP ile birlikte hayır oyu veren CHP milletvekillerine rağmen oylamaya katılmayarak takdir kazanan Erol’un son çıkışı da şehirde memnuniyetle karşılandı.