Hazardağlı ve Eski Sebze Hali Kavşağı Battı-Çıktı Projeleri Trafiği Rahatlatacak

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Ulaşımda Elazığ Vizyonu başlığı altında trafik akışının hızlı ve akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla, Hazardağlı Kavşağı ve Eski Sebze Hali Kavşağı battı-çıktı projelerini yatırıma dönüştürecek.

Hazardağlı ve Eski Sebze Hali Kavşağı Battı-Çıktı Projeleri Trafiği Rahatlatacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 yıllık görev süresinde 100 proje vadetmesine rağmen 116 projeyi gerçekleştirerek Elazığ’a değer kazandıran Elazığ belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulaşımda Elazığ Vizyonu başlığı altında önemli projeler gerçekleştirecek.

PROJELERDE, ŞEHİR ESTETİĞİ DE DİKKATE ALINACAK

Başkan Şerifoğulları, şehrin ortak beklentisine çözüm oluşturarak Hazardağlı Kavşağı'nı trafik açısından sorun olmaktan çıkartacak. Buradaki yoğunluk azaltılarak trafik akışının hızlı ve akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla, şehir estetiği de dikkate alınarak Hazardağlı Kavşağı Battı-Çıktı projesi hayata geçirilecek. Elazığ’ın kent içi ulaşımında önemli kavşak noktalarından biri olan Atatürk Bulvarı–Sultan Fatih Caddesi kesişimindeki Eski Sebze Hali Kavşağı’nda da Cumartesi Pazarı–Olgunlar Mahallesi aksını yer altına almak suretiyle kırmızı ışık bekleme süresi düşürülecek ve trafiğe akıcılık kazandırılacak.

ŞEHRE, YENİ YER ALTI OTOPARKLARI KAZANDIRILACAK

Elazığ’a, geçtiğimiz dönemde kazandırılan toplam bin 164 araç kapasiteli yer altı otoparkı, yeni dönemde artırılacak. Kent içi trafiğin en yoğun olduğu Balakgazi Caddesi üzerinde yer alan Yeni Cami bitişiğindeki otobüs ve minibüs duraklarından oluşan alanda yer altı otoparkı inşa edilecek. Böylece minibüs hatları, yer altı otoparkı bünyesinde oluşturulacak transfer istasyonuna çekilecek ve hem alanda yaşanan olumsuzluk giderilmiş olacak hem de 400 araçlık yeni yer altı otoparkı ile şehir merkezindeki otopark kapasitesi artırılacak. Orduevi Meydanı projesi kapsamında başta Doğukent, Ulukent, Sanayi, Kırklar, Çatalçeşme, Salıbaba Mahalle sakinleri olmak üzere şehrin doğu yakasında yaşayan vatandaşların zaman harcamadan araçlarını park ederek şehir merkezine ulaşabilecekleri bin araç kapasiteli yeni bir yer altı otoparkı daha inşa edilecek.

TOPLU TAŞIMA ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLECEK

Elazığ’da toplu taşıma hizmetlerine de konfor kazandırılacak. Elazığ Belediyesi toplu taşıma araç filosu, çevre dostu, düşük enerji tüketimli, engelli erişimine uygun, teknolojik donanıma sahip yeni araçlarla güçlendirilecek. Şehir genelinde toplu taşıma araç güzergahları yeniden düzenlenip, Güneykent, Aşağıdemirtaş, Çatalçeşme, Zafran ve Çaydaçıra Mahalleleri başta olmak üzere şehir genelinde ihtiyaçlar doğrultusunda ek seferlerle otobüs sefer sayıları artırılacak.