İbrahim Türkoğlu F.Ü Rektörlüğüne Aday Olduğunu Açıkladı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

İbrahim Türkoğlu F.Ü Rektörlüğüne Aday Olduğunu Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu yaptığı açıklamada, köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesinin, ürettiği bilgiyi şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için ekonomik katma değere dönüştürülmesi vizyonu ile üniversite yönetimine talip olduğunu söyledi.

PROF. DR. İBRAHİM TÜRKOĞLU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Bu çerçevede, yarım asrı aşan birikimi ile Fırat Üniversitesinin üzerine düşen önemli görevlerden biri şehrimizin ve bölgemizin potansiyeli yüksek özelliklerini gün yüzüne çıkararak sanayiye ve topluma kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. Mühendislik alanlarındaki birikimi başta olmak üzere, Fırat Üniversitesinin artık bu birikimini içinde bulunduğu şehir ve bölge ile paylaşarak, çevresinde bir sanayi kümelemesi oluşturması gerekmektedir. Araştırma Üniversitesi niteliğimizden gelen proje kaynakları ile ilimiz başta olmak üzere yükte hafif pahada kıymetli ürünlerin geliştirilmesinde iş dünyasının ar-ge istekleri desteklenerek, ilimizin ekonomisinin güçlenmesi, nitelikli insan kaynağının şehrimizde tutulması ve istihdama katkı verilmesi üniversitemizin en önemli misyonları arasında olacağını belirtti. Bu doğrultuda, üniversitenin ar-ge misyonu güncellenerek, üniversite-sanayi işbirliği ile ekonomik katma değer üretebilecek alanlarda ar-ge çalışmalarına öncelik verileceğini ifade etti. Ayrıca, üniversitenin içinde bulunduğu toplum ve sosyal çevre ile bütünleşmesini sağlayacak ve paydaşlarının gelişimine yönelik faaliyetler, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verileceğini ifade etti.