İnsafınız Kurusun!

İnsafınız Kurusun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kira artışlarının yüzde 25’in üzerinde olamayacağı yönündeki açıklamalarına, fahiş kira artışları ve kiracı ile ev sahibi arasındaki ihtilafa ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Zam konusunda yüzde 25 sınırı var. Sözleşme olduğu için yüzde 25’i geçemez” beyanlarına rağmen ev sahiplerinin ölçüsüzce yaptıkları kira artışları devam ediyor.

“EVE BEN TAŞINACAĞIM” YALANI

Bazı ev sahiplerinin kirayı arttırmak amacıyla sık sık kiracı değiştirmek için “eve ben taşınacağım” gerekçesi ile mevcut kiracısını çıkartıp, fahiş fiyatla yeni kiracılara vermek istemeleri ilanlara da yansıdı.

“BEN TAŞINACAĞIM” DEDİ, KİRALIK İLAN VERDİ

Çaydaçıra Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarında bir evi bulunan ev sahibi M.Y.’nin evini yüksek fiyata verme taktiği ve uyanıklığı ilanlarla belgelendi.

Evini, genelde yeni evli çiftlere kiraya veren, iki yıl sonra “ben taşınacağım” gerekçesi ile evi boşalttırıp, fahiş fiyatla başka bir yeni evli çifte kiraya veren uyanık ev sahibi, 3.500 TL kirayla oturan son kiracısına da aynı numarayı çekerek evinden çıkardı.

5 YILDA 3 KİRACI!

Daha önce de aynı taktiği kullanarak "İstanbul'dan gelip ben taşınacağım" bahaneleriyle kiracılarını evden çıkartan ev sahibi kiralarını düzenli ödeyen son iki kiracısını da aynı taktikle mağdur ettiği site sakinleri tarafından ifade edildi.

SİTEDE EN YÜKSEK KİRA 5.500 TL

Sitede bir çok kiracının olduğunu ifade eden site sakinleri;en yüksek kirayı ödeyen kiracının geçen ay siteye taşındığını, ve 5.500 tl kira bedeliyle oturduğunu, sitelerinde kiranın 4000-5500 tl bandında olduğunu söyleyerek, bu insafsızlığı yapan ev sahibine tepki gösterip, gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını talep ettiler.

13.500 TL KİRA İSTEDİ

Kendisi İstanbul’da ikamet ettiği halde Elazığ’a yerleşmek gerekçesiyle evinin boşaltılmasını isteyen ev sahibinin bu gerekçesini inandırıcı bulan son kiracı B.Ü, evi boşalttı.

Evi boşaltan kiracı B.Ü, yine Çaydaçıra Mahallesinde kiralık ev ilanlarına bakan bir arkadaşının ilan linkini fark edip kendisine atmasıyla gerçekleri öğrendi. Kendi çıktığı evin 13.500 TL kirayla ilana konulduğunu gören eski kiracı B.Ü ev sahibi M.Y'yi arayarak "eve ben taşınacağım dediniz, bizi apar topar evden çıkardınız. Biz de siz mağdur olmayın diye evden çıktık. Ama görüyorum ki sizin niyetiniz bizi evden çıkartıp fahiş fiyatla evi kiraya vermekmiş. Benden önceki kiracılara da aynı senaryoyu yapmışsınız. Kendisini gerekli kurum ve kuruluşlara şikayet edeceğimi söyledim. Kendisi de taşınmaktan vazgeçtiklerini söyleyerek ilanı telefon konuşmasından sonra kaldırıp, beni telefondan engelledi"dedi.

HEM YALAN BEYAN HEM İNSAFSIZLIK

Ev sahibinin eve yerleşme gerekçesini samimi ve doğru bir talep görerek yüzde 25 yasal artış haklarını da kullanmadan evi boşaltan kiracının birkaç gün sonra çıktığı evi, kiralık ev sitesinde ilanda görmesi ve fiyatına 13.500 gibi astronomik bir rakam yazılması karşısında şaşkınlığını gizlemedi. Mağdur olan kiracı B.Ü, böylesi bir anlayış ve merhametsizliğin Elazığ’da yaşanmasına çok üzüldüğünü, yalan ve yanlış beyanlarla kiracıları mağdur eden ev sahiplerinin pervasızca hareket etmelerin ise fırsatçılık ve insafsızlık olduğunu ifade etti.

BU TİP EV SAHİPLERİNE İŞLEM YAPILMALI

Yalan beyanla kiracısını çıkartıp 3.500 TL olan kirayı 13.500 TL gibi oldukça yüksek bir fiyata kiraya vermeye çalışan ev sahibinin takibe alınması ve örnek olarak cezalandırılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu tür ev sahiplerinin ifşa edilmesi gerektiğini de dile getiriyorlar.

HABER: Çağlar KARATAŞ