Işıkver, 'Şehri Zehirleyen Kurum Sponsor Olamaz'

Şehir merkezinde kaldığı için halk sağlığını olumsuz etkilediği gibi bulunduğu bölgenin gelişmesine engel olan Çimento Fabrikasının farklı bir alana taşınması konusunda önemli açıklamalarda bulunan Mhp Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'e Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan da destek geldi.

Işıkver, 'Şehri Zehirleyen Kurum Sponsor Olamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ şehir merkezinde kalması ve çevre kirliliği dolayısıyla değişik hastalıkların yaşanmasına sebep olan Çimento Fabrikasının şehre verdiği zarar bir kez daha gündeme geldi.
Geçtiğimiz haftalarda Aksaray’da gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “İsot ve Peynirli Ekmek Günü”ne bu mahallede bulunan ancak şehrin genelini olumsuz etkileyen Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınması tartışmaları damga vurdu.
Etkinliğe sponsor olan ve katkıda bulunan Çimento Fabrikasının çevreye verdiği zararlar kamuoyunda tartışılırken, konu ile ilgili MHP Milletvekilinden önemli açıklamalar geldi.
Kanal Fırat ekranlarında Zeki Akbıyık ile Gündem Programı’na katılan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikasının 1960’lı yıllardan beri şehrimizde faaliyet gösterdiğini, geldiğimiz çağda dünyanın hiçbir yerinde şehir merkezinde böylesine mega bir sanayi tesisi kalmadığını ifade etti.
IŞIKVER: “SERMAYE DÜŞMANI DEĞİLİM”
Bir iş insanı olarak kendisinin sermaye düşmanı olmadığını ifade eden MHP Milletvekili Işıkver; “Ben fabrika ile ilgili konuşurken siyasilerimiz rahatsız olmasın.Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın hassasiyetini biliyorum. Verilen talimat “kaldırın” yönünde. Her akşam saat 5’te bacaları açıyorlar. Bu işin iknası yok. Bizim siyasilerimiz parayı nereden bulacağız diye rahatsızlar. İftihar ettiğim müteahhitlerimizden bütün vekillerimiz ile para toplarım” dedi.
“1 MİLYON EUROYU VALİLİK HESABINA YATIRMAYA HAZIRIM”
 Çimento Fabrikasının kaldırılması için 1 milyon Euro’yu Valilik hesabına yatırmaya hazır olduğunu ifade eden MHP Miletvekili Işıkver, “Yollarımızda taşımacılık yapıyorlar yollarımızı bozuyorlar ceza kesmiyoruz, yolunu yapıyoruz. Adamlar bize dayatarak gitmeye meyilliler.Elazığspordan  sponsorluk almasınlar ben elimden geleni yaparım. Bugünkü imkânlarımla ben Çimento Fabrikasının gitmesi için 1 milyon euro vermeye hazırım. Bozdukları yollarımızın bedelini ödeyecekler. Böyle aymazlık olamaz. Benim gücüm yeter mi bilmiyorum ama yapacağım.Biz bu parayı bulup gönderelim” dedi. 

IŞIKVER: “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘KALDIRIN’ TALİMATI VERDİ”
Kendisinin sermaye düşmanı olmadığını ifade eden MHP milletvekili Semih Işıkver, “Ben Çimento Fabrikası ile ilgili konuşurken siyasilerimiz rahatsız olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın hassasiyetini biliyorum. Verilen talimat “kaldırın” denildi. ‘İstanbul’un en güzel yerinde yer vereceğiz’ dediler ve Murat Kurum Bakanımızın söylediği buydu.” dedi.
SPONSORLUK ALINACAK EN SON FİRMA ÇİMENTAŞ’TIR
 Fabrika sahiplerinin 80 milyon avro istediklerini ifade eden MHP Milletvekili Semih Işıkver, “Bu yollarda geliş güzergâhında yolların parasını devlet veriyor. Şimdi soruyorum Elazığ’da en son sponsorluk alınacak yer Çimentaş’tır. Şimdi ceza kesmiyoruz yolunu yapıyoruz. Her akşam saat 5’te bacaları açıyorlar. Bu işin iknası yok. Bizim siyasilerimiz parayı nereden bulacağız diye rahatsızlar. İftihar ettiğim müteahhitlerden bütün vekillerimiz ile para toplarım.Çimento Fabrikasının kaldırılması için ben 1 milyon euroyu Valilik hesabına yatırmaya hazırım varsa babayiğit yapalım.”
“ 1 MİLYON EURO VERMEYE HAZIRIM”
Çimento fabrikası yetkililerinin şehre dayatarak gitmeye meyilli olduğu ifade eden MHP Milletvekili Semih Işıkver, “Elazığspor sponsorluk almasınlar gelip ben elimden geleni yaparım. Bugünkü imkânlarımla ben Çimento Fabrikasının gitmesi için 1 milyon euro vermeye hazırım. Bozdukları yollarımızın bedelini ödeyecekler. Böyle aymazlık olamaz. Benim gücüm yeter mi bilmiyorum ama yapacağım. Biz bu parayı bulup gönderelim” ifadelerini aktardı.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “5 MİLYON EURO VERMEYE HAZIRIZ”
İsot ve Peynirli ekmek festivalinde çimento fabrikasının taşınması ile ilgili konuşma yapan Elazığ MHP Milletvekili Semih Işıkver protokol masasına geldikten sonra çimento fabrikası konusunda Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,Elazığ Ak Milletvekili Erol Keleş,Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Fahrettin Göktaş,Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,MHP İl Başkanı Yunus Bal,Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu Başkanlarının, basın mensuplarının ve muhtarların bulunduğu ortamda Mhp Elazığ Milletvekili Semih Işıkver "Gelin bu problemi birlikte çözelim"diyerek siyasilerden destek istedi ve "1 milyon euro" vereceğini söyledi.Bunun üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise "bizde 1 milyon euro değil 5 milyon euro veriyoruz o zaman.Geriye kalan 74 milyon Euro nasıl olacak peki.Önemli olan geriye kalan 74 milyon Euro'yu bir araya getirmektir"şeklinde beyanat verdi. Aynı zamanda çimento fabrikasının Elazığ'ın yıllardan bu yana kanayan problemi olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları "Cumhurbaşkanımız Elazığ'a her geldiği zaman ilk sorduğu soruların başında "Ne yaptınız çimento fabrikası taşınıyor mu,var mı bir gelişme" ifadeleri olduğunu belirten Başkan Şerifoğulları"inşallah el birliği ile bir sonuç alırız.Ama bir andada olup bitecek bir konu da değil maalesef"dedi.

İLK DEFA OLUŞAN KONSENSÜS
Şehir merkezinde kaldığı, halk ve çevre sağlığını etkilemesi dolayısıyla bulunduğu mevkiden kaldırılması yönünde siyasi irade de oluşan bu birliktelik Elazığ halkında da önemli bir heyecan oluşturdu.
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in gündeme  getirdiği, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları’nın ise güçlü bir destek verdiği bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceği Elazığ kamuoyunda merak konusu oldu.