İşkur Genel Müdürlüğü Tarafından 6 Ekim 2021 Tarihi İtibariyla Ara Verilen Kurs Ve Programlar Yeniden Başladı

İstihdamı artırmak ve işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları amacıyla son yıllarda yoğun bir şekilde uygulanan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim kursları mevzuat değişikliğinin ardından 1 ay sonra yeniden başladı.

İşkur Genel Müdürlüğü Tarafından 6 Ekim 2021 Tarihi İtibariyla Ara Verilen Kurs Ve Programlar Yeniden Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Abdullah BALCI, '6 Kasım 2021 tarihinde durdurulan İşbaşı eğitim programları ve Mesleki Eğitim Kurslarının yeniden başladığını belirtti, yapılan değişiklikle İşbaşı Eğitim Programlarında hizmet sektöründe 3 ay süren programlar için zorunlu istihdam süreleri 6 ay, imalat sektöründe 6 ay süren programlar için zorunlu istihdam süreleri 12 ay olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.

 6 Ekimden itibaren tüm Türkiye genelinde ilk kez durdurulan işbaşı Eğitim ve mesleki Eğitim Kurslarının bir ay gibi bir süre aradansonra yeniden başlatılması hem işverenleri hem de iş arayanların mutlu etti.

Elazığ Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Abdullah BALCI,  İŞKUR Genel Müdürlüğümüzce mevzuat değişikliği nedeniyle ara verilen Kurs ve Programların 5 Kasım 2021 tarihi itibariyle yeniden başlatılmış olup, İşbaşı Eğitim Programları zorunlu istihdam yükümlülüğüne ilişkin süreler öncesinde en az program süresi kadarken yeni düzenlemede bu süreler 2 katına çıkarılmıştır.

Tüm Kurs ve Programların başvurular 8 Kasım itibari ile yeniden başlamış olup, İşbaşı Eğitim Programlarındaki 3 ay süren zorunlu istihdam süresi 6 ay, 6 ay olan sürelerde 12 ay olarak yeniden yürürlüğe girmiştir. Tüm işveren ve işe başlayacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun' dedi.