Kandu Çemişgezek Mhp ile Büyüyecek Kalkınacak

Milliyetçi Hareket Partisi Çemişgezek Belediye Başkan Adayı Hasan Hayri Kandu, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'ne yapmış olduğu ziyarette ilçe ekonomisi ve siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kandu Çemişgezek Mhp ile Büyüyecek Kalkınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çemişgezek  Belediye Meclis Kontejan adayı şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşı ve Avukatı Selami Ekici ile yeni dönemde başkanlığa  seçilen Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk’ü ziyaret eden Başkan Adayı Kandu ilçeyi son 30 yılda 15 yıl Ak Partinin,15 yılda Chp’nin yönettiğini ilçede herhangi bir gelişim ve büyümenin olmadığını anlattı.
 Değerlendirmeleri esnasında önümüzde ki günlerde tüm projelerini teferruatıyla birlikte detaylıca tanıtacağını belirten Kandu, gazeteci meslektaşlarımızın ısrarı üzerine belirli başlıklar üzerinden yüzeysel de olsa projelerinden bahsetti.

Siyasette uzun yıllar farklı konum ve görevlerde bulunmuş, Büyük Birlik Partisi  Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun danışmanlığını yapmış Hasan Hayri Kandu, bilgi birikim ve tecrübesiyle Çemişgezek’i kalkındırmaya kararlı görünüyor.

Yaptığımız röportajda seçildiği takdirde ilçe hayatına kazandıracağı projelerin dışında, ilçenin siyasi iklimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hasan Hayri Kandu, şu ifadelere yer verdi.

Çemişgezek ilçemizin siyasi geçmişini göz önüne aldığımızda aralıklı da olsa 15 yıl Cumhuriyet Halk Partisi, 15 yıl da AK Parti tarafından yönetildiğini görüyoruz. Ne hikmetse bu süreler zarfında Çemişgezek’in nüfusu artma eğilimi göstermemiş, sosyal olarak imkanları gelişmek yerine gerilemiştir. Üstelik bu süreçte ilçemizi yöneten yine bu kadroların deyim yerindeyse taş üstüne taş koymadıklarını söylesek, yanlış konuşmuş olmayız. Zira iş kendileri için o derece acı bir hal almış olmalı ki, devletin yapmış olduğu bir takım yatırımları kendi projeleri ve emekleriymiş gibi pazarlama hatasına dahi düştüklerini üzülerek görüyoruz. Belediye personellerinin içerde geriden gelen maaşlarını gecikmeli yatırmayı müjde olarak lanse eden bir yönetime ne anlatılabilir ki? Algı yönetimi ve Piar gibi konularda oldukça mahir olmaları insanların siyasi hafızalarında sonsuza kadar başarılı gibi görünecekleri anlamına gelmiyor elbette... Hele de doğruların eninde sonunda ortaya çıkmak gibi rahmani bir yönü varken.Bu tabloyu iyi incelemek gerektiği kanısındayım.  Seçmenlerimizin takım tutar gibi siyasi parti tutmak yerine, toplam faydaya odaklanıp,  ferasetini ilçemizi devlet ciddiyeti ve adaletiyle yönetebilecek kadrolardan yana kullanması gerektiği inancındayım.

Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir mottosuyla değişim ve gelişime açık, ilçemizin sosyal ve ekonomik yönden güçlü yönlerini koruyup, zayıf yönlerini geliştirerek, süreç içinde fırsat olarak değerlendirilebilecek gelişme ve durumları yine sosyal ve ekonomik yönden iyi değerlendirerek, tehdit olarak nitelendirebileceğimiz olgularınsa önüne geçip, süreci halkımız ve ilçemiz adına mümkün olan en iyi şekilde yönetmek adına belediye başkanlığına talip olduk.

Buradan hareketle ilçemiz için gerçekleştirmeyi planladığımız projeleri sizleri de kırmamak adına yüzeysel de olsa, dile getirmek istiyorum.


İLÇEMİZİ DEPOLANABİLİR SIVILAŞTIRILMIŞ DOĞAL GAZLA BULUŞTURACAĞIZ


Halkımızın mutfak ve ısınma sorununa doğrudan katkı sağlaması amacıyla depolanabilir, sıvılaştırılmış “LNG” doğal gaz ile yatırım maliyetlerimizi minimuma indirgeyerek, ilçemize doğal gaz desteği sağlayacağız. Bu sayede ilçemizin hava kalitesini artırıp, karbonmonoksit gibi zararlı gazların solunmasının da önüne geçeceğiz.


YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİYLE ENERJİ MAALİYETLERİMİZİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ


Enerjisini güneşten elde eden bir belediye olma yolunda adım atarak güneş panelleri vasıtasıyla belediye binamızın enerji gereksinimini karşılayacak,  belediyenin elektrik enerjisi için harcamış olduğu bütçeyi, ilçemizin hizmetine kazandıracağız.


GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİ İÇİN DE PROJEMİZ VAR


Belediyemiz kaynaklarıyla oluşturacağımız bir fon ve velilerimizin manevi desteğiyle ilçemiz öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak, ders çalışıp soru çözebilecekleri, mentörlük desteği alıp, kariyer planlaması yapabilecekleri kısacası bir dershaneden beklenen ne ise, bu talebi karşılayacak oluşumun temellerini atacağız.


BAŞIBOŞ HAYVAN SORUNUNA BARINAK ÇÖZÜMÜ


Maalesef zaman zaman acı tecrübelerle ülke gündemini de meşgul eden başıboş hayvan sorununa çözüm olması maksadıyla yine Belediyemiz bünyesinde temellerini atacağımız hayvan barınağı sayesinde sokak hayvanlarını koruma altına alacak, bu sayede halkımızın huzur ve güven içerisinde ilçemizde yaşamasını sağlayacağız.


HAFTA SONLARI SİNEMA SALONUMUZLA HALKIMIZIN HİZMETİNDE OLACAĞIZ


Sosyal ve kültürel açıdan daha yaşanabilir bir İlçe olmanın önemini biliyor ve bu yönde adımlar atıyor olacağız. Buradan hareketle ilçemize kazandıracağımız sinema salonuyla vatandaşlarımızın sosyal anlamda hayatlarına katacağı farklı bir etkinlik olmasını amaçlıyoruz.


KONAKLAMA, CAFE, DÜĞÜN SALONU İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK SOSYAL TESİS PROJESİ


3 Yıldızlı, 40 yatak kapasiteli, bünyesinde kafe ve düğün salonunun da bulunduğu, ilçemize dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistin konaklama ihtiyacını karşılayabilecek, içerisinde vatandaşımızın nefes alıp, sosyalleşebileceği bir kafenin olduğu, aynı zamanda evlenecek gençlerimizin düğün salonu ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirmiş olduğumuz bu üç tesisin yapımına başlayacağız.


TARIM VE HAYVAN KOOPERATİFİ KURARAK ÇEMİŞGEZEK’İ TİCARET MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ


Kuracağımız kooperatif sayesinde birlikten kuvvet doğar mottosuyla tarımı ve  hayvancılığı  destekleyecek, üreticinin nihai ürününü hak ettiği fiyattan satmasını sağlayacağız.


112 ACİL SERVİS İSTASYONU SAYIMIZI VE SAĞLIK PERSONELİ SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ


İlçemize ek bir acil servis istasyonu açılması yönünde Belediye olarak resmi kanallardan gerekli girişimlerde bulunarak, hem sağlık istasyonu, hem de sağlık ekibi sorununu ortadan kaldıracağız.