Kara: 'Yalım Eralp Provokasyona İmza Atmıştır'

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ temsilcisi Gazeteci Yazar Erol Kara, Yalım Eralp'in Yunanistan'ı sevindiren skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

Kara: 'Yalım Eralp Provokasyona İmza Atmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Elazığ temsilcisi Gazeteci Yazar Erol Kara emekli büyükelçi ve CHP’li Yalım Eralp’in Yunanistan’ı sevindiren skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

Kara, Yalım Eralp’in Ege'deki adaların Yunanistan'ın olduğunu iddia ederek buna itiraz etmenin Türkiye'yi “mütecaviz devlet” konumuna düşüreceğini ve Mavi vatanın yayılmacılık olduğunu iddia etmesiyle bir skandala imza attığını söyledi.

Kara açıklamasında; Sirtaki hayranı Yunan sevici Yalım Eralp gibi bir siyasetçi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir pervasızlıkla gerçeklikten uzak, akla, mantığa, hukuka aykırı söz ve eylemlerle gündem olmaya çalışarak Yunan basını ve sosyal medyasında ise büyük ilgi görmesiyle bir provokasyona imza atmıştır dedi.

Kara, “Mavi vatan Türkiye’nin geleceğidir. Mavi vatanı yayılmacılıkla suçlamak ihanettir. Yunanistan, Türkiye’ye tehdit oluşturan Türkiye’nin güvenliğine çok ciddi tehdit oluşturan terör örgütlerine destek vermiştir. PKK ve FETÖ nün üssü konumundadır. BM şartının 51 Maddesi gereği adaların silahlanması bize meşru müdafaa hakkını doğurur. Türkiye’nin eli son derece hukuken sağlamdır. Yalım Eralp gibiler Türkiye’yi haksız bulurken bizlerde Cihat Yaycı’nın Elazığlılara hediye ettiği Mavi vatan haritasına sahip çıkmamız gerekir. Batı ve ABD’nin şımarık çocuğu olan Yunanistan’ın müttefiklik adı atında düşmanca tavrı boşunadır. UŞİ anlaşmasına göre 12 Adalar ve Rodos adası bizimdir. Türkün kanına ekmek doğramak isteyenlere karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti misliyle gereken cevabı verecektir” dedi.