Kartal'dan Baskil Belediyesine Yeşil Işık

İş İnsanı Mehmet Kartal Mart 2024'de yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Cumhur ittifakı paydaşlarından Ak Parti veya Mhp'den Baskil Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı sinyalini verdi.İlimizin saygın basın kuruluşlarından Hakimiyet Gazetesine değerlendirmelerde bulunan Kartal'ın Baskil'in önemli potansiyelleri bulunduğunu ve bunu değerlendirmek istediğini belirtti.

Kartal'dan Baskil Belediyesine Yeşil Işık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler doğrultusunda siyasetin nabzı her geçen gün artmaya devam ediyor. Elazığ merkez için birçok aday ismi konuşulurken ilçeler için de bazı isimler adaylık için yeşil ışık yakmaya devam ediyor.

İş insanı Mehmet Kartal, Baskil’in önemli potansiyellerinin olduğunu, bu potansiyelleri ortaya çıkarmak ve ilçeyi Türkiye Yüzyılı’na hazır hale getirmek için kendilerinin de hazır olduğunu vurguladı.

YEREL SEÇİMLER STARTINI BASKİL VERDİ

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler doğrultusunda siyasetin nabzı her geçen gün ısınmaya devam ediyor. Elazığ merkez için birçok aday ismi konuşulurken ilçeler için de bazı isimler adaylık için yeşil ışık yakmaya devam ediyor.

İş İnsanı Mehmet Kartal, yapılacak yerel seçimlerde Baskil’den aday adayı olacağının sinyalini verdi. Kartal, Baskil’in önemli potansiyellerinin olduğunu, bu potansiyelleri ortaya çıkarmak ve ilçeyi Türkiye Yüzyılı’na hazır hale getirmek için fırsat verilmesi halinde göreve hazır olduğunu vurguladı.

“CUMHUR İTTİFAKINA  OMUZ VERDİM”

Türkiye’nin son yıllarda birçok zorlukla baş etmek zorunda kaldığını belirten İş İnsanı Mehmet Kartal, “Uzun yıllardır doğrudan siyasetin içerisinde olmasak da hem  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davasına omuz vermiş birisiyim. Ülkemizin son yıllarda baş başa kaldığı türlü hainliklere ve zorluklara karşı her zaman bu mücadelenin içerisinde olmaya çalıştık. Biz eminiz ki Türkiye’miz son yıllarda Gezi olayları, 15 Temmuz hain darbe girişimi, ekonomiye dışardan yapılan müdahaleler gibi türlü hainliklerle baş başa kalmış olmasaydı şu anda çok daha farklı bir konumda olurdu. Milletimiz her şahlanış döneminde hem içeriden hem de dışarıdan bu tarz engellemelerle baş başa kalmıştır ancak asla vazgeçmemiştir. İşte şimdi yine bir dönüm noktasındayız ve yine aynı senaryoyla karşı karşıyayız. Elbette ki asla vazgeçmeyeceğiz ve hem ülkemizi hem de Elazığ’ımızı Türkiye Yüzyılı’na hazır hale getirmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZİN TAVRI İSTİKRARDAN YANADIR”

Geçtiğimiz genel seçimleri değerlendiren Kartal: “Ülkemiz çok kısa bir süre önce tarihinin en önemli seçimini geride bıraktı. Milletimiz yine tam bağımsız Türkiye hayalinden, kalkınmadan ve istikrardan vazgeçmeyerek hem meclis üstünlüğünü Cumhur İttifakına verdi hem de Cumhurbaşkanımız yeniden seçerek ona duydukları güveni net bir şekilde ortaya koydu. Bu bir kesim için tarihi bir derstir. Birçok zorluğa, algı oyunlarına, manipülasyona rağmen halkımız istikrarın bozulmasına müsaade etmedi. İşte yine kritik bir eşikten geçeceğimiz önemli bir seçim için Mart ayına doğru gün sayıyoruz. Eminiz ki milletimizin tavrı yine istikrardan yana olacaktır” dedi.

“BASKİL’İN ÖNEMLİ POTANSİYELLERİ VAR”

Baskil’in Türkiye Yüzyılı’na hazır hale gelmesi için yapılacak çok iş olduğunu belirten Kartal: “Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye Yüzyılı hayalini çok iyi anlamamız ve buna hazırlanmamız gerekiyor. Hem Türkiye’yi hem Elazığ’ımızı hem de Baskil’imiz için çok çalışmak ve gayret etmek zorundayız.”

“BASKİL HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

 Elazığ ve Baskil’in önemli hizmetlere kavuştuğuna dikkat çeken Kartal; “Büyük deprem felaketleri yaşamamıza rağmen devletimiz elini bir an olsun üzerimizden çekmedi. Ancak bir Baskilli olarak ilçemizin ne kadar büyük potansiyellere sahip olduğunu da elbette ki biliyoruz. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Özellikle Baskil’e ait kayısımızın hak ettiği değere ulaşabilmesi için yapılacak önemli işlerimiz var” ifadelerini kullandı.

“BASKİL İÇİN YAPILMASI GEREKENLERİ BİLİYORUM”

Baskil’in her karşını, sorunların ve çözümlerin neler olduğunu çok iyi bildiğini vurgulayan Mehmet Kartal, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Baskil bir turizm cennetidir. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile Türkiye’de değil dünyada eşine az rastlanır ilçemizde bu konuda da yapılması gereken çok şey var.” Dedi.

“İLÇEMİZİN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUM”

 Baskil İlçesinin her karışını ve her özelliğini çok iyi bildiği ifade eden Kartal, “Baskilli vatandaşlarımızın sıkıntılarını sorunlarını ve çözüm beklentilerinin neler olduğunu da iyi biliyoruz. Özellikle istihdam sorununun çözülmesi için bu avantajların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar önemli adımlar atıldı ancak çok çok daha fazlasını yapmak ve ilçemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için gayret etmek gerekiyor.”

KARTAL’DAN ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK

Baskil’i hak ettiği noktaya taşımak için hazır olduğunu belirten Kartal: “Ben en başında da bahsettiğim gibi doğrudan siyasetin içerisinde olmasam da her zaman özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın davasını sahiplenen ve omuz vermeye çalışan bir insan olmaya gayret ettim. Kritik bir eşikten geçiyoruz. Bu zamana kadar özellikle mühendislik faaliyetlerimizden kaynaklı belediyecilik alanında büyük tecrübe sahibi olduk. Ticaretimizi ve yatırımızı her zaman ilimizden yana kullandık. Bu kritik eşikte çok daha fazla sorumluluk alacağız. Fırsat verilirse Baskil’imizi hak ettiği noktaya taşımak için hem enerjimiz hem bilgimiz hem de tecrübemiz çok şükür var. Baskil’i Türkiye Yüzyılı’na hazır hale getirmek için hazırım” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.