Kavaklı: Mecburi Tüketim Alanlarında Bu Kadar Artış Kabul Edilemez

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin KAVAKLI yazılı bir açıklama yaparak, 'Son zamanlarda konut piyasasında yaşanan gelişmeler, bu sektörde bariz bir sıkışmanın olduğunu göstermektedir. Tayin dönemi, okulların açılıyor olması ve ertelenen evlilikler gibi faktörler bu alandaki sıkıntıları daha fazla görünür hale getirdi. Ev fiyatları ve kiraların kısa süre içerisinde katlanarak artması, tükenen konut stokları ve yaşanan maliyet artışları nedeniyle inşaat sektörünün arzı karşılayamayacak durumda olduğunu göstermektedir. Bir an önce spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmeli ve arzı karşılayabilmek için girdi maliyetleri aşağıya çekilmelidir.' dedi.

Kavaklı: Mecburi Tüketim Alanlarında Bu Kadar Artış Kabul Edilemez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEMUR ZAM ORANI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI
Kavaklı,“Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları, toplu görüşme süreci sonunda 2022- 2023 dönemi için yüzde 5+7 ve yüzde 8+6 olarak belirlendi. Buna ilave olarak oluşacak enflasyon farkının da ödenmesi kararlaştırıldı. Zam oranları gerçekleşen enflasyona göre değil, 2022-2023 dönemindeki enflasyon beklentileri dikkate alınarak belirlendi. TÜİK’in Temmuz ayı verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 18,95 olarak gerçekleşmişken yeni zam oranları yetersiz kalmış ve beklentileri karşılamamıştır. Kaldı ki TÜİK verileri artık inandırıcı bulunmamakta, yükselen döviz ve artan faizlerin tetiklediği gerçek enflasyon karşısında ücretler erimekte, alım gücü her geçen gün daha fazla düşmektedir. Bu durum, milyonlarca memur ve emeklinin hayatını olumsuz yönde etkilemekte, refah düzeylerini standartların altına indirmektedir.”dedi.

Halkın Elektrik Zam İmtihanı
Kavaklı,“Peş peşe yaşanan elektrik zamları halkı mağdur etmeye devam ediyor. Ağustos ayında her bir hanenin elektrik faturalarında 50-100 TL arası farkın yansıdığı görülmektedir. Elektrik kullanım oranında değişme olmadığı halde ödeme miktar her ay artış göstermiştir. Son iki ayda ev başı faturalara yansıyan farkın ise en az 110 TL olduğu görülmektedir. Geçim şartlarının ağırlaştığı bu süreçte, mecburi tüketim alanlarında bu denli artışların olması kabul edilir değildir.”

Yüz Yüze Eğitim Ve Tedbirler
Yasin Kavaklı,“Okulların bir buçuk yıl aradan sonra 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim ve öğretime başlayacak olması sevindiricidir. Pedagojinin olmazsa olmazlarından olan yüz yüze derse başlamak önemli bir adımdır. Ancak salgın tehlikesinin devam ettiği bir ortamda yeteri kadar tedbir alınmaması, tekrar uzaktan eğitime geçilmesine ve çocuklarımızın hayal kırıklığına uğramalarına sebep olacaktır. Bu sevincin devam etmesi, okul yönetimleri ile velilerin gerekli tüm tedbirleri almalarına bağlıdır. Yüz yüze eğitimin yapılamadığı dönemde işlenmeyen derslerin telafisi olacak mı? Özellikle kalabalık olan sınıflarda sosyal mesafe nasıl korunabilecek? Yeteri kadar ödeneği ve temizlik görevlisi olmayan okullarda, hijyenik ortam sağlanabilecek mi? Aşı ve PCR testi yapmayan öğretmen ve personelin durumu ne olacak? Bu önemli soruların cevaplandırılması ve sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir.”