Kişiye Özel Yol Yapımı Sütlüce Köyünü Karıştırdı

Elazığ merkeze bağlı Sütlüce Köyü Kıluşağı Mahallesi'nde nüfuslu bir kişinin talebi üzerine ihale edilerek verilen kilitli parke ve bordür işi uzun süredir ulaşımı ve yolları uygun olmayan köy Sakinleri ve Sütlüce Köyü muhtarı Ali Kaya'nın tepkisine sebep oldu.

Kişiye Özel Yol Yapımı Sütlüce Köyünü Karıştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Elazığ merkeze bağlı Sütlüce Köyü Kıluşağı Mahallesi'nde nüfuslu bir kişinin talebi üzerine ihale edilerek verilen kilitli parke ve bordür işi uzun süredir ulaşımı ve yolları uygun olmayan köy Sakinleri ve Sütlüce Köyü muhtarı Ali Kaya'nın tepkisine sebep oldu.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Sütlüce Köyü muhtarı Ali Kaya şu ifadeleri kullandı;
Buradan şunu özellikle belirtmek istiyorum ki yanlış bir anlaşılmaya meydan vermesin ifadelerim.Biz yol yapımına asla karşı değiliz. Fakat 2023 yılından itibaren özel idareye uygunsuz yollarımız ve tadilat gerektiren,hatta yapımı başlamış ama yarım bırakılmış kilitli parkeli yollarımız olmasına rağmen ve bu eksikliklerimizi yaptıramamamıza rağmen sırf nüfuslu bir kişinin ikili ilişkilerine istinaden ihale edirilerek yapılan bu yola karşıyız.
Vatandaşlarımız haklı olarak beni arıyorlar."Muhtarım 2 senedir bizi oyalıyorsun. Yolumuz yapılacak diye ama görüyoruz ki Kıluşağı Mahallesi'nde istendiği zaman yollar yapılıyor. Neden böyle bir ayrımcılık yapıyorsun"şeklinde serzenişte bulunuyorlar.Köy sakinlerimiz bu konuda kesinlikle haklıdırlar.Çünkü bizim özel idareye müracaatımız olmasına rağmen hizmet alamıyoruz. Ama bu işlem bizim bilgimiz dışında gerçekleştiriliyor. Ben konuyla ilgili olarak ilgili genel sekreter yardımcısıyla da görüştüm.Kendisine ifade ettim.Geçen seneden talebimiz var,aynı zamanda yapımı devam edip de yarım kalan yolumuz var.Bunlar dururken neden bu yol yapılıyor şeklinde kendisine bilgi verdim.Köy sakinleri ile bizi karşı karşıya getirdiğini ifade ettim. Kendisi ile gayet Medeni  çerçevede sizlere ifade etmiş olduğum bu bilgileri paylaştım.Bu uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu nüfuslu bir kişinin sırf müracaatı var ya da ikili ilişkileri iyi diye bu şekilde yapılmasının etik görmediğimi ifade ettim.Kendisi ise benim uslubuma takıldı.Bu konuyu hesap soruyormuşum şekline çevirdi.Ben bu köyün muhtarıyım ve benim bu yol yapımından haberim yok.Ben yaşanılanları Elazığ kamuoyunun takdirine bırakıyorum"dedi.

Konuyla ilgili olarak yaşanılanları aktaran Sütlüce köy sakini ise şu ifadeleri kullandı;

İki senedir yolumuz yapılmıyor.Muhtarımıza defalarca söyledik.Kendisi ise bize takipçisi olduğunu kısa bir süre sonra yapılacağını ifade etti. Seçimler geçti.Akabinde kamu tasarruf tedbirleri öne sürüldü.Lakin görüyoruz ki burada kişiye göre hizmet veriliyor.Biz ilk gördüğümüz zaman haklı olarak Sütlüce Köyü muhtarı Ali Bey'i aradık.Neden böyle bir çalışmanın bizim mahallemizde yapılmadığını, Neden bizi sürekli olarak ertelediğini ifade ettik.Kendisi ise bize kendi bilgisi dışında böyle bir yol yapımı ve bordür çalışmasının olduğunu ifade etti.Bu uygulamayı yanlış görüyoruz,hizmetler kişilere göre değil herkese eşit bir şekilde yapılmalı,şeffaf olmalı,şaibeli olmamalı. Vatandaş ve yöneticiler karşı karşıya getirilmemeli. Bu durumdan ötürü Ben bu konuyu  ilimiz yönetici ve siyasilerin vicdanlarına bırakıyorum. Belki bu olay ufak bir olay gibi görünse de bu tür uygulamaların ve davranışların kamuoyu yönündeki yansımasının ceremesini vatandaş olarak bizlerin çekmesini de kabul etmiyoruz.Ümit ediyoruz ki gerekli tüm çalışmalar köyümüze yapılır"dedi.