Maden, 'Siyasi Maden' mi?

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle ilçe halkının mağdur olup yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı alınmasının ardından siyasilerin çalışmalarıyla yıkımlar bayram sonuna ertelenip bu konuda geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı açıklanmasına rağmen ilçe halkını rahatlatacak bir açıklama hala yapılmadı. Siyasilerin sık sık gidip halkla buluşmalarına rağmen sorunun çözümüne dair ciddi bir adım atılmaması, milletvekillerinin ilçeyi 'siyasi maden' olarak gördükleri yorumlarına sebep oldu.

Maden, 'Siyasi Maden' mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden İlçesinde faaliyet gösteren maden işletmesinin yıllardan beri stokladığı hafriyatın ilçe yerleşim merkezine yaptığı baskıyla zemin kayması yaşanmış ve çok sayıda konut ve iş yeri risk altına girmişti.
Konunun çözümü için MHP Milletvekili Semih Işıkver’in “birlikte hareket edelim” çağrısına Ak Parti milletvekilleri destek vermişti. 
CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da cumhur ittifakı milletvekillerinin bu çabalarını takdirle karşıladığını dile getirmiş ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirmişti.
SİYASİLERİN BİRİ GİDİP BİR GELDİ
Bu açıklamalardan sonra Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan  Nazırlı, Ak Partili milletvekillerini de temsilen ilçeye gitmiş ve sorunu bizzat yerinde görerek ilçe halkının taleplerini dinlemişti.
Bu ziyaretten sonra MHP Milletvekili Semih Işıkver de ilçeye giderek zemin kayması yaşanan bölgeleri bizzat yerinde görmüş ve ilçe halkını dinlemişti.
YIKIMLAR BAYRAM SONUNA ERTELENDİ
Cumhur ittifakı milletvekillerinin girişim ve gayretleri ile tehlike arz eden 500 konut ve iş yerinin yıkılmasına dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kararı bayram sonuna ertelenmiş, bu sürenin sonunda ise ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe halkının katıldığı geniş katılımlı bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.
GÜRSEL EROL MADEN’DE

Maden işletmesi yapan ve halen faaliyetlerine devam eden firmanın 2014’ten beri döktüğü hafriyat sonrasında ilçede heyelan tehlikesi olduğu gerekçesiyle birçok ev ve dükkanın boşaltılmasına karar verilmesinin ardından Maden ilçesine giden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yıkılacak olan ev ve dükkanların yeniden yapılmasını, firmanın yarattığı hafriyat alanının kaldırılması ve riskli alan bölgesinin tekrar uzmanlarca incelenerek yeni bir değerlendirmenin yapılmasını talep etti.

" VAHŞİ MADENCİLİK YAPILIYOR"
Maden’de önemli bir sorun ve halkın beklentilerini konuştuklarını ifade eden Erol; “ Bizim karşı olduğumuz konu vahşi madenciliktir. Bugün burada bunun en somut örneğini görüyoruz. Firmaların kurallara uymaması ve bu durumun denetlenmemesi sonucunda halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor. İnsanlar evinden, toprağından, komşusundan olma tehlikesinin yanında can güvenliklerini de kaybetmiş durumdalar. Maden ilçemiz hem Türkiye hem de Elazığ için önemli bir konumdur. Burada bulunan doğal zenginlikler yanında köklü bir kültürel miras da bizlerin koruması gereken konuların başında geliyor. Biz her zaman olduğu gibi Maden’in ve Madenlilerin sesi olmaya devam edeceğiz. 
“MADEN’İN ÜÇ TALEBİ VAR”
Maden’de halkın üç talebi olduğunu ifade eden Erol, “Birincisi evlerinin veya iş yerlerinin yerine yenisinin yapılması, ikincisi hafriyat pasasının kaldırılması ve sonuncusu ise riskli alan bölgesinin tekrar uzmanlarca incelenerek yeni bir değerlendirmenin yapılmasıdır. Bugün burada aldığımız talepler doğrultusunda ilerleyen günlerde Meclis’te sorunu ve talepleri dile getireceğiz, aynı zamanda taleplerin sonuna kadar takipçisi olacağız."

IŞIKVER’İN BAKANLARLA MADEN ZİRVESİ
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Maden ilçesinin problemi ve çözüm yollarını görüşürken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşerek Elazığ’ın ulaşımla ilgili beklentilerini aktardı. 
Milletvekili Işıkver ayrıca Maden’de yaşanan çevre ve yerleşim sorunları ile ilgili de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi.

MADEN SİYASİ MADEN Mİ OLDU?
Milletvekillerinin sık sık Maden ilçesine gitmesine ve bu konuda Ankara’da çok sayıda bakanla görüşülmesine rağmen sorunun çözümüne dair herhangi somut bir açıklamamanın yapılmaması ilçe halkında da tedirginliğe sebep oluyor.
Milletvekillerinin Maden’e sık sık gelmelerine rağmen çözüm sunamamalarına bir anlam veremediklerini dile getiren ilçe halkı, milletvekillerinin ilçelerini siyasi bir maden gibi gördükleri fikrine yaklaştıklarını ifade ediyorlar.