Manas'tan 50. Yıla Özel Kutlama Mesajı

Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği'nin kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle Manas, kutlama mesajı yayımladı.

Manas'tan 50. Yıla Özel Kutlama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Manas tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:“ Tarihimizde bir kültür ve sanat şehri olarak bilinen Harput’un kendi mezrasına taşınması suretiyle oluşturduğu Elazığ, Cumhuriyetimizin önemli bir kültür şehri olma özelliğini günümüzde de sürdürmektedir. 

Türk kültürünün önemli bir yanını oluşturan Türk musikisinin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yapılan her türlü çalışmaya Manas Kültür Evi olarak büyük önem vermekteyiz. Elazığ’da 1971 yılında Türk müziğini öğretmek, yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla şehrimizin yetiştirmiş olduğu müstesna insan Naci Sönmez’in öncülüğünde kurulan Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği’nin, Türk musikisine yaptığı olağanüstü katkıları memnuniyetle karşılamaktayız. 

Her yaş ve seviyedeki insanımıza Türk müziği enstrümanlarının icrasını öğreterek, nota, usul ve nazariyat dersleriyle hizmet veren ve sahasında çok yönlü çalışmalarıyla takdir ettiğimiz Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği’mizin, bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ’da 50. yılına ulaşmasını oldukça anlamlı buluyoruz. Ülkemizde genellikle Üniversitelerimiz bünyesinde kurulan Konservatuvarların tarihi çok eskilere dayanmaz. 

Ancak Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği’nin kendi ölçüsünde bir Konservatuvar gibi teşkilatlanarak, 50 yıl önce Türk musiki sanatı adına yola koyulmasını ve her geçen gün gelişerek, Elazığ’ımıza yakışır nitelikte hizmete devam etmesini sanatsever Elazığ halkının önemli bir başarısı olarak değerlendiriyoruz. 
Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği'mize kuruluşundan bugüne kadar emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.”