Milletvekili Erol'dan Bakan Işıkhan'a Soru Önergesi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Alacakaya İlçesi'nde buluna Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında çalışan emekçilerin destekçisi olmaya devam ediyor.

Milletvekili Erol'dan Bakan Işıkhan'a Soru Önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alacakaya İlçesi’nde buluna Eti Krom Yıldırım AŞ’ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eyleme ilk günden beridir destek veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın cevaplaması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 5 maddelik soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Erol, sunduğu soru önergesinde şu sorulara cevap verilmesini istedi:

1. Elazığ’da bulunan dünyanın en büyük krom rezervlerinden biri durumunda olan ve Yıldırımlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren ETİ KROM AŞ hakkında bakanlığınızca yürütülen herhangi bir soruşturma mevcut mudur?

2. Yıldırımlar Holding ve ETİ KROM AŞ yöneticileri bir süredir sendikal örgütlenme mücadelesi veren işçilere baskı uygulamaktadır, anayasal bir hak olan sendikal örgütlenmeyi engellemeye çalışan işveren ve işveren temsilcileri hakkında bakanlığınızca soruşturma açılmış mıdır?

3. Maaş artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yapan İşçileri işten çıkarmakla tehdit eden işverenin basına yansıyan beyanatları ile ilgili bakanlığınızca soruşturma başlatılıp iş müfettişi görevlendirilmiş midir?

4. İş cinayetlerinin en yoğun olduğu madencilik ve taş ocakları işkolunda faaliyet gösteren Elazığ ETİ KROM AŞ ‘deki çalışma koşulları, toplu iş sözleşmesi süreci, sendikal örgütlenme ile ilgili Elazığ Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve bakanlığınızın yapmış olduğu herhangi bir çalışma var mıdır?

5. Madencilik işkolunda yürürlükte bulunan bir toplu iş sözleşmesinin, toplu iş sözleşmesi dışında kalan ETİ KROM AŞ’deki işçileri de kapsayacak şekilde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile teşmil edilmesi ve ETİ KROM AŞ’de çalışma barışının sağlanması için bakanlığınızın yapmış olduğu bir çalışma var mıdır?”denildi.