Milletvekili Erol'dan Elazığ Valisi ve Siyasilerine Çağrı: Bu Şaibeyi Hemen Çözün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TYP kapsamında işe alınacak kişilerin bir kısmının kura dışında tutulması iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Milletvekili Erol'dan Elazığ Valisi ve Siyasilerine Çağrı: Bu Şaibeyi Hemen Çözün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da TYP kapsamında işe alınacak kişilerin yüzde 20’sinin kura kapsamı dışındı tutulduğu ve siyasi referanslarla hazırlanan listelere bağlı olarak işe alınacağı iddiaları üzerine sert bir açıklama yaptı. Erol, Ak Partili siyasilerin insanların ekmeğiyle oynadığını vurgulayarak Elazığ Valisine derhal bu şaibeyi ortadan kaldırması için çağrıda bulundu.

“UZUN SÜREDİR YAŞANMAYAN BİR ŞAİBE YAŞANDI”

Milletvekili Erol, Elazığ’da kura ile işe alımlarda uzun bir süredir yaşanmayan şaibeli bir sürecin yaşandığını belirterek: “19 Mart’ta İŞKUR personel alımı kuraları çekildi. Uzun süreden beri İŞKUR alımlarıyla ilgili kafalarda soru işareti oluşturan şaibeli bir süreç yaşadık. Personel alım sürecinde alınacak kişi sayısının yüzde 20’si kura kapsamı dışında bırakılarak yalnızca belirli listelerin oluşturularak işe alınacağı bir sayı olarak belirlenmiş. Oysaki seçime giderken İŞKUR’un alımlarının herkese aynı şartlarda ve adil koşullarda kura yöntemi ile alınması gerekirken hangi gerekçeyle alınan personelin yüzde 20’si kura dışı bırakılarak kimin referansıyla ve hangi kriterlere göre alındığı konusunda tereddütlerimiz var. Bu bir şaibedir.” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNANIYOR”

Gürsel Erol, yüzde 20’nin kura dışı tutulmasını fakir fukaranın ekmeğiyle oynamak şeklinde yorumlarken: “Seçime giderken insanların ekmeğiyle oynanıyor. Siyasi referanslara göre listelerin oluşturulmasını asla doğru bulmuyorum. Alınacak kişi sayısının toplamından ayrılan bu yüzde 20’nin kriterleri nedir? Kimler referans olmuştur? Hangi gerekçe ile kura dışına bırakılmışlardır? Sayın Valimizin bunu açıklaması gerekir. Elazığ’da bugüne kadarki uygulamalarından dolayı Sayın Valimizden bir memnuniyetimiz vardı. Gerçekten görev, hizmet anlayışı ve devlet adamlığı kimliği ile Elazığ’da herkese eşit ve adil davranan bir yaklaşım içerisindeydi. Şimdi seçime giderken böyle bir şaibenin yaratılmasını Sayın Valimizin görev anlayışı ile de örtüştürmüyorum. Ayrıca bunu bir siyasi sürecin değerlendirilmesiyle ilgili kendi yandaşlarına menfaat oluşturmasına yönelik bir sonuç olarak değerlendiriyorum.” açıklamasında bulundu.

EROL’DAN ELAZIĞ VALİSİNE ÇAĞRI

Milletvekili Erol, açıklamasını Elazığ Valisine yaptığı şu çağrı ile bitirdi: “İŞKUR alımlarıyla ilgili hele ki bu Ramazan ayında kimse kimsenin ekmeğiyle oynamamalı, fakir fukaranın ekmeğini kimse gasp etmemeli. Ak Partililer, Ak Parti’nin yönetim kadroları, aklınızı başınıza toplayın. Ramazan ayında bile insanların ekmeğiyle oynayıp onların işe girme haklarını elinden alma hakkını size kim veriyor? Böyle mübarek bir ayda böyle bir yaklaşımınızın olması gösteriyor ki sizde insanların ekmek sahibi olmasıyla ilgili ne vicdan ne de insani değer kalmış. Bu işten hemen vazgeçilmeli. Geri kalan yüzde 20 de kura ile belirlenmeli ve bu konudaki tereddütler giderilmelidir. Bu konudaki çağrım da ilimizin Valisine. Sayın Valim: Sayın Valim, size karşı yaklaşımımız, değerlerimiz ve güvenimiz tamdır ama bu olay size karşı güvenimizin sarsılmasına neden olabilecek bir olaydır. Hiçbir şartta ve koşulda bir başka fakir hemşehrimizin hakkının siyasetçiler tarafından gasp edilmesini doğru bulmuyorum. Bir an önce bu yüzde 20 personel ile kura çekimi yaparak insanların ekmeğini insanlara verin diyorum.”