Milletvekili Erol Keleş, 'OSB Yönetmeliği Değişiklikleri Sanayicilerimize ve Yatırımcılarımıza Büyük Katkı Sağlayacak'

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetmeliğinde yapılan kapsamlı değişikliklerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol Keleş, 'OSB Yönetmeliği Değişiklikleri Sanayicilerimize ve Yatırımcılarımıza Büyük Katkı Sağlayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keleş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın duyurduğu yönetmelik değişikliklerinin, Türkiye’nin sanayi altyapısını güçlendireceğini ve yatırımcılar için önemli fırsatlar sunacağını vurguladı.

Yapılan düzenlemeler kapsamında sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisi hızlanacak, OSB’lerin altyapılarının daha hızlı tamamlanmasına olanak tanınacak. Bu süreçte tahsis koşulları şeffaf bir şekilde tüm yatırımcılara duyurulacak ve her ayın ilk pazartesi günü, tüm parseller çevrim içi ortamda yatırımcıların kullanımına açılacak. Ayrıca, OSB’lerde çalışanlar için lojman bölgeleri planlanabilecek  .

Keleş, bu düzenlemelerin hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için yeni fırsatlar doğuracağını ifade ederek, OSB’lerde yapılacak üst yapılı parsel tahsislerinin de hız kazanacağını belirtti. Özellikle ülke ekonomisi için stratejik önem taşıyan yatırımlar için rezerv alanlar oluşturulması ve izinsiz arsa devirlerinin önüne geçilmesi bu düzenlemenin önemli başlıkları arasında .

Son olarak Keleş, bu reformların Türkiye sanayisinin daha güçlü hale gelmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladı ve “Sanayicilerimiz ve yatırımcılarımız için hayırlı olsun,” dedi.