Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?

İlimizin gelişmesi ve kalkınması yanında marka değer üretmesinde önemli bir misyon üstlenecek, sektörün teşhir ve satış mağazaları yanında sosyal üniteleriyle yeni bir yaşam merkezi olarak planlanan Mobilyacılar sitesi Yapı Kooperatifi'nde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllar önce  sektörün sorun ve taleplerini gidermek amacıyla kurulan Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER) Başkanı Muhammet Fethi Dilek, mobilyacılar esnafının ürettikleri ürünlerin teşhir ve satışını gerçekleştirecek, ilimiz için de önemli ve prestij bir proje olarak planlanan Mobilyacılar Sitesinin inşası hazırlıklarını tamamlayıp konu ile ilgili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ortak hareket ederek bu önemli projeyi hayata geçirmek için geçtiğimiz yıllarda kolları sıvadı.
OLAYLARIN GELİŞİMİ
Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir Mobilyacılar Sitesi arazi ve inşaatının yapımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın oluru ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın onayıyla Elazığ Belediyesi ile kooperatif arasında protokol yapılarak arsa tahsisi gerçekleştiriliyor.
Derneklerin ticari faaliyet yapma engelinden dolayı Mobilyacılar Sitesi Yapı Kooperatifi kurarak işe başlayan Dilek, kurdukları Kooperatif ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından derneğe tahsis edilen alanda çalışmalara başlıyor.

SAHA ÇALIŞMALARI İLE ALAN İNŞAATA HAZIR HALE GETİRİYOR 
Mobilyacılar Sitesi kurmak amacıyla oluşturulan kooperatiftin de Başkanı seçilen Muhammet Fethi  Dilek, oluşturduğu yönetimle sitenin kurulacağı alanda arazi düzetme çalışmalarını başlatıyor  ve önemli bir mesafe alıyor.

HAYALİ ORTAKLAR 
Elazığ Belediyesi ile yapılan protokol gereği başlatılan çalışmalarla arazi üzerinde hafriyat çalışmaları yapılıyor. Mobilyacılar sitesi çalışmaları bu seyirde giderken üye  yapma faaliyetleri de devam ediyor.
Bu arada bir yıl önce yine aynı derneğin üyesi olan bazı şahısla,  Başkan Dilek’e giderek isim vermeden yurt dışında olan bazı iş insanlarının 10 adet dükkânın ücretini peşin vererek almak istediklerini dile getiriyor.
Kooperatifin yapım aşamasında olması ve sıcak paraya ihtiyaç duyulması dolayısıyla bu teklif kabul ediliyor. Ancak zaten isimleri açıklanmayan bu hayali iş insanları bir türlü gelmediği ve para ödemediği gibi bu teklifi getirenler vaat edilen 10 işyeri bedelini vermedikleri gibi  kendi  aidatlarını bile vermiyorlar.
Söz konusu teklifin bir başka şartı ise 10 işyeri almak isteyen şahısların yönetime girmek oluyor.  Bu teklifleri iyi niyetli ve samimi gören Başkan Dilek, Yönetim Kurulu kararıyla bu şartları kabul ediyor.

YÖNETİMİ ELE GEÇİRMEK İÇİN İFTİRA KAMPANYALARI BAŞLATILIYOR
Verdikleri sözlerin arkasında durmayan ve hiçbir sözü yerine getirmeyen bu ekip, başkan Dilek’i yıpratmak amacıyla iftira kampanyaları başlatıyor ve kendisinin Mobilyacılar Sitesi Kooperatif Başkanlığını bırakmasını talep ediyorlar.
Kendilerinin hiçbir katkıda bulunmadığı halde çalışmalarda önemli bir noktaya getirilen Mobilyacılar Sitesi’nin akamete uğramaması adına kendisinin şahsi bütçesinden yaptığı harcamaların ödenmesi şartıyla yönetimi bırakabileceğini ifade eden Dilek’e söz verilen ve karşılıkla imzalarla tutanak haline getirilen herhangi bir ödeme de yapılmıyor.
24 KORSAN ÜYE YAPILIYOR
Çalışmaları yürüyen ve zemin iyileştirilmesinde sona gelinen Mobilyacılar Yapı Kooperatifini  ele geçirmeye çalışan blok, kooperatifin karar defterini izinsiz alarak gasp ederek, kooperatifin kendi toplantı salonu olmasına rağmen  gazete ilanıyla, sadece yeni üyelerin haberi olacak şekilde ve  bu heyet içinde yer alan bir şahsın balık restoranında yapılmak üzere  30.06.2024 saat 09.30 da toplantı kararı alıyorlar.  
Kooperatifin mevcut başkanı olan Dilek’e dahi haber verilmeden yapılan korsan bir genel kurulda ise  mobilya  sektörüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan,  hatta vergi mükellefi dahi olmayan, adları  daha çok gayrimenkul alım-satımlarında geçen 24 kişiyi kooperatife  üye yaparak büyük bir usulsüzlüğe imza atıyorlar. Yapılan bu korsan kongre, usulsüz olduğu gerekçesi ile  Dilek tarafından yargıya taşınıyor ve şu an dava devam ediyor.

MOBİLYACILAR SİTESİNİN YAPIMINA ENGEL OLUNUYOR
2023 yılında yapılan genel kurulda hesapları ibra edilen ve çalışmaların yoğun bir şekilde devem ettiği bir süreçte ortaya çıkan ve sektörün canlanması ve şehrimize prestij bir proje kazandırılması yerine, şahsi rant ve çıkarlarının peşinde koşan, bunu yaparken de kanunsuzluk ve usulsüzlüklere bulaşan ekibin mobilyacılar esnafının önünde büyük bir engel olduğu görülüyor.

MOBİLYACILAR SİTESİNİ KİM YAPACAK?
İki  yıldan beri yapım çalışmaları devam eden ve önemli bir aşamaya gelinen Mobilyacılar sitesini kimin yapacağı merak konusu oldu.
Kurucu başkanı olan ve sitenin yapılacağı alanda önemli çalışmalar yaparak zemini inşaatların başlayacağı seviyeye getiren, tatilde olmasını fırsat bilen ve bu projeden şahsi rant devşirmek amacıyla korsan üye ve usulsüz kongre ile iş başından uzaklaştırıp usulsüz olarak iş başına gelen hukuksuz ve korsan yönetim mi yoksa bugüne kadar yaptığı çalışma ve gayretleri yok sayılan Muhammet Fethi  Dilek mi?

MOBİLYACILAR SİTESİNE ÜYE YAPILAN 24 KİŞİNİN KİM OLDUĞU VE MESLEKLERİNİN NE OLDUĞU AÇIKLANSIN
Yapılan korsan kongre ile sırf Dilek’i başkanlıktan almak için üye yapılan 24 kişinin kimler olduğu, asıl mesleklerinin ne olduğu, kamuoyunda nasıl bilindikleri ve anıldıkları,  isimlerinin açıklanmasıyla tüm şehrin bu şahısların amaçlarının ne olduğunu anında anlayacağı bu isimlerle yol yürünemeyeceğini dile getiren mobilyacı esnafı, kendi üzerlerinden rant sağlama hayali gören diğer meslek erbabı ve rantçılardan bir an önce kurtulmak istediklerini dile getiriyorlar.

Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?
Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?
Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?
Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?
Mobilyacılar Sitesi'nde Korsan Yönetim Mi?