Muhtar Özcan: Zafran Kanal Üstü Evleriyle İlgili Süreç 1 Ay İçinde Bitmiş Olacak

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, 2019 yılından bu yana mahallede yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muhtar Özcan: Zafran Kanal Üstü Evleriyle İlgili Süreç 1 Ay İçinde Bitmiş Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahallelerinde büyük sorunların yaşanmadığına dikkat çeken Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, 2021 yılında imarı tamamlanan Zafran Kanal üstü evlerinin Eylül ayı meclisinde karar alınıp tapuya gideceğini konuyla ilgili vatandaşların mağduriyet yaşamayacağını söyledi.

Muhtar Özcan,” Mahallemizde büyük bir sorun yok sadece alt yapıdan kaynaklı bazı sıkıntılar var ama bunlar çözülmeyecek sıkıntılar değildir. Biliyorsunuz 2019 yılında 9 bin metrekarelik yer üstünde bulunan elektrik hatlarını gerekli girişim ve taleplerimiz doğrultusunda yer altına aldırdık. Sadece 1 sokağımız kaldı onu da imardan dolayı yer altına alamadık. Sonrasında 4 tane parkımızı yeniledik.  Zafran Kanal üstü evleriyle ilgili sürece gelecek olursak 2021 yılında imarı bitti. 2022’de şuurlandırmaya çıktı. Fakat mahalle sakinlerimizden biri burayı mahkemeye verdi. Bir yanlışlık yapılmıştı. Şahıs haklıydı mahkemeyi kazanacağını da biliyorduk ama konuyla ilgili Belediye’ye başvuru yapmış olsaydı sorunu çözebilirdi.  Direk mahkemeye gitmeyi tercih etti. Mahkeme kendisini haklı buldu. Tekrardan şuurlandırma askıya çıktı. Proje yeniden yapıldı. Temmuz un 10’unda askıya çıktı. Ağustos’un 11’de indi. Şimdi ise Eylül ayı meclisinden karar alınıp tapuya gidilecek süreç 1 aya bitmiş olacak. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamayacaklar” dedi.

Muhtar Özcan: Nüfusumuzun 4 bin 500’ü göç aldı

Yaşanan deprem felaketlerinden Yeni Mahallenin de etkilendiğine dikkat çeken Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, 2020 ve 2023 depremlerinde toplam 121 binanın yıkıldığını söyledi.

Muhtar Özcan,” 2020 yılındaki depremde 33 binamız yıkıldı. 2023 Kahramanmaraş depreminde 88 binamız yıkıldı. Nüfusumuzun 4 bin 500’ü göç aldı. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza dilekçemizi verdik. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğlularıyla birlikte rezerve alanlarımızı belirledik. Onaylanırsa bizim mahallemiz kendi yörüngesinde kalacak. Onaylanması gerekiyor. Kanal üstünde arazimiz var başvurusunu yaptık onaylanmasını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Özcan: Yapılacak olan Sosyal Tesisimizin Kasım Ayında Temeli Atılacak

Yeni Mahallenin Sosyal ve Sporsal gelişmeleri hakkında bilgiler veren Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, Yeni Mahallede yapılacak olan sosyal tesisin temelinin Kasım ayında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları tarafından atılacağını söyledi.

Yeni Mahalle Muhtarı Özcan: “Mahallemize bir spor sahası yaptık. Gençlerimizin gideceği bir yer olacak,burayı daha da güzelleştireceğiz. Yeni Mahalle de yapılacak olan sosyal tesisimizin Kasım ayında başkanımız tarafından temeli atılacak. Sosyal tesisimizde dikiş nakış kursları, folklor eğitimi ve bağlama dersleri verilecektir. Sonrasında bir cami projemiz var. İnşallah buranın altındaki hatları da değiştirirsek Eylül ayı içerisinde temelini kazmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan adaylığını şimdiden açıkladı

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, 2024 yerel seçimlerinde yeniden muhtarlığa aday olacağını ifade etti. Muhtar Aytaç Özcan, “Allah’ın izniyle 2024’ün Mart ayında Rabbim canımıza bir zeval vermezse adayım. Tabi bu noktada mahalle sakinlerimizin de kararı bizler için çok önemli” dedi.