Müjde Üstüne Müjde

Ak parti Elazığ milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sağlık bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşme sonrası başta eski asker hastanesinin hizmete girmesi ve yıkılan eski Ssk hastanesi alanına birçok yeni sağlık birimi yapılması olmak üzere müjde üstüne müjde verdi.

Müjde Üstüne Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat üniversitesine Harput yerleşkesinde yapılmak üzere 600 yataklı yeni bir hastane kazandırılmasında önemli roller üstlenen Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin ardından da sağlık alanında bir dizi müjdeler verdi.

ESKİ ASKER HASTANESİ HİZMETE ALINIYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşme sonrası yıllardan beri atıl durumda olan Asker hastanesini hizmete alınacağını duyuran Ak Parti Milletvekili Prof. Keleş sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi:
“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ile yaptığımız görüşmeler neticesinde;

Eski Asker Hastanesi'nin (Rızaiye Ek Hizmet Binası) 200 yataklı 2. Basamak hastane olarak hizmete sunulması için işlemlere başlandı, süreç tamamlandıktan sonra hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır.”

YIKILAN ESKİ SSK HASTANESİ YERİNE ÇOK SAYIDA SAĞLIK BİRİMİ YAPILIYOR
Ak Parti Milletvekili Prof. Erol Keleş, yıkılan eski SSK hastanesinin bulunduğu alanda çok sayıda yeni sağlık birimi inşa edileceğini ise şu cümlelerle duyurdu:

“Yıkılan Sigorta Hastanesi'nin yerine;
1- Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, - Aile Sağlığı Merkezi,

2- Özel binada sağlık hizmeti veren Yenimahalle 2 nolu Aile Sağlık Merkezi'nin (5 birimi) ve Yıldızbağları Aile Sağlık Merkezi'nin (2 birimi) taşınması,

3- 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, - Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu,

4- Eğitim Merkezi Binaları ile UMKE ve Afet Depoları,

5- Konferans ve Toplantı Salonu, Arşiv ve Depoları yapılacaktır.
Sigorta Hastanesi'nin yerine tahsis edilmesi için işlemlere başlandı.”

PALU-KOVANCILAR DEVLET HASTANESİ İHALESİ YENİDEN YAPILACAK
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede yaklaşık maliyetin yüze 40 üzerinde teklif verildiği için yasal olarak iptal edilen Palu-Kovancılar devlet Hastanesi yapım ihalesinin de yeniden yapılacağını duyuran Ak Parti Milletvekili Prof. Keleş konu ile ilgili şunları söyledi:
“Palu ile Kovancılar ilçelerine hizmet vermesi planlanan 150 yatak kapasiteli Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi'nin en yakın zamanda ihaleye çıkılacak ve kısa süre içerisinde yapımına başlanacaktır.

HEKİM İHTİYACI GİDERİLECEK
İlimi sağlık kurumlarındaki hekim ihtiyacının da ivedilikle giderileceğini ifade eden Prof. Keleş; “ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Palu - Kovancılar Devlet Hastanesi ve Karakoçan Devlet Hastanesi'nde aciliyete binaen doktor ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanıp, hizmet kalitesi daha da arttırılacaktır.” İfadelerini kullandı.

BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR
İlimizdeki sağlık yatırımlarına verdiği desteklerden dolayı Elazığ halkı adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür eden Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın ilimiz sağlık yatırımlarıyla ilgili göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalarından ötürü kendilerine Elazığ halkı adına teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

SAĞLIKTA ÖNEMLİ ATILIM
Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Erol Keleş’in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonunda şehrin yıllardan beri çözülemeyen asker hastanesi ile yıkılan eski SSK Hastanesi yerine yapılacak tesislerin halkın hizmetine sunulacak şekilde düzenlenmesi müjdeleri halkta büyük memnuniyet oluşturdu.
Ak Parti Milletvekili Prof. Keleş’in sağlık Bakanı Koca ile olan yakın dostluğunun şehre önemli kazanımlar olarak geri döndüğünü, bu dönemde Elazığ’ın sağlık alanında altın dönemini yaşayacağını ifade eden vatandaşlar, Keleş’in diğer milletvekilleriyle birlikte şehrin tüm sorunlarının çözümüne gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu ifade ediyorlar.