Murat Ünal'dan Pertek Belediyesi Hakkında Şok İddia

Elazığ Günışığı Gazetesi Köşe Yazarlarından Murat Ünal, 'Pertek'te neler oluyor' başlıklı köşe yazısında Pertek Belediyesinin İmarlı 105 dönümlük arsa ile imarsız 35 dönüm arsayı takas ederek 150 milyonluk vurgun yapıldığını iddia etti.

Murat Ünal'dan Pertek Belediyesi Hakkında Şok İddia
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köşe Yazarı Ünal’ın, yazısı şöyle:

“Pertek Belediyesi Arıtma Tesisi yapmak için karar alıyor, gerekli tesisi için Baraj Gölüne yakın bir alan da karar kılınıyor, bu alan şahıslara ait ve imarsız, sadece turizm tesisi için imara açılma özelliği taşıyor, yani konut alanı değil. Belediye bu 35 dönümlük yeri en yüksek rakamla 15 milyon karşılığında alabilir, Pertek imarsız arsa fiyatlarının en yüksek rakamını yazdım. Yok, öyle yapmıyor, Halk Belediyeciliği yapma iddiasındaki CHP’li belediye.

‘’Halkı düşünerek’’ Belediyenin İmarlı 105 dönüm arsası ile bu 35 dönüm imarsız arsayı takas ediyor, al sana Halkçılık, Halk adına 150 milyonluk bir vurgun, bu rakamı da kafadan yazmadım, araştırmanın ürünüdür, Pertek de 105 dönüm imarlı arsanın bedelidir bu, 150 milyonluk vurgun. Buraya kadar işin mali boyutu bundan sonra profesyonel işler başlıyor.

Yine bir CHP’li belediye meclis üyesi bu rezaletten rahatsız oluyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyor, encümen kararının bu takası içermediğini, takas maddesinin karar alındıktan sonra metne eklendiğini söyleyerek dilekçe hazırlayıp savcılığa sunuyor, sonra mafya tipi işler başlıyor, meclis üyesi susturuluyor, dilekçeyi geri almak zorunda kalıyor. CHP’li meclis üyesinin bir iddiası daha dehşetli, meclis üyesi encümen kararında takas maddesi olmadığı halde takas yapıldı diyerek, bu kayıtlı belgenin yok edilmesi için Belediye bilgisayarlarının hart disklerinin söktürülüp yerine yeni disklerin taktırıldığını iddia ediyor dilekçede. Bu işleri iyi bilirim meclis üyeliği dönemimde Elazığ Belediyesinde böyle bir vakayı açığa çıkarmıştım. Bana gönderilen belgeye dayalı bilgileri tek tek köşemde yazacak değilim, işin yargılık boyutunu düşünerek, yargılık bir meselede detay yazmayacağım” ifadelerini kullandı.

ÜNAL: KÖŞE YAZIM BİR SUÇ DUYURUSUDUR

“Pertek’te neler oluyor” başlıklı köşe yazısının basın yoluyla bir suç duyurusu özelliği taşıdığını ifade eden Elazığ Günışığı Gazetesi Köşe Yazarı Murat Ünal,” Sadece şunu yazmak zorundayım, bu rezaletin açığa çıkmasını sağlayacak olan Belediye Bilgisayar Hart Disklerinin incelenmesi olacaktır, Hart Diskler öyle kafadan sökülüp yerine yenisi takılmaz, sökme takma tutanakları düzenlenir, imza altına alınır, söken ve söktüren imzalar ve sökülen hart diskler saklanır. Biz şimdilik bu kadar yazıp bekleyelim, bundan sonra işi Emniyet KOM a, Siber suçlara, dijital suçlar birimine bırakalım, bu arada savcılığın bu yazıyı da suç duyurusu kabul edip, CHP’li meclis üyesinin geri aldığı suç duyurusu ışığında kamu Kovuşturması açıp açmayacağını bekleyelim, yargıya saygımız gereği bunu yapmak zorundayız. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum, umarım yapılır, bu işlerde yetenekli biriyim, bunun ispatı önceki yıllarda var, işe ben el atar isem sonuna kadar giderim, üstüme 2010 yılında salınan infaz çetelerine rağmen yılmadım, susmadım, bu seferde susmam ve yıldıramazlar. Devletime ve yargıya güvenerek şimdilik benden bu kadar diyorum. Bu yazım aynı zamanda basın yolu ile bir suç duyurusudur umarım dikkate alınır” diye konuştu.