Özgür Özel, Eti Krom Yetkililerine Seslendi: 'Ya İşçilerin Hakkını Verirsiniz ya da Alnınızı Karışlarız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, haklarını aramak amacıyla grev haklarını kullanan, bu nedenle hakaret ve tehditlere maruz kalan Eti Krom işçilerine destek verdi.

Özgür Özel, Eti Krom Yetkililerine Seslendi: 'Ya İşçilerin Hakkını Verirsiniz ya da Alnınızı Karışlarız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz başkanlığında CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Cevdet Akay ve Gürsel Erol, Elazığ’a gelerek grev yapan işçiler ve firma yetkilileri ile görüştü.

Özgür Özel’in talimatlarıyla Elazığ’daki sorunları yerinde dinleyen heyet, detaylı bir rapor hazırlayarak Genel Başkan Özgür Özel’e bilgi verdi. Özel, bugün partisinin grup toplantısında işçilere destek vererek Ali Rıza Yıldırım’a sert eleştirilerde bulundu.

“ÖZEL: MADEN BABANIZIN MALI DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın bir görüşme yapacaklarını belirterek Ali Rıza Yıldırım’dan işçilerin haklarını vermesini isteyerek şu konuşmayı yaptı: “Nerede bir soru varsa koşturuyoruz. Türkiye’nin neresi olursa olsun. Elazığ’dan çağrıldık. Elazığ Eti Krom işçileri “Yetiş CHP” dedi. Deniz Yavuzyılmaz, İlhami Özcan Aygün, Cevdet Akay ve ilin Milletvekili Gürsel Erol, bu hafta sonu onlarla birliktelerdi. Bir patron var devletten ihale ile krom madenini almış anayasaya göre madenler bizim. En son 70’lerin sonunda rahmetli Deniz Baykal özelleştirdi ve Anayasa’da yazıyor madenler bizim. Bunlara işletme hakkı veriyorlar ki anayasanın arkasından dolaşmaktır. Madeni alınca bir şey kalmıyorsa onun adı işletme hakkı olamaz. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor, gidiyor bin dolara bunu yurt dışına satıyor. Bunun Türkiye’de dünya kadar şirketi, gemisi dünyanın birçok yerinde satın aldığı limanları var. Bu şirketin çalışanları Temmuz ayı gelince enflasyon zammı istediler. Bir de maaş alıyor maaşımızın yattığı bankayla patron anlaşıyor bize vermiyorlar promosyonları, promosyon hakkımızı istiyoruz deyip eylem yaptılar. 60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satarak zenginleşen Ali Rıza Yıldırım işçileri azarlıyor. Kapatırım aç kalırsınız diyerek tehdit ediyor. Sen kimin madenini kapatıyorsun, sen kimsin? Seni kim şımarttı böyle. Madeni babasının malı sanıyor kapatırmış onları aç bırakırmış. Yarın görüşme var o küstah Ali Rıza Yıldırım’a diyorum ya işçilerin hakkını verirsin ya da gelir alnını karışlarız”