Partilerin Bayram Yakınlaşması

SİYASİ PARTİLER KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA TEŞKİLAT MENSUPLARI VE TABANIYLA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI VESİLESİYLE BİR ARAYA GELİRKEN PARTİLER ARASI ZİYARETLER DE SİYASETTE YUMUŞAMANIN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN OLDU

Partilerin Bayram Yakınlaşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlar kurulu kararıyla 9 güne çıkartılan Kurban Bayramı tatilinde sona gelindi.
Bu süre içerisinde kurbanlar kesilip, eş dost ziyaretleri yapılırken siyasi partiler de hem kendi taban ve mensuplarıyla, hem de diğer siyasi partilerle bir araya gelerek bayramlaşma programları düzenlediler. Sıcak mesajların verildiği bu ziyaretler siyasette yumuşamanın Elazığ’a olumlu yansıması olarak değerlendirildi.
AK KADROLAR BAYRAMLAŞTI
AK Parti İl Teşkilatı Bayramın ikinci gününde bayramlaşma programında bir araya geldi.
Bayramlaşma programına AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Ak Parti eski İl Başkanı Nusret Çoban ile partililer katıldı.
Bayramlaşma programında ilk olarak AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Burcu Tüver konuştu..
Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, mazlum coğrafyada devam eden soykırımların sona ermesi temennisinde bulundu.
YILDIRIM: “REHAVETE KAPILMADAN ÇALIŞACAĞIZ”
Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yazın rehavetine kapılmadan çalışacaklarını belirterek, yeni üye çalışmasına vurgu yaptı ve her bir partiliden bir üye yapmalarını istedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI:
”ESER BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK”
Bayramlaşma programında partililerine hitap eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmet sevdasıyla başladıkları yol yürüyüşlerine devam ettiklerini kaydetti. Yeni dönemde birçok projeyi Elazığ’lılarla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, eser belediyeciliğinde en güzel örnekleri sergilediklerini dile getirdi.
MİLLETVEKİLİ PROF. DR KELEŞ: 
“KIRGINLIKLARI BİTİRMEMİZ LAZIM”
Yerel seçimlerle birlikte partide yaşanılan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Seçim döneminde birileri kırılmış olabilir ama bu kırgınlıkları bir kenara bırakmamız lazım” dedi.

MHP’DE COSŞKULU BAYRAMLAŞMA
MHP Elazığ İl Başkanlığının organize ettiği ve bir otelde yapılan bayramlaşma törenine Elazığ MHP Milletvekili Semih Işıkver, İl Başkanı Yunus Bal, MYK Üyesi A.Hamit Kaya, İlçe Başkanı Vahit Erkan, Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Keban Belediye Başkanı Yücel Doğan, Sivrice eski Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, MHP eski MYK Üyesi Alper Erdem, MHP Belediye ve İl Encümen Üyeleri, Parti yöneticileri, KAÇEP Üyeleri, Kamu-Sen’e bağlı Sendika Başkanları, Türk Ocakları Başkanı Prof. Yavuz Haykır, MHP’de görev yapmış eski İl Başkanları ve parti yöneticileri, il ve ilçe eski belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 MHP İL BAŞKANI BAL:     
“BU BAYRAM İNŞALLAH YAŞADIĞIMIZ SON BURUK BAYRAM OLUR”
Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bugün Cumhur ittifakının gelecek yüzyıl vizyonu ile ülkemizde huzur ve güven içerisinde Kurban Bayramını hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ancak, Doğu Türkistan ve tüm gönül coğrafyamızda ve Filistin’de yaşanan insanlık dramı maalesef bayramı buruk bir sevinçle yaşamamıza vesile olmuştur. İnşallah tüm İslam coğrafyasındaki bu son buruk bayram olur temennisinde bulunuyor, her bir ülküdaşımızın ve sizlerin şahsında tüm vatandaşlarımızın bir kez daha bayramını kutluyorum” dedi.
MHP MİLLETVEKİLİ IŞIKVER:
“31 MART SEÇİMLERİNDE HAK ETMEDİĞİMİZ BİR NETİCE ALDIK”
Bayramlaşma törenine katılan partililer ve vatandaşlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’de konuşmasında MHP’nin ülkemizin huzur ve bekasının teminatı olduğunu vurgulayarak, “Kıymetli dava arkadaşlarım, bugün coşkuyla kutladığımız bir bayram gününde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum huzur ve mutluluğu kelimelerle tarif etmem çok zor. Sizin aranızda bu atmosferi solumak bana baba evindeki huzuru veriyor. Her birinizden Allah razı olsun. Değerli dava arkadaşlarım, 31 Mart seçimlerinde hiç de hak etmediğimiz bir netice aldık. Bizden önce bir taşın üzerine taş konulmayan Maden’de, Ağın’da ve Sivrice’de seçimleri kaybettik. Bu üç ilçemiz için TBMM çatısı altında ve Bakanlıklar düzeyinde verdiğimiz mücadele ve bu üç ilçemize kazandırdıklarımız tarihe not düşecek seviyelerdedir. Keza ilimiz için de vekilliğimiz sürecinde verdiğimiz mücadeleye tüm Elazığ kamuoyu şahittir. Ancak, kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar, medyanın gücü, sermayenin gücü ve siyasi baskılar neticesinde 31 Mart’ta hiç hak etmediğimiz bir netice ile karşı karşıya kaldık. 
“YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR”
Kendi içinde öz değerlendirmelerini yapacaklarını ifade eden Işıkver; “’yiğit düştüğü yerden kalkar’ şiarı ile bugün dünden daha kararlı ve daha istekli bir şekilde ayaktayız. Çünkü MHP sadece bir siyasi parti değil aynı zamanda bu mukaddes vatanın birlik ve bütünlük çimentosudur. Geçmişte 5 bin şehit vermiş büyük bir davanın bugün bizler emanetçileriyiz. Bu nedenle tüm teşkilatlar olarak bugün dünden daha fazla kenetlenme ve birbirimize sahip çıkma zamanıdır. Kendi içimizde hatalarımız, yanlışlarımızı ve eksikliklerimizi paylaşalım. Ama teşkilatlarımızın birlik, bütünlük ve diri olması ülkücü hareketin ayakta olmasıdır. Ülkücü hareket ayakta olursa, bu ülkenin bekasına uzanan her kirli el mutlak suretle kırılır. Kıymetli Ülküdaşlarım, Maden ilçemizde olan yangına şehrin sahibi gibi davrananlar duyarsız ve uzak duruyor. Oysa biz partili partisiz her bir vatandaşımızın etnik kökeni ve siyasi görüşüne bakmaksızın var olan bir yangını söndürme gayreti ve mücadelesi içerisindeyiz. Hangi yöreden kaç oy aldığımıza bakmaksızın, her bir ilçemiz, mahallemiz ve köyümüz için bu mücadelemizi görev süremizin son gününe kadar aynı hassasiyet ve duyarlılıkla devam ettireceğiz. Bu Aziz Şehrin her vatandaşının hak etmediği bir siyasi duruşu da ifşa etmekten asla geri durmayacağız. Ellerini ovuşturarak MHP yerine bölücü terör örgütünün uzantısı sözde siyasi partinin Vekillik ve Belediye Başkanlığını kazanmasını temenni edenlere sizlerin kararlı duruşu ve iradesi asla geçit vermeyecektir. Bu nedenle sözlerimin başında ifade ettiğim gibi tüm teşkilatlarımızın dünden daha kararlı ve daha azimli bir şekilde bugünden ayağa kalkması ve birbirine sahip çıkması çok değerlidir. İl Başkanımızın ifade ettiği gibi gönül coğrafyamızda ve İslam Alemindeki göz yaşı ve yaşanan insanlık dramları devam ederken bayramı maalesef buruk bir şekilde kutluyoruz. Yüce Allah’tan dileğimiz tüm Türk ve İslam Coğrafyasında bir mazlumun dökülen bir damla kanının hesabını bizlere sormayı nasip etsin.  Bu duygu ve düşüncelerle, her birinizin bayramını ayrı ayrı kutluyor, tüm dua ve ibadetlerin kabul olması temennisiyle en derin saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

 YENİDEN REFAH PARTİSİNDE BAYRAMLAŞMA
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı bayramın 3. Gününde bayramlaşma programı düzenledi.

Bayramlaşma programına YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, il, ilçe ve belde teşkilatları ile partililer katıldı.

Yeniden Refah Partisi İl Teşkilat Başkanı Abdullah Çınar bayramlaşma programının ardından yaptığı değerlendirmede buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek, Kurban Bayramının tüm zulüm altında ki Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜL:
“EKONOMİK KRİZ, BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAYA ENGEL OLDU”
YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, vatandaşların ekonomik kriz altında Kurban Bayramını yaşayamadığını ifade ederek yanlış ekonomi politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
SAADET’TE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA
Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı’nda kurban bayramı dolayısıyla partililerle geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.
İl Başkanlığındaki bayramlaşmaya İl Başkanı Abdullah Akın, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlarda katıldı.

İYİ PARTİ TEŞKİLATINDA BAYRAMLAŞMA
İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Yapılan Etkinliğe İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığı yönetimi ve parti üyeleri katılım gösterdi.

PARTİLER ARASI BAYRAMLAŞMA ZİYARETLERİ
Kurban Bayramı dolayısıyla Ak Parti İl Başkanı değişik birçok parti il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.
Başkan Yıldırım, Hür Dava Partisi Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı'yı, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan'ı, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal'ı, Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan'ı parti il başkanlıklarında ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

YRP’DEN PARTİ ZİYARETLERİ
Ak Parti İl Başkanlığından sonra YRP’de diğer siyasi partilere bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.
AK Parti, CHP ve Saadet Partisi’ni ziyaret eden Yeniden Refah Partisi il teşkilatının ilk durağı AK Parti oldu.
AK Parti il Başkanı Şerafettin Yıldırım ve yönetimi tarafından karşılanan heyet bayramlaşarak, Elazığ gündemine dair görüş alışverişinde bulundu.
YRP heyeti AK Partinin ardından Saadet Partisi Elazığ İl teşkilatına geçti.
YRP heyeti,  CHP İl Başkanı Av. Onur Özkan ve yönetimini de ziyaret etti.
PARTİLERİN ELAZIĞ İTTİFAKI
Partiler arası ziyaret ve bayramlaşmalarda ülkemiz sorunları yanında ilimizin problemlerinin çözümünde birlikle hareket edilmesi ve güç birliği yapılması temennileri dikkat çekti.
Elazığ için Elazığ ittifakı olarak yorumlanan bu görüşmelerin önümüzdeki günlerde şehre olumlu olarak yansıması bekleniyor.