Prof. Göktaş ile Gelen Büyük Başarı

Ülkemizin köklü ve saygın eğitim kurumlarından olan Fırat Üniversitesi, özellikle son dört yıl içerisinde birçok alanda yakaladığı başarı ile dünya ve ülkemiz üniversiteleri arasında önemli bir konuma ulaştı.

Prof. Göktaş ile Gelen Büyük Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 yılında göreve başlamasıyla birlikte başta akademik başarı olmak üzere Fırat Üniversitesi’nin hak ettiği noktaya ulaşmasına ve Türkiye çapında da tanınmasına büyük katkılar sunan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yeni dönemde rektörlük için yeniden başvurusunu yaptı.

MÜRACAATLAR TAMAM

Fırat Üniversitesinde rektörlük başvuruları başladı. Rektörlük için şartları taşıyan akademisyenlerin YÖK’e müracaat süresi doldu.

Fırat Üniversitesi rektörlük görevi için yaklaşık 20 başvurunun olduğu ifade ediliyor. Bu isimlerden 16’sının Fırat Üniversites, diğer 4 adayın ise farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenler olduğu biliniyor.

KİMLER ADAY?

Fırat Üniversitesi rektörlüğü için müracaat edip bunu kamuoyuyla paylaşan adaylar şunlar:

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş

Prof. Dr. Mehmet Çavaş

Prof. Dr. Yaşar Doğan

Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik

Prof. Dr. Mustafa Aydın

Prof. Dr. Eyüp Bağcı

Prof. Dr. Bilal Çoban

Prof. Dr. Orhan Özbey

Prof. Dr. Orhan Aydemir

Prof. Dr. Mehmet Şekerci

ADAY SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR

Geçmiş yıllarda rektörlük için müracaat sayıları 60’a kadar çıkarken bu dönem bu sayının 15 civarında olması dikkatlerden kaçmadı.

Bunun en önemli sebebinin mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın başarılı bir dört yıl geçirmesi ve üniversiteyi birçok alanda ülkemizde önemli bir konuma yükseltmesi…

Bu başarının YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yakından takip edildiğini ifade eden birçok akademisyen, Prof. Göktaş’ın yeniden bu göreve atanma ihtimalini yüksek gördükleri için aday olmak istemediklerini dile getirdiler.

PROF. GÖKTAŞ, BAŞARILARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

2020 yılında Fırat Üniversitesi’ne Rektör olarak atanan ve atandığı günden itibaren Üniversitenin başarılarında gözle görülür bir artışın yaşanmasına vesile olan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş rektörlük için tekrar başvuru yapmıştı.

DEPREM, PANDEMİ VE BAŞARI

Elazığ Depremi, pandemi süreci ve Kahramanmaraş Merkezli depremlere rağmen oldukça önemli çalışmalara imza atan Fırat Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi seçilmesi, Türkiye’de ilk 10’a yerleşmesi, TÜBİTAK’ın bazı proje yarışmalarında Türkiye birincisi olmasının yanı sıra 12,5 Milyar TL’lik yatırımı Fırat Üniversitesi’ne kazandıran, 800 yataklı yeni hastane binasının ödeneğini alan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu başarısı süreç içerisinde akademik çevrelerin de takdirini topladı.

FIRAT, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLDU

Göreve başladığı günden bu yana Fırat Üniversitesi’ne adeta altın çağ yaşatan, Üniversiteyi Türkiye’de 209 Üniversite arasında ilk 10’a, dünyada ise ilk 1000’e yerleştirmeyi başaran; Üniversitenin Araştırma Üniversitesi statüsü kazanması ve TÜBİTAK Öğrenci projelerinde Türkiye birincisi olması noktasında büyük gayretleri olan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın, bu başarısı akademik camia kadar öğrenciler ve vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

ÜNİVERSİTENİN GÜCÜ, BAŞARIYA DÖNÜŞTÜ

Göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalarla şehrin en köklü kurumlarından biri olan Fırat Üniversitesi’ni hak ettiği noktaya ulaştıran Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’a ve Fırat Üniversitesine sevdası ve aidiyetini net bir şekilde göstermiş oldu.

Prof. Dr. Göktaş tecrübesi, profesyonelliği, ileri görüşlülüğü ve özellikle Ankara’da üst bürokrasi ile YÖK’te yakın dostlukları bulunan isimlerin de katkılarıyla dört yıl içinde önemli bir başarı ivmesi yakalamış oldu.

4 YIL VE SAYISIZ BAŞARI

14 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, geçtiğimiz dört yıldan bu yana Rektörlük görevini yürütüyor.

Görev süresi boyunca başarılı çalışmalara imza atan Rektör Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin 2021 yılında Araştırma Üniversitesi olması ve Dünya Üniversiteleri Etki Sıralamasında 601-800 bandında yer almasında yoğun gayret gösterdi.

Son olarak Prof. Dr. Fahrettin Göktaş döneminde proje bazlı çalışmalara ağırlık veren Fırat Üniversitesi akademisyenlerine TÜBİTAK tarafından koordine edilen COST Aksiyonlarında 178 görev yaparak başarılı olmaları nedeniyle ödül töreni düzenlenmişti.

ŞEHRE BİN YATAKLI YENİ BİR HASTANE

Prof. Göktaş’ın gayretleri ile önce 800 yataklı olarak açıklanıp, sonradan 1000 yataklı hale getirilip ödeneği çıkartılan ve Malatya Yolu Harput Yerleşkesinde yapılacak olan yeni hastane ile şehrimizin batısında da modern bir hastane kurulacak.

Hastane ile birlikte çok sayıda yeni bina, derslik, sosyal tesis gibi yapıların ödeneğini almayı başaran Rektör Prof. Dr. Göktaş, dört yıllık süreçte şehre milyonlarca TL’lik yatırım yapılmasına vesile oldu.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Başta yeni üniversite hastanesi olmak üzere 2024 Yatırım Programı’ndan büyük bir pay kapan Fırat Üniversitesi sayesinde Elazığ’a yatırımlar devam edecek. Yeni hastanenin yapılması ile birlikte şehrin batısına ayrı bir değer kazandırılmış olacak ve bu değer Elazığ’ın batı yönündeki gelişimine çok büyük katkı sağlayacak.

GELECEK YIL FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NİN YILI OLACAK

Fırat Üniversitesi’nin biri tamamlanma aşamasında olan Diş Hastanesi, diğeri de yeni araştırma hastanesi olarak inşa edeceği 2 büyük hastane ve yatırım programından elde edilen bütçelerle hayata geçirilecek yatırımların yanında Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın çabasıyla üniversiteye önemli bir kaynak daha sağlanacak ve bu kaynak başta sosyal tesis gibi öğrencilerin beklentilerini karşılayacak yatırımlarda kullanılacak.

ÜÇ ÜNİVERSİTEDEN BİRİ...

Son dört yılda 40 yılda yapılamayan atılım ve başarı hikâyesi yazan Fırat Üniversitesi, uluslararası ve ulusal çok sayıda başarı elde etmekle kalmadı 2024 yılında Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye’de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri oldu.

Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında hazırlanan “Res-Uni” isimli Merkezi Avrupa Birliği projesi, Brüksel’de bulunan Merkezi Ajans tarafından değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.

Fırat Üniversitesi tarihinde bu güzide eğitim kurumuna ve şehre en büyük yatırımın yapılmasını ve sayısız başarı elde edilmesini sağlayan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bu performansı karşılıksız kalmayacak ve başarı hem YÖK, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirilecektir.

ADAYLAR MİLLETVEKİLİ TURUNDA

Müracaatların son bulmasının ardından YÖK’ün kendi değerlendirmesi neticesinde üç ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderecek olması, bu kapsamda Rektör adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a etki edecek kişi ve siyasilerle görüşme mesailerinin de devam etmesi anlamına geliyor.

Bu çerçevede ilimiz milletvekillerini de ziyaret ederek destek isteyen rektör adayları akademik başarıları, yönetim beceri ve deneyimlerini yazdıkları dosyalarını milletvekillerine takdim ettiler.

MİLLETVEKİLİ NAZIRLI’NIN MASASINDAKİ AYRINTI

Rektör adaylarının milletvekillerine bıraktıkları ve resimleriyle birlikte kendilerini tanıttıkları dosyalar, milletvekillerinin masasının üzerinde görüşülme sırası bekliyor.

İlimizde yeni sanayi sitesinin yapımının başlamasını görüşmek amacıyla Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’yı ziyaret eden heyetle ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarına yansıyan görüntüler, rektör adaylarının milletvekillerinden destek beklentilerini ortaya koyuyor.

SİYASET ETKİLİ OLUR MU?

Fırat üniversitesi rektör ataması konusunda milletvekillerinin bugüne kadar herhangi bir etkisi ve tesiri olmadığını ifade eden akademik çevreler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da siyasilerden ziyade YÖK’ün değerlendirmelerini ve başarı ya da başarılıları esas aldığını ifade ediyorlar.

Dört yıl önce bir milletvekilinin bir rektör adayını arayıp hayırlı olsun demesine rağmen, milletvekilinin adayının atanmadığını dile getiriyorlar.

Prof. Göktaş ile Gelen Büyük Başarı
Prof. Göktaş ile Gelen Büyük Başarı